Goedenavond en welkom in dit liveblog. Mijn naam is Mitch Marinus en ik houd je op de hoogte van de returns in de eerste ronde van de play-offs om promotie/degradatie.

  • Play-offs promotie/degradatie
  • Afgelopen:
  • Roda JC-Excelsior 0-2 (2-4)
  • ADO-NAC 2-1 (4-2)
zaterdag om 20:38
Afgelopen! Excelsior gaat ten koste van Roda JC naar de halve finale van de play-offs om promotie/degradatie. De Rotterdammers zullen morgen met extra interesse naar de Eredivisie-ontknoping kijken, want in de halve eindstrijd wacht een ontmoeting met de nummer zestien van de Eredivisie.
zaterdag om 20:36
123' GOAL Excelsior! 0-2

Over en sluiten in Limburg: Nikolas Agrafiotis profiteert van de geboden ruimte en schiet Excelsior op aangeven van Julian Baas op 0-2.
zaterdag om 20:33
120' Er komen nog drie minuten aan extra tijd bij in Limburg, waar de thuisploeg hoopt dat de bal nog één keer goed valt.
zaterdag om 20:31
118' Excelsior heeft de bal en koestert logischerwijs het balbezit.
zaterdag om 20:27
112' De rek lijkt er een beetje uit bij Roda JC, dat smaakmaker Patrick Pflücke uit ziet vallen.
zaterdag om 20:18
106' Aftrap! Blijft Roda JC voor het vijfde jaar op rij actief in de Keuken Kampioen Divisie of houdt het nog zicht op de Eredivisie? De ploeg uit Kerkrade zal minimaal één keer moeten scoren om die droom levend te houden.
zaterdag om 20:15
105' Rust! Excelsior is nog maar vijftien minuten verwijderd van de halve finale, waarin de nummer zestien van de Eredivisie de tegenstander is.
zaterdag om 20:11
102' Wat een kans voor Roda JC, dat de Eredivisie-droom nog niet heeft opgegeven. Vossebelt kopt een vrije trap van Pflücke over.
zaterdag om 20:03
95' GOAL Excelsior! 0-1

