Goedemiddag en welkom in dit liveblog. Lees hier alles terug over Super Sunday. Veel plezier!

 • Super Sunday Eredivisie
 • Uitslagen:
 • Feyenoord-PSV 2-2
 • NEC-Go Ahead 1-0
 • AZ-Ajax 2-2
 • Vitesse-Heerenveen 1-2
Feyenoord-PSV · zondag 8 mei om 17:35
Slot: 'Ik heb veel veranderd in de rust'
Feyenoord-trainer Arne Slot weet waar het door komt dat zijn ploeg in de eerste helft zo tegenviel. "Het heeft met name met de kwaliteiten van PSV te maken, niet per se met onze vermoeidheid. In de rust heb ik veel veranderd aan de opstelling, want het ging zo niet langer. Ik heb Bryan Linssen gebracht omdat hij altijd ontzettend veel enthousiasme brengt op het veld. Dat zag je meteen terug", vertelt de trainer bij ESPN.
Feyenoord-PSV · zondag 8 mei om 17:31
Hij zal niet lekker slapen vannacht. Zijn beslissing ligt op alle sociale media-kanalen onder vuur en er is weinig begrip voor zijn beslissing. De scheidsrechter heeft besloten niet zijn verhaal te doen voor de camera.
Feyenoord-PSV · zondag 8 mei om 17:27
Complete verslagenheid bij PSV nadat Dessers de 2-2 maakt.
Feyenoord-PSV · zondag 8 mei om 17:25
Op een gegeven moment begint de Duitser zelfs te lachen. "Het heeft geen zin meer om over de wedstrijd te praten, want die hele wedstrijd is verpest door de arbitrage. Ik kan niet geloven dat dit soort dingen gebeuren terwijl er in totaal zes scheidsrechters op de wedstrijd zitten", vertelt Schmidt, waarna hij wegloopt zonder de volgende vraag te beantwoorden.
Feyenoord-PSV · zondag 8 mei om 17:22
Schmidt: 'Het is beslist door de arbitrage'
Roger Schmidt is ziedend na het slot van de wedstrijd. "Het is beslist door de arbitrage. Het is voor mij ongelofelijk dat we zes grote scheidsrechters hebben rondlopen in dit land, en ze niet de goede beslissingen kunnen nemen", vertelt Schmidt aan ESPN. "Fouten maken kan, maar je hebt de VAR. Als die fout zit, dan moet je zelf gaan kijken. Als je dat niet doet in de laatste seconden van zó'n belangrijke wedstrijd, dan kan ik dat niet begrijpen."
Feyenoord-PSV · zondag 8 mei om 17:11
Mario Götze reageerde woedend op de beslissing van Gözübüyük, die hem daarvoor bestrafte met geel.
Feyenoord-PSV · zondag 8 mei om 16:58
Dessers: 'Dit voelt heel goed'
Cyriel Dessers ontpopt zich tot absolute publiekslieveling bij Feyenoord. Met twee doelpunten schiet hij zijn ploeg naast Feyenoord en de Rotterdammers houden een punt over aan deze topper. Maar goed begon de ploeg niet. "Vermoeidheid was het niet, eerder iets mentaals", zegt hij tegen ESPN. "Het lukte gewoon niet, maar in de tweede helft draai je de knop om. Ik had al langer het gevoel dat we een punt konden pakken, vanaf de 60e minuut hadden we de druk er flink op en hebben we een paar goede kansen gehad. Als je dan toch terugkomt, voelt dat heel goed."

Over de penalty is Dessers duidelijk: "Ik vind het licht, maar nu hebben we een keer geluk." En met die laatste goal maakt de Belgische Nigeriaan een hoop Ajacieden blij. "We hebben onze sportieve plicht gedaan", eindigt hij met een knipoog.
Eredivisie · zondag 8 mei om 16:55
De kruitdampen van Super Sunday zijn opgetrokken: dit is nu de stand in de top van de Eredivisie.

