Goedenavond en welkom in dit liveblog. Vandaag houden we je hier op de hoogte van alle ontwikkelingen in de Women's Champions League-finale tussen FC Barcelona en Olympique Lyon. Veel plezier!

  • Women's Champions League-finale
  • Barcelona-Lyon 1-3
  • Bijzonderheden
  • Olympique Lyon wint CL voor achtste keer
zaterdag 21 mei om 18:59
Afgelopen! Olympique Lyon wint de Woman's Champions League!

Wat een ontlading bij de Franse ploeg! Ze verslaan titelhouder Barcelona en pakken hun achtste(!) Champions League. Een waanzinnig begin met een prachtgoal van Henry helpt Lyon in het zadel, waarna de ploeg uitloopt naar een 3-0 voorsprong. Voor rust doet Putellas nog wat terug, maar de Spaanse ploeg is in de tweede helft onmachtig om het nog écht spannend te maken.
zaterdag 21 mei om 18:56
Met nog zo'n vier minuten blessuretijd lijkt dit het beeld van de avond te worden. Ultieme vreugde bij Henry en haar ploeggenoten na haar wonderschone treffer in de zesde minuut.
zaterdag 21 mei om 18:53
90' Het ziet er niet naar uit dat de andere Nederlanders, Van de Donk en Egurrola, hun opwachting gaan maken in de finale. Daar staat dan wel een waarschijnlijke Champions League-winst tegenover...
zaterdag 21 mei om 18:50
88' De blessuretijd komt dichterbij en de situatie begint penibeler te worden voor Barcelona. Zit er nog wat in vat, of raakt Barcelona de titel kwijt aan recordhouder Lyon?
zaterdag 21 mei om 18:44
82' Het publiek lijkt hun adem in te houden. Het is nog altijd spannend in Turijn, ondanks de tussenstand. Barcelona zet het slotoffensief in en creëert enkele kansen.
zaterdag 21 mei om 18:37
76' Oshoala staat buitenspel, maar krijgt wel een heel grote kans! Ze kopt naast. Het geeft wel aan dat Barcelona nog niet heeft opgegeven.
zaterdag 21 mei om 18:35
73' Er wordt gretig gebruik gemaakt van de ingelaste drinkpauze. Kan de coach van Barcelona Giraldez nog een masterplan bedenken voor het laatste kwartier?
zaterdag 21 mei om 18:33
72' De spanning stijgt in Turijn. Lyon verdedigt de voorsprong, Barcelona geeft nog niet op. Voor de titelhouder begint de tijd langzamerhand wel te tikken.
zaterdag 21 mei om 18:31
70' Barcelona heeft Lyon flink onder druk. De Fransen komen er niet meer uit. Al staan ze verdedigend wel goed. Ook Martens kan nog niks forceren.
zaterdag 21 mei om 18:22
60' En daar is Martens! Kan zij in het laatste half uur Barcelona redden van een nederlaag? De wedstrijd is nog altijd niet gespeeld.
zaterdag 21 mei om 18:21
59' Endler blijft wel geblesseerd liggen. Het lijkt er niet op dat ze de strijd moet staken, maar die heeft naast de schrik ook last van haar been na die knappe poging van Guijarro.
zaterdag 21 mei om 18:20
58' Lat! Bijna vanaf de middenlijn... Daar komt Endler heel goed weg en heeft Guijarro pech. Dit had een beter lot verdiend.
zaterdag 21 mei om 18:14
53' Oef! Cascarino schiet over. Een waarschuwing voor Barcelona, dat niet goed aan de tweede helft begint. Lyon dicteert het spel.
zaterdag 21 mei om 18:08
Aftrap tweede helft! Hermoso is vervangen door Oshoala. Nog geen Nederlander dus in het veld, het is nog even wachten op Martens.
zaterdag 21 mei om 17:52
Rust! En daar is iedereen wel even aan toe. Lyon komt met 0-3 voor, daarna doet Putellas (📸) wat terug voor Barcelona. Daarom is deze wedstrijd nog niet gespeeld en blijft de tweede helft interessant. Kan bijvoorbeeld Lieke Martens Barcelona nog redden in de tweede helft?
zaterdag 21 mei om 17:48
45+1' Cascarino schiet naast. Geen enkele minuut verveelt in deze finale. Nog drie minuten blessuretijd, maar er kan zomaar nog een doelpunt vallen.
zaterdag 21 mei om 17:47
De 0-3 van Macario in beeld. De spelers van Barcelona appelleren tevergeefs op buitenspel. Inmiddels staat het 1-3 en dient de rust zich al bijna aan.
zaterdag 21 mei om 17:43
41' GOAL Barcelona! 1-3

Wat een wedstrijd, Barcelona doet wat terug! Dat is nodig ook, het verschil is nu nog maar twee. Putellas schuift van rond de penaltystip binnen. Het is alweer haar elfde goal. Het biedt perspectief voor de tweede helft.
zaterdag 21 mei om 17:42
39' Chaos voor de goal van Endler, maar Lyon komt uiteindelijk niet echt in gevaar.
zaterdag 21 mei om 17:39
36' Hegerberg bijna met de beslissing, als dit al niet beslist is. In een twee-tegen-tweesituatie wil ze de bal naar de verre hoek krullen, Paños zit er goed bij.
zaterdag 21 mei om 17:35
33' GOAL Lyon! 0-3

