Goedenavond en welkom in dit liveblog. Mijn naam is Nemo Schillemans en ik houd je hier vanavond op de hoogte van alle ontwikkelingen bij de WK-kwalificatiewedstrijd tussen Nederland en Cyprus. Veel plezier!

  • WK-kwalificatie
  • Uitslag:
  • Nederland-Cyprus 12-0
  • Evenaring van recordzege
Door een menselijke fout verstuurde NU.nl net een sportpushbericht met alleen de kop ‘Volg hier alles in het liveblog’, zonder te vermelden dat het om dit Oranjevrouwen-duel ging. Excuses voor het storen! Hopelijk vermaak je je alsnog met dit doelpuntenregen-liveblog.
vrijdag 8 april om 21:02
"Ik ben erg blij", jubelt Damaris Egurrola na haar debuut voor de Oranjevrouwen. "Ik heb lang gewacht op dit moment. Mijn familie en vrienden zijn ook hier. Het is erg gek, want een aantal jaar geleden heb ik hier nog een wedstrijd bekeken en een museum bezocht. Het team heeft het mij erg makkelijk gemaakt. Dit is een speciaal moment voor mijn familie."
vrijdag 8 april om 20:58
"Deze wedstrijd was wel vervelend omdat de tegenstander zo laag staat. Maar uiteindelijk hebben we veel gescoord en dat was wel weer leuk", aldus Jill Roord, goed voor een hattrick. Nederland maakte het eerste doelpunt wel pas na 23 minuten. "We moesten eerst wennen aan de tegenstander, maar op een gegeven moment kwamen we er doorheen. Maar dit is geen realistische tegenstander, zoiets kom je niet tegen op het EK."
vrijdag 8 april om 20:55
"We wilden vandaag een goede wedstrijd neerzetten en dat hebben we volgens mij wel laten zien", zegt Vivianne Miedema na afloop bij de NOS. De spits was goed voor maar liefst zes doelpunten tegen Cyprus. "Afgelopen periode heb ik best veel wedstrijden gespeeld bij Arsenal, maar op dit moment voel ik me goed en dat heb ik laten zien. Romée (Leuchter, red.) en Esmee (Brugts) vielen goed in. Dat hebben we nodig richting het EK."
vrijdag 8 april om 20:45
Damaris Egurrola maakte vanavond haar debuut voor de Oranjevrouwen. Het Spaans-Nederlandse talent kwam halverwege de tweede helft binnen de lijnen.
vrijdag 8 april om 20:39
De ruim 10.000 Oranje-supporters hebben gekregen waar ze voor kwamen in Groningen. Doelpunten. Heel veel doelpunten.
vrijdag 8 april om 20:36
Afgelopen! Oranje evenaart haar recordzege van twaalf doelpunten verschil in een eentonig duel met Cyprus.
vrijdag 8 april om 20:32
89' Weer een doelpoging van Roord, maar weer wordt het schot gekraakt door Matthaiou.
vrijdag 8 april om 20:30
87' Kansen genoeg, maar de dertiende wil er maar niet in voor Oranje...
vrijdag 8 april om 20:30
87' Het kopballetje van Roord, die steeds meer kansen krijgt nu Miedema er niet is, gaat nipt naast.
vrijdag 8 april om 20:29
85' Weer een goede kans op de 13-0, maar het schot van Van Dooren wordt gepareerd door de keepster van Cyprus.
vrijdag 8 april om 20:24
81' Jill Roord had de historische treffer op haar schoen, maar krijgt de bal niet tussen de palen.
vrijdag 8 april om 20:20
77' GOAL Nederland! 12-0

De Oranjevrouwen evenaren hun record! Brugts krijgt de bal van Nouwen na een uitstekende loopactie, ze neemt de bal perfect aan en werkt vervolgens vakkundig af. Gaan we een record zien?
vrijdag 8 april om 20:19
76' GOAL Nederland! 11-0

En dat is nummer zes voor Miedema. De spits probeert het van afstand met een droge knal, deze komt perfect in de hoek. We evenaren bijna de grootste zege ooit voor de Oranjevrouwen!
vrijdag 8 april om 20:16
De helft van de doelpunten van vanavond staat op naam van Vivianne Miedema. Ze scoorde maar liefst vijf keer.
vrijdag 8 april om 20:12
69' GOAL Nederland! 10-0

En dat is tien! Vivianne Miedema sprint weg van haar directe tegenstander en werkt koeltjes af. De grootste twee overwinningen ooit van de Oranjevrouwen waren 12-0 en 13-1. Gaan ze dit vanavond overtreffen?
vrijdag 8 april om 20:10
65' Damaris Egurrola is officieel Nederlands international! De 22-jarige met een Nederlands, Amerikaans én een Spaans paspoort koos voor het Nederlands elftal en komt in het veld voor Sherida Spitse.
vrijdag 8 april om 20:07
64' Weer een kans op de tiende, maar de strakke voorzet van Beerensteyn gaat aan iedereen voorbij.
vrijdag 8 april om 20:06
63' De voorzet van Dijkstra wordt nipt naast gekopt door Miedema.
vrijdag 8 april om 20:05
Nederland zit op rozen in Groningen en het stadion scandeert: TIEN! TIEN! TIEN! Hoelang laat de tiende goal op zich wachten?
vrijdag 8 april om 20:03
60' GOAL Nederland! 9-0