 1. Ajax 32-79 (+74)
 2. PSV 32-75 (+42)
 3. Feyenoord 32-68 (+42)
 4. FC Twente 32-62 (+14)
 5. AZ 32-60 (+22) 
Feyenoord-PSV · zondag 8 mei om 16:52
Gakpo: 'Ajax-uit was discutabel, dit was ook weer discutabel'
PSV-aanvoerder Cody Gakpo is gedesillusioneerd over de penalty die in blessuretijd aan Feyenoord werd gegeven. "Ik zie het net op beeld en het is denk ik geen penalty. Hij schiet van zo dichtbij, zo hard, ik denk dat hij (Mauro, red.) er niks aan kan doen. Of ik het belachelijk vind? Ja, ik vind het belachelijk, ja echt." De buitenspeler ging ook nog in op de rest van de wedstrijd: "In de eerste helft domineren we en moeten we het al afmaken. Wij zijn wat beter, hebben veel mogelijkheden, maar laten na om meer te scoren. Je weet hier dat als zij er één maken het hele publiek erachter komt. Mijn eerste goal was heel mooi, maar uiteindelijk hebben we er niks aan. Jammer dat het zo wordt beslist. Ajax-uit was discutabel, dit was weer discutabel".
Feyenoord-PSV · zondag 8 mei om 16:51
Cyriel Dessers maakt zich met de week onsterfelijker voor Feyenoord. Hij scoort de 1-2 én de 2-2. Feyenoord loopt in de eerste helft achter de feiten aan en Gakpo maakt twee prachtige doelpunten. Met drie wissels draait Arne Slot de boel helemaal om. Feyenoord heeft het overwicht in de tweede helft en PSV dankt Mvogo dat het niet eerder in de problemen komt. Dessers doet het in de absolute slotfase dan toch en Feyenoord speelt gelijk!
Feyenoord-PSV · zondag 8 mei om 16:44
Na 90 minuten stond er 1-2 op het scorebord, maar Feyenoord krijgt in blessuretijd een discutabele strafschop en maakt via Dessers 2-2!
Feyenoord-PSV · zondag 8 mei om 16:43
Afgelopen! En het is direct klaar. Dit mag je met recht Super Sunday noemen, wat een spannende wedstrijden hebben we gezien.
Feyenoord-PSV · zondag 8 mei om 16:40
90+6' GOAL Feyenoord! 2-2

Wat een apotheose! Ongelooflijk! Dessers benut een zeer discutabele strafschop en Feyenoord komt op gelijke hoogte! Oh oh oh... Dit verzin je niet.
Feyenoord-PSV · zondag 8 mei om 16:38
90+5' Penalty Feyenoord!


Het is allemaal heel onduidelijk, maar scheidsrechter Serdar Gözübüyük wijst toch naar de stip. Mauro Junior krijgt de bal heel hard van heel dichtbij tegen de arm, maar is dit dan een strafschop? De VAR grijpt niet in en mag Feyenoord een penalty nemen.
Feyenoord-PSV · zondag 8 mei om 16:38
90+3' Een opstootje en dat lijkt niet echt in het voordeel voor Feyenoord. We zijn inmiddels een minuut verder, Feyenoord mag wel een vrije trap nemen.
Feyenoord-PSV · zondag 8 mei om 16:36
90+2' Twee corners voor Feyenoord. Marciano is mee. Het Legioen gaat er nog maar eens achter staan.
Feyenoord-PSV · zondag 8 mei om 16:35
90+1' Vier minuten erbij! En Mvogo redt zijn ploeg maar weer eens. Een afgedwaalde voorzet belandt nog bijna in de goal, maar de keeper let goed op.
Feyenoord-PSV · zondag 8 mei om 16:34
90' Madueke toont zijn klasse en dribbelt langs de verdediging. PSV weer dichtbij een goal.
Feyenoord-PSV · zondag 8 mei om 16:34
PSV moet nu alle zeilen bij zetten om de 1-2 over de streep te trekken. Nog vier minuten blessuretijd te gaan.
Feyenoord-PSV · zondag 8 mei om 16:30
86' GOAL Feyenoord! 1-2