Dit is zeker niet de mooiste goal, maar hij telt wel! Slecht uitverdedigen van Paredes wordt afgestraft. Macario kan de bal binnenlopen, al gaat dat nog bijna mis ook. De Fransen hebben een flinke voorsprong te pakken. Kun je het een verrassing noemen? Misschien niet, want in hun laatste drie CL-finales scoorde de ploeg minimaal drie keer.
zaterdag 21 mei om 17:34
32' Hegerberg probeert het nog maar eens. Ze is iets te wild en haar schot gaat over.
zaterdag 21 mei om 17:32
Zo ziet blijdschap eruit! Deze tweede tik doet Barcelona zichtbaar pijn, want Lyon controleert de wedstrijd met een 2-0-voorsprong na een half uur spelen.
zaterdag 21 mei om 17:29
27' Paños grijpt voor de tweede keer in, maar toch oogt het wat onzeker achterin bij Barcelona. Het is een interessante, open wedstrijd, leuk om te zien!
zaterdag 21 mei om 17:24
23' GOAL Lyon! 0-2

Terwijl Barcelona zoekt naar de gelijkmaker, is het Hegerberg die de score voor Lyon verdubbelt! Een goede voorzet van Bacha, keeper Paños twijfelt en de Noorse spits is met een snoekduik trefzeker. Barcelona moet nu echt aan de bak.
zaterdag 21 mei om 17:24
22' De sfeer zit er goed in in het stadion en de vrouwen maken er een mooie wedstrijd van. Het spel gaat over en weer, al zoekt Barcelona vooral naar de gelijkmaker op dit moment.
zaterdag 21 mei om 17:22
Wat vliegt-ie er héérlijk in! Onhoudbaar.
zaterdag 21 mei om 17:18
16' Oei, de tweede kans op de 1-1! Hermoso wordt uitstekend verdedigd voordat ze de voorzet van Caldenty kan verwerken. Barcelona in de tegenaanval.
zaterdag 21 mei om 17:16
13' Een vervelende knieblessure betekent het einde voor Carpenter in deze finale. Ze moet binnen het kwartier worden vervangen. De Canadese Buchanan komt het veld in.
zaterdag 21 mei om 17:13
11' Caldentey ontsnapt aan de verdediging en legt af op Hermoso. Het scheelt niet veel of Barcelona maakt gelijk, maar keeper Endler kan de inzet van de spits keren. Een leuk begin van de finale!
zaterdag 21 mei om 17:07
6' GOAL Lyon! 0-1

Wauw! Wat een prachtig doelpunt voor Henry! Ze haalt van zo'n dertig meter van het doel uit en haar schot belandt in de kruising. Geen enkele kans voor keeper Paños. Een waanzinnige start voor de Fransen en een nog mooier doelpunt. Lyon op 0-1!
zaterdag 21 mei om 17:05
3' Lyon zit er kort op en probeert het initiatief te pakken.
zaterdag 21 mei om 17:05
Waar het allemaal om gaat... Wie lift straks de Champions League-trofee de lucht in?
zaterdag 21 mei om 17:03
Geen Lieke Martens, de verwachting is dat ze in de tweede helft haar opwachting gaat maken.
zaterdag 21 mei om 17:03
Aftrap! We zijn begonnen en de sfeer zit er goed in. Wie pakt de grote Europese prijs?
zaterdag 21 mei om 17:02
De ceremonie zit er bijna op: de finale staat op het punt te beginnen.
zaterdag 21 mei om 16:57
De openingsceremonie is aan de gang. Nu wordt er nog gedanst en muziek gemaakt, over drie minuten gaan we voetballen.
zaterdag 21 mei om 16:55
Eerder deze maand vertelde Lyon-spits Ada Hegerberg aan L'Equipe over wat zij denkt van Barcelona, dat de afgelopen jaren het gezicht is geworden van het vrouwenvoetbal. "Er was vrouwenvoetbal vóór Barcelona, en dat werd hier jarenlang gespeeld. We moeten winnen om onze plaats in het wereldvoetbal terug te krijgen. Dit kan, we hebben immers nog nooit verloren van Barcelona."
zaterdag 21 mei om 16:55
Opstellingen! De opstellingen van de finale van de Champions League zijn bekend en bij beide ploegen staat geen één Nederlander in de basis. Bij Barcelona start de net van een blessure herstelde Lieke Martens op de bank, terwijl bij Olympique Lyon Danielle van de Donk en Damaris Egurrola ook geen basisplek hebben gekregen. De opstellingen: 

FC Barcelona: Panos; Rolfo, Mapi Leon, Paredes, Torrejon; Putellas Segura, Guijarro Gutierrez, Bonmati; Caldentey, Hermoso en Hansen.

Olympique Lyon: Endler; Carpenter, Renard, Mbock, Bacha; Horan, Henry, Macario; Cascarino, Hegerberg en Malard.
zaterdag 21 mei om 16:51
Onder andere FC Barcelona heeft dit seizoen een steentje bijgedragen aan de toenemende populariteit van vrouwenvoetbal. Nog nooit kwam er zoveel publiek af op wedstrijden van vrouwenteams, met als hoogtepunt de wedstrijden in Camp Nou waar ruim 90 duizend supporters op af kwamen.
zaterdag 21 mei om 16:45
Wat zal er door het hoofd van Olympique Lyon-coach Sonia Bompastor gaan? Over één kwartier start de finale.
zaterdag 21 mei om 16:37
De sfeer zit er goed in, in Turijn.
zaterdag 21 mei om 16:36
Danielle van de Donk start op de bank, maar dat mag de pret niet drukken!
zaterdag 21 mei om 16:34
Olympique Lyon heeft in hun laatste drie Champions League-finales iedere wedstrijd ten minste drie keer gescoord. Hoeveel doelpunten gaan we vanavond zien?