Robert Lewandowski wil Bayern München komende zomer verlaten. De topscorer van de Bundesliga weigert zijn verbintenis tot medio 2023 te verlengen. Hij heeft een vertrekwens ingediend bij de clubleiding, zo bevestigt hij zaterdag.

"Het is heel goed mogelijk dat dit mijn laatste wedstrijd voor Bayern was", zei Lewandowski na het 2-2-gelijkspel tegen VfL Wolfsburg, de laatste wedstrijd van het seizoen. "Ik kan het niet met honderd procent zekerheid zeggen, maar misschien wel."

"Ik heb gezegd dat als er een aanbieding komt, we daarover moeten nadenken", vervolgde hij. "Ook voor de club. Beide partijen moeten aan de toekomst denken. Meer kan ik er niet over zeggen."

Eerder op de dag bevestigde technisch directeur Hasan Salihamidzic al dat Lewandowski na acht jaar wil vertrekken uit München. Volgens hem komt dat niet doordat Lewandowski zich te weinig gewaardeerd voelde door Bayern toen de club lang wachtte met het aangaan van een nieuwe verbintenis.

De reden van de vertrekwens is dat de aanvaller toe is aan een nieuwe uitdaging. "Hij heeft gezegd dat hij graag iets anders wil", zegt Salihamidzic, die benadrukt dat er nog geen gesprekken zijn gevoerd met andere clubs.

Robert Lewandowski in actie tegen VfL Wolfsburg.

Robert Lewandowski in actie tegen VfL Wolfsburg.
Robert Lewandowski in actie tegen VfL Wolfsburg.
Foto: Getty Images

Lewandowski wordt vooral gelinkt aan Barcelona

Lewandowski (33) maakte tot dusver liefst 343 doelpunten in 374 officiële wedstrijden voor Bayern. Daarmee werd hij sinds zijn komst voorafgaand aan het seizoen 2014/15 onafgebroken kampioen van Duitsland.

In 2020 leverde hij met vijftien goals een riante bijdrage aan de Champions League-eindzege van 'Der Rekordmeister'. Vorig jaar volgde de winst van de wereldbeker voor clubs.

In Spaanse media wordt Lewandowski al weken in verband gebracht met FC Barcelona, dat ook werd gelinkt aan Erling Haaland. De Noorse spits van Borussia Dortmund werd deze week echter vastgelegd door Manchester City.

Bekijk de stand in de Bundesliga