PSV Vrouwen heeft donderdag voor de derde keer in korte tijd een Oranje-international vastgelegd voor volgend seizoen. Siri Worm komt transfervrij over van Eintracht Frankfurt.

De dertigjarige Worm tekent een contract voor twee seizoenen bij PSV, dat zich recent al versterkte met Brighton & Hove Albion-middenvelder Inessa Kaagman (twaalf interlands) en FC Twente-verdediger Kika van Es (76 interlands).

"Ik ben blij om terug te keren naar Nederland", zegt Worm, die doorgaans als linksback speelt. "Een buitenlands avontuur stond hoog op mijn lijstje en heeft me veel gebracht. Met leerzame en mooie ervaringen keer ik nu terug en hoop ik van waarde te kunnen zijn voor PSV."

Worm begon haar carrière voor FC Twente, waarmee de verdediger vijf landstitels veroverde, twee keer kampioen van de BeNe League werd en één keer de KNVB-beker won. Daarna speelde ze voor de Engelse clubs Everton en Tottenham Hotspur.

"De ambitie van de club sluit aan bij mijn eigen ambities", vervolgt Worm over haar stap naar PSV, dat vorig jaar met de KNVB-beker de eerste prijs uit de clubhistorie pakte. "Ze willen nu de stap maken en bovenin meedraaien. Ik hoop daar een rol in te kunnen spelen."

PSV gaat dit seizoen op de derde plaats eindigen in de Pure Energie Eredivisie Vrouwen. De titelstrijd gaat dit seizoen tussen koploper FC Twente en Ajax. De Amsterdamse ploeg heeft met nog twee speelrondes te gaan een achterstand van drie punten.

Bekijk de uitslagen, de stand en het programma in de Pure Energie Eredivisie Vrouwen