PSV begint op maandag 20 juni onder leiding van de nieuwe hoofdtrainer Ruud van Nistelrooij aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen. De Eindhovenaren oefenen in de voorbereiding tegen onder meer Villarreal (16 juli) en Real Betis (23 juli).

Supporters zijn op trainingscomplex De Herdgang welkom om de eerste oefensessie te volgen. Bij Villarreal, dat dit seizoen de halve finales van de Champions League haalde, speelt Oranje-international Arnaut Danjuma.

Zowel de wedstrijd tegen Villarreal als de ontmoeting met Real Betis wordt in het Philips Stadion gespeeld. Daar wordt op 19 juli ook de traditionele Lichtstadderby tegen FC Eindhoven afgewerkt.

PSV gaat verder weer op trainingskamp naar Duitsland, van 4 tot en met 10 juli. Net als in de afgelopen twee jaar onder Roger Schmidt verblijft de selectie op sportcomplex Klosterpforte.

Op 9 juli wordt op Duitse bodem geoefend tegen Arminia Bielefeld, dat dit jaar degradeerde uit de Bundesliga. Voor PSV start het seizoen begin augustus officieel in de derde voorronde van de Champions League.

Onder leiding van Schmidt eindigde PSV dit seizoen op de tweede plaats in de Eredivisie. De club won wel de Johan Cruijff Schaal en de KNVB-beker. Schmidt is volgend seizoen coach van Benfica.