Bayern München is het niet eens met de kritiek op de reis van de selectie naar Ibiza. De spelers van trainer Julian Nagelsmann vierden op het Spaanse eiland het winnen van de landstitel, waarna zondag met 2-2 gelijkgespeeld werd tegen degradatiekandidaat VfB Stuttgart.

"Onze spelers zijn allemaal oud en wijs genoeg. Ze mogen zelf beslissen wat ze doen op hun vrije dagen", zei Nagelsmann zondag na de wedstrijd in de Allianz Arena. "En het is ook niet zo dat ze allemaal heel veel hebben gedronken."

Bayern kroonde zich twee weken geleden al voor de tiende keer op rij tot landskampioen. Direct na de wedstrijd tegen Mainz van ruim een week geleden vertrokken de spelers naar Ibiza. Oliver Kahn, de directeur van Bayern, vond het geen probleem. Hij zag de groepsreis als iets positiefs en benadrukte dat het slechts om een korte vakantie ging. Vijf dagen voor de wedstrijd van zondag tegen Stuttgart keerden de spelers terug.

Nagelsmann voegt daaraan toe dat de spelers zich prima hebben gedragen op Ibiza. "Het waren gewoon een paar fijne uren samen, zoals heel veel mensen dat doen. Bij Ibiza denken mensen al snel aan heel veel drank, maar er zijn ook mensen die minder drinken. En niet iedereen drinkt alcohol."

Na het gelijkspel tegen VfB Stuttgart kreeg Bayern München de kampioensschaal.

Na het gelijkspel tegen VfB Stuttgart kreeg Bayern München de kampioensschaal.
Na het gelijkspel tegen VfB Stuttgart kreeg Bayern München de kampioensschaal.
Foto: ANP

'Het had niets met onze reis te maken'

De kritiek op de reis kwam vooral van Hertha BSC, een concurrent van Stuttgart in de strijd tegen degradatie. Felix Magath, trainer van de club uit Berlijn, zei dat Bayern mogelijk denkt dat het seizoen al voorbij is.

Hertha verloor zaterdag al met 1-2 van FSV Mainz. "En dat had niets met onze reis te maken", reageerde Nagelsmann. "En verder ben ik verantwoordelijk voor Bayern en niet voor andere teams."

Na het gelijkspel tegen Stuttgart kreeg Bayern de kampioensschaal uitgereikt, al staat er nog een speelronde op het programma in de Bundesliga. Het is al zeker dat Greuther Fürth degradeert en ook de nummer zeventien zal direct degraderen. De nummer zestien wacht play-offs om lijfsbehoud.

Stand onder in de Bundesliga

  • 14. FC Augsburg 33-35 (+18)
  • 15. Hertha BSC 33-33 (+33)
  • 16. VfB Stuttgart 33-30 (+19)
  • 17. Bielefeld 33-27 (+26)
  • 18. Greuther Fürth 33-18 (-53)