De spanning is nu écht terug in Rotterdam! Loon na heel hard werken voor Dessers. Feyenoord zet al de hele tweede helft aan, maar scoort nu dan toch. Een prachtige voorzet van Sinisterra, Dessers kopt raak. Nog zo'n vijf minuten spelen, haalt Feyenoord er nog een punt uit?
Feyenoord-PSV · zondag 8 mei om 16:27
83' Sinisterra naast! Een vrije schietkans randje zestien na weer een mooie Feyenoord-aanval, maar wederom geen doelpunt. Het lijkt er vandaag gewoon niet in te zitten voor de Conference League-finalist.
Feyenoord-PSV · zondag 8 mei om 16:25
80' Walemark probeert het listig. De tijd begint te dringen voor Feyenoord. Kansen zijn er zeker geweest, maar PSV leidt nog altijd comfortabel.
Feyenoord-PSV · zondag 8 mei om 16:24
De laatste keer dat PSV de nul hield in een duel met Feyenoord of Ajax in de Eredivisie was op 23 september 2018, bij een 3-0-thuisoverwinning op Ajax.
Feyenoord-PSV · zondag 8 mei om 16:22
Keeper Yvon Mvogo houdt PSV in de wedstrijd in deze fase.
Feyenoord-PSV · zondag 8 mei om 16:20
75' De Rotterdammers komen steeds dichterbij, Mvogo houdt zijn doel nog steeds schoon! Linssen heeft te veel tijd nodig en Linssen zet te weinig kracht achter zijn inzet. Wat kan Feyenoord nog in het laatste kwartier?
Feyenoord-PSV · zondag 8 mei om 16:17
72' Lat! Linssen is niet de grootste, maar kan goed koppen. Zijn boogballetje komt op de lat terecht. Feyenoord geeft nog niet op.
Feyenoord-PSV · zondag 8 mei om 16:16
72' Prachtige combinatie bij Feyenoord. Dessers passeert Mvogo niet, de keeper komt goed uit.
Feyenoord-PSV · zondag 8 mei om 16:16
Feyenoord dringt meer en meer aan, maar het staat nog altijd 0-2 in De Kuip.
Feyenoord-PSV · zondag 8 mei om 16:11
67' Vrije trap Feyenoord, maar wat opvalt is de reprimende van Linssen aan Walemark. De vleugelspeler houdt de bal te lang bij zich, terwijl Malacia helemaal vrij staat aan de linkerkant.
Feyenoord-PSV · zondag 8 mei om 16:09
65' Dessers test Mvogo! PSV wordt wat slordiger en de spits wordt weggestuurd, maar krijgt niet genoeg kracht achter zijn schot.
Feyenoord-PSV · zondag 8 mei om 16:06
61' Poh, Geertruida met een heel belangrijke ingreep! Zahavi lijkt voor een leeg doel binnen te kunnen schuiven, maar met een sliding voorkomt de back de 0-3!
Feyenoord-PSV · zondag 8 mei om 16:05
Feyenoord is met dank aan de invallers veel beter aan de tweede helft gestart. Het werpt de vraag op of Arne Slot wel met dezelfde basiself had moeten beginnen als tegen Marseille...?
Feyenoord-PSV · zondag 8 mei om 16:01
57' Feyenoord zit weer in de wedstrijd, maar moet toch regelmatig aan de rem trekken. Linssen is de volgende die op de bon wordt geslingerd.
Feyenoord-PSV · zondag 8 mei om 15:58
54' Een klassieke gele kaart voor Aursnes. Hij tikt tegen de voet van Gakpo, die op volle snelheid is. De gevaarlijke uitbraak is wel tegengehouden.
Feyenoord-PSV · zondag 8 mei om 15:57
53' Hij ligt op een interessante positie, Walemark doet helemaal niks met de vrije trap. Hoog over.
Feyenoord-PSV · zondag 8 mei om 15:55
50' Buitenspel Dessers, maar wat een kans! De Belgische Nigeriaan loopt alleen af op Mvogo, maar schiet voorlangs. Feyenoord leeft nog en bevestigt dat met deze kans.
Feyenoord-PSV · zondag 8 mei om 15:51
47' Een aardig begin van Feyenoord met direct een hoekschop en later een kopkans voor Linssen.
AZ-Ajax · zondag 8 mei om 15:50
Daley Blind baalt van eigen rol bij 1-1
Ajax-veteraan Daley Blind was teleurgesteld over het gelijke spel in Alkmaar. "We begonnen goed, maar geven het na rust in korte tijd weg", doelde hij op treffers van Pavlidis en Hakon Evjen. "Zo kwamen we toch weer in de problemen." De linkspoot baalt ook van zijn eigen rol bij de 1-1, toen Pavlidis kon binnenkoppen. "Dat reken ik me zeker aan. Ik moet in ieder geval dichter bij bij hem staan. Nu kan hij te makkelijk scoren."
Feyenoord-PSV · zondag 8 mei om 15:49
Aftrap tweede helft! Slot gooit de boel in ieder geval flink om: Walemark, Linssen en Toornstra verschijnen aan de aftrap in de tweede helft. Het moet anders bij Feyenoord, werpt het zijn vruchten af?
Feyenoord-PSV · zondag 8 mei om 15:45
Bemoedigende statistiek voor PSV-fans: het won elk van de eerdere 28 Eredivisie-ontmoetingen met Feyenoord waarin de ploeg bij rust een voorsprong had van twee doelpunten of meer.