Niet veel later valt dan toch de 9-0, nota bene uit een scheidsrechtersbal. Spitse haalt van een meter of 25 verwoestend uit en tekent daarmee voor het mooiste doelpunt van de avond.
vrijdag 8 april om 20:02
57' De 9-0 was bijna een feit, maar Cyprus haalt de bal van de lijn. Het gaat ongekend hard in Groningen.
vrijdag 8 april om 19:59
56' GOAL Nederland! 8-0

Daar is ook de hattrick van Jill Roord. De bal komt met een gelukje bij haar terecht, maar de Oranjevrouwen moet je zulke gelukjes niet geven. Roord schuift vakkundig binnen.
vrijdag 8 april om 19:57
54' GOAL Nederland! 7-0

De vierde goal van Vivianne Miedema en het is een doelpunt uit het boekje! Pelova geeft hard en laag voor, waarna Miedema de score met een echte spitsengoal op 7-0 zet.
vrijdag 8 april om 19:55
52' GOAL Nederland! 6-0

Lineth Beerensteyn is de derde doelpuntenmaker van deze wedstrijd. De bal komt bij Beerensteyn terecht na de zoveelste fout van de Cyprus verdediging. De rechtsbuiten van de Oranjevrouwen haalt vervolgens verwoestend uit. 6-0 Oranje!
vrijdag 8 april om 19:55
52' De vrije trap gaat centimeters langs de paal, maar helaas voor Oranje langs de verkeerde kant.
vrijdag 8 april om 19:54
51' Een mooie plek voor een vrije trap voor Oranje. Wat kan Sherida Spitse?
vrijdag 8 april om 19:50
46' Spitse probeert het van afstand met een geweldige uithaal, waarna Matthaiou knap keeperswerk verricht. Ook de rebound van Beerensteyn is voor de keeper van Cyprus. Oranje begint gebrand aan de tweede helft.
vrijdag 8 april om 19:48
We gaan weer voetballen! We starten aan de tweede helft, nog altijd zónder Egurrola. Komt zij nog in de ploeg, later deze wedstrijd?
vrijdag 8 april om 19:40
Er valt genoeg te lachen voor de Oranjevrouwen. Gaan we in de tweede helft in de dubbele cijfers?
vrijdag 8 april om 19:33
Rust! De Oranjevrouwen begonnen niet ideaal aan de wedstrijd, maar door twee doelpunten van Roord en een hattrick van Miedema gaan we rusten bij een 5-0-tussenstand. Komt debutante Egurrola in de tweede helft in het veld?
vrijdag 8 april om 19:29
44' GOAL Nederland! 5-0

Cyprus geeft de doelpunten cadeau, het is weer Miedema die eenvoudig kan binnenschuiven. Zij tekent voor haar 88e interlandgoal in 107 wedstrijden.
vrijdag 8 april om 19:25
41' GOAL Nederland! 4-0

De verdediging van Cyprus staat te slapen en Miedema kan na een fenomenale aanname eenvoudig binnenwerken. De tweede voor Miedema en de vierde voor Oranje!
vrijdag 8 april om 19:24
Sherida Spitse is een van de betere vrouwen op het veld in de eerste helft.
vrijdag 8 april om 19:22
37' De combinaties gaan steeds beter en Cyprus moet steeds verder achteruit. Gaan we nog doelpunten zien voor rust?
vrijdag 8 april om 19:21
Het duurde ruim 22 minuten voor het eerste doelpunt viel, maar Miedema zorgt uiteindelijk voor de opluchting in de Euroborg.
vrijdag 8 april om 19:18
34' GOAL Nederland! 3-0

De voorzet van Lineth Berensteyn op Pelova is niet optimaal, maar die weet goed binnen te houden. Ze speelt de bal af op Roord die haar tweede van de avond maakt.
vrijdag 8 april om 19:15
30' De kopbal van Jill Roord komt weer recht op keeper Matthaiou af, maar dit keer wordt Cyprus hiermee niet verrast.
vrijdag 8 april om 19:14
29' Jill Roord had de 3-0 op haar voeten na de fout van Victoria Zampa, maar ze wacht te lang met schieten, waardoor Zampa op tijd weer terug bij de bal is.
vrijdag 8 april om 19:11
26' GOAL Nederland! 2-0

We zijn los in de Euroborg. De voorzet van Olislagers wordt binnengekopt door Jill Roord. De goal is keepster Matthaiou enigszins aan te rekenen, want de bal werd recht op haar afgekopt.
vrijdag 8 april om 19:08
23' GOAL Nederland! 1-0

Twee verdedigers van Cyprus doen helemaal niets terwijl Vivianne Miedema de pass van Groenen aanneemt. Ze kan hierna simpel afwerken. Het duurde even, maar de Oranjevrouwen staan op voorsprong!
vrijdag 8 april om 19:05
20' De kopbal van Nouwen gaat wonder boven wonder over via het lichaam van Zampa. Hoekschop voor de Oranjevrouwen.