Manchester United heeft zich donderdag met een gelijkspel tegen Chelsea hersteld van de harde nederlagen tegen Liverpool (4-0) en Arsenal (3-1). De Premier League-kraker op Old Trafford eindigde mede door een goal van Cristiano Ronaldo in 1-1.

United kwam na een uur spelen op achterstand door een doelpunt van Chelsea-middenvelder Marcos Alonso. Twee minuten later tekende Ronaldo voor de 1-1-eindstand. De 37-jarige Portugees, die tegen Arsenal ook al de enige treffer voor de ploeg uit Manchester maakte, nam na een wippertje van Nemanja Matic prachtig aan en schoot hard en hoog binnen.

Overigens maakte United qua spel opnieuw geen sterke indruk en had het voor rust maar 35 procent balbezit. Chelsea kreeg de beste kansen, maar die bleken niet aan onder anderen N'Golo Kanté en Timo Werner besteed.

Hakim Ziyech zag het vanaf de reservebank. De oud-Ajacied kwam niet in actie voor Chelsea, terwijl bij United de zeventienjarige Argentijn Alejandro Garnacho in de extra tijd zijn Premier League-debuut maakte.

United staat met het punt tegen Chelsea nog altijd zesde en daarmee is een Champions League-ticket ver weg voor de ploeg, die volgend seizoen door Erik ten Hag getraind wordt. Nummer vijf Tottenham Hotspur heeft drie punten meer én twee wedstrijden minder gespeeld. Chelsea staat stevig op de derde plaats.

Top 6 Premier League

  • 1. Manchester City 33-80 (+59)
  • 2. Liverpool 33-79 (+63)
  • 3. Chelsea 33-66 (+40)
  • 4. Arsenal 33-60 (+12)
  • 5. Tottenham Hotspur 33-58 (+18)
  • 6. Manchester United 33-55 (+2)

Marcos Alonso juicht na zijn goal tegen Manchester United.

Marcos Alonso juicht na zijn goal tegen Manchester United.
Marcos Alonso juicht na zijn goal tegen Manchester United.
Foto: Getty Images