De misser van Guus Joppen kan zomaar eens een dure worden voor Roda JC. Couhaib Driouech is in de tegenstoot eerder bij de bal dan Marzo en tikt binnen: 0-1.
zaterdag om 20:02
94' Wat een kans op de goal! Roda JC-verdediger Guus Joppen kan van dichtbij binnen tikken, maar werkt de bal met het bovenbeen over.
zaterdag om 19:58
91' Aftrap! De eerste helft van de verlenging is in gang gezet.
zaterdag om 19:52
We gaan verlengen! Na 90 minuten staat het nog altijd 0-0 bij Roda JC-Excelsior en vooral Thijs Dallinga mag zich dat aanrekenen. Hij miste een strafschop.
zaterdag om 19:49
90' Er komen nog drie minuten aan extra tijd bij in Limburg. De thuisploeg heeft de bal, maar lijkt nauwelijks nog risico te willen nemen.
zaterdag om 19:46
85' Wie tovert nog wat uit de hoge hoed? Alles wijst erop dat we ons op kunnen maken voor de verlenging.
zaterdag om 19:40
81' Goal Excelsior afgekeurd! Nu is het wél raak voor Thijs Dallinga, maar wordt zijn treffer geannuleerd wegens buitenspel.
zaterdag om 19:33
73' Dat de spanning toeneemt is ook terug te zien aan het spel in het Parkstad Limburg Stadion.
zaterdag om 19:26
67' Penalty gemist! Aan Thijs Dallinga is de penalty normaal gesproken wel toevertrouwd, maar dit keer stuit hij op doelman Rody de Boer. Het blijft 0-0 én razend spannend in Kerkrade.
zaterdag om 19:24
65' Penalty Excelsior! De bal gaat op de stip nadat Roda JC-middenvelder Davy van den Berg zijn been laat staan en Reuven Niemeijer daar slim gebruik van maakt.
zaterdag om 19:22
62' Beide ploegen lijken de laatste minuten een soort adempauze in te lassen. Al een minuut of tien hebben we geen grote kans meer genoteerd.
zaterdag om 19:11
Het is vooralsnog de wedstrijd van de keepers in Limburg.
zaterdag om 19:11
50' Ook in de tweede helft zien we direct een grote kans. Een snelle counter van Excelsior leidt tot een schot van Marouan Azarkan, maar zijn poging stelt teleur.
zaterdag om 19:04
46' Aftrap tweede helft! Mocht deze stand over 45 minuten nog steeds op het bord staan, gaan we verlengen in Limburg. Beide ploegen zijn ongewijzigd begonnen aan het tweede bedrijf.
zaterdag om 18:49
Rust! Het is vooralsnog de wedstrijd van de uitblinkende keepers in Limburg. Na een vermakelijke eerste helft zoeken beide ploegen de kleedkamer op met een stand van 0-0.
zaterdag om 18:48
45' Daryl Werker en Mats Wieffer liggen op de grond met een blessure, maar Roda JC ziet mogelijkheden om aan te vallen. Limbombe neemt het doel onder vuur, maar kan Stijn van Gassel niet te verrassen.
zaterdag om 18:38
36' Aan de andere kant van het veld blinkt ook doelman Jody de Boer uit. Hij krijgt eerst hulp van ploeggenoot Daryl Werker en redt vervolgens uitstekend op een inzet van Excelsior-topscorer Thijs Dallinga.
zaterdag om 18:33
32' Weer veert het publiek in Limburg op, maar opnieuw is het niet raak voor de thuisploeg. Patrick Pflücke stuit op Stijn van Gassel.
zaterdag om 18:24
20' In de tegenstoot claimt Excelsior hands in het strafschopgebied van Roda JC, maar scheidsrechter Jochem Kamphuis wuift het weg.
zaterdag om 18:20
19' Wat een kans voor Dylan Vente én Anthony Limbombe! Vente stuit op doelman Stijn van Gassel, waarna ook Limbombe ondanks zeeën van tijd de bal er niet in krijgt.
zaterdag om 18:10
9' Het thuispubliek in Kerkrade vermaakt zich opperbest in de openingsfase. Het is eenrichtingsverkeer richting het doel van Excelsior-keeper Stijn van Gassel.
zaterdag om 18:06
5' Het eerste gevaar komt van Roda JC, dat via Dylan Vente het eerst schot op doel lost. De poging van de oud-Feyenoorder gaat naast.
zaterdag om 18:00
1' Aftrap! De bal rolt na een mooie sfeeractie in het Parkstad Limburg Stadion. Wie mag het in de volgende ronde opnemen tegen de nummer zestien van de Eredivisie?
zaterdag om 17:40
Opstelling! Excelsior-trainer Marinus Dijkhuizen kiest voor precies dezelfde elf als afgelopen dinsdag.

Opstelling Excelsior: Van Gassel; Horemans, Nieuwpoort, El Yaakoubi, Tjoe-A-On; Azarkan, Wieffer, Eijgenraam, Goudmijn; Niemeijer, Dallinga.
zaterdag om 17:35
Opstelling! De thuisploeg is op één plek gewijzigd ten opzichte van afgelopen dinsdag. Robert Klaasen krijgt de voorkeur boven Niek Vossebelt.

Opstelling Roda JC: De Boer; Marzo, Werker, Joppen. Absalem; Van den Berg, Klaasen, Emmers; Limbombe, Vente, Pflücke.
zaterdag om 17:29
De heenwedstrijd tussen beide ploegen eindigde in een spectaculaire 2-2.
zaterdag om 17:28
We verleggen onze focus naar Limburg, waar Roda JC en Excelsior om een plek in de volgende ronde strijden. De winnaar van het tweeluik treft de nummer zestien van de Eredivisie.
zaterdag om 16:46
De sfeer zit er al goed in in Kerkrade, waar de spelers van Roda op veel steun van het thuispubliek kunnen rekenen.
zaterdag om 16:40
De volgende wedstrijd begint om 20.00 uur: Roda-Excelsior. De heenwedstrijd op Woudestein eindigde eerder deze week in 2-2.
zaterdag om 16:38
De ontlading bij ADO na de 2-0 was groot!
zaterdag om 16:28
Afgelopen! ADO wint met 2-1 en gaat door naar de volgende ronde, waarin het tegen FC Eindhoven speelt. Voor NAC zit het seizoen erop.
zaterdag om 16:26
90+3' GOAL NAC! 2-1

Banzuzi scoort namens NAC. Met recht een treffer 'voor de statistieken', want aan het resultaat gaat het helemaal niets veranderen.