Goedenavond en welkom in dit liveblog. We houden je hier op de hoogte van alle ontwikkelingen in de vijf Eredivisie-wedstrijden van vanavond. De traditionele top drie komt vanavond in actie. Veel plezier!

 • Eredivisie
 • Uitslagen:
 • Feyenoord-Willem II 2-0
 • Groningen-Ajax 1-3
 • Twente-PSV 3-3
 • AZ-Vitesse 3-1
 • RKC-Utrecht 1-1
Eredivisie · zaterdag 2 april om 21:08
Dat was 'm voor vandaag. Lees alles nog even rustig terug, het was een bomvolle Eredivisie-avond! Bedankt voor het volgen en hopelijk tot morgen.
Feyenoord-Willem II · zaterdag 2 april om 21:07
Heerkens dicht bij stunt: 'Vergeten te prikken'
Willem II-aanvoerder Freek Heerkens hoopte op meer, maar ziet zijn ploeg uiteindelijk met 2-0 verliezen van Feyenoord. "Je komt voor een resultaat, al weet je dat het een moeilijke wedstrijd wordt in De Kuip. We waren niet echt balvast genoeg om eruit te komen. Gelukkig blijven we lang in de wedstrijd door stunt- en vliegwerk, maar we hebben helaas geen doelpunt gemaakt. Je ziet wel dat Feyenoord na de 1-0 achteruit gaat lopen, maar we vergeten te prikken", aldus Heerkens, die dicht bij de 1-1 was.
Feyenoord-Willem II · zaterdag 2 april om 21:01
Linssen: 'We scoren te weinig'
Bryan Linssen was belangrijk in de zege van Feyenoord tegen Willem II. Hij gooide met de 2-0 de wedstrijd op het slot. "Maar het is altijd frustrerend als je op de bank zit", zegt de aanvaller tegen ESPN. "Zeker als je ziet dat het niet zo lekker loopt. Dan wil je erin. We krijgen wel veel kansen, maar scoren te weinig. Hoe langer het 0-0 blijft, hoe ongeduldiger je wordt. Maar na de 1-0 van Luis (Sinisterra, red.) weet je dat de 2-0 wel gaat vallen."
Eredivisie · zaterdag 2 april om 20:56
Nu alle ploegen uit de top vijf vandaag in actie zijn geweest, is dit de huidige stand in de Eredivisie:

 1. Ajax 28-69
 2. PSV 28-65
 3. Feyenoord 28-58
 4. AZ 28-55
 5. FC Twente 28-55
Feyenoord-Willem II · zaterdag 2 april om 20:51
Afgelopen! Feyenoord zal niet lang terugdenken aan deze wedstrijd, maar de ploeg van Arne Slot wint wel van Willem II met 2-0. Sinisterra breekt de ban na een individuele actie en een hard schot in de korte hoek. In de slotfase profiteert Linssen van een fout achterin en zo boekt Feyenoord een zakelijke overwinning in De Kuip.
Feyenoord-Willem II · zaterdag 2 april om 20:47
90+2' GOAL Feyenoord! 2-0

Linssen profiteert van een slechte terugspeelbal en verdubbelt de Rotterdamse voorsprong. De overwinning voor Feyenoord is binnen!
Feyenoord-Willem II · zaterdag 2 april om 20:46
90' De laatste minuut van de officiële speeltijd is ingegaan en Willem II probeert er toch nog een punt uit te halen. Verdedigers worden naar voren gestuurd, maar tot een nieuwe kans leidt het (nog) niet.
Feyenoord-Willem II · zaterdag 2 april om 20:45
88' Het publiek in De Kuip kan opgelucht ademhalen! Heerkens heeft alle ruimte voor het schot in de zestien, Trauner verwerkt de bal tot een corner. Werkelijk uit het niets kan Willem II op gelijke hoogte komen.
Feyenoord-Willem II · zaterdag 2 april om 20:42
85' Het ziet er niet naar uit dat Feyenoord deze overwinning nog weg gaat geven. Een Tilburgs slotoffensief blijft vooralsnog uit, terwijl Feyenoord eigenlijk al de hele wedstrijd controleert.
Feyenoord-Willem II · zaterdag 2 april om 20:36
80' Wat een grote kans voor Linssen! Wellenreuther maakt zijn doel klein en de invaller schiet tegen de keeper op. Ondanks dat ene tegendoelpunt speelt de doelman van Willem II een puike partij.
Feyenoord-Willem II · zaterdag 2 april om 20:34
Groots speelt Feyenoord niet, maar Sinisterra wil het publiek wel horen na zijn goal tegen Willem II. De vleugelaanvaller scoort voor het eerst in drie Eredivisie-wedstrijden op rij.
Feyenoord-Willem II · zaterdag 2 april om 20:29
73' Ook na de goal zakt Willem II ver terug en blijven de Tilburgers wachten op de counter. Het zorgt er wel voor dat Malacia mag en kan uithalen, maar zijn schot gaat hoog over.
Feyenoord-Willem II · zaterdag 2 april om 20:23
67' GOAL Feyenoord! 1-0

Als het niet wil bij Feyenoord, dan kan het altijd nog leunen op de individuele klasse van Luis Sinisterra. De Colombiaan zet het op een dribbelen en schiet in de korte hoek binnen. Hoewel Feyenoord het overwicht heeft, komt de goal toch een beetje uit de lucht vallen.
AZ-Vitesse · zaterdag 2 april om 20:23
Pavlidis over 1-0: 'Typisch Pavlidis'
Gevraagd naar de 1-0 was Vangelis Pavlidis duidelijk: "Dat was typisch Pavlidis. De bal kwam bij me via een teruggetrokken voorzet, het was ook een goede bal van Jesper. Daarna heb je kwaliteit nodig, maar het was ook een beetje mazzel omdat de verdediger de bal nog raakte. Dus het was een combinatie van kwaliteit en geluk," aldus de Griekse spits, die vandaag zijn honderdste Eredivisie-wedstrijd speelde (39 goals).
Feyenoord-Willem II · zaterdag 2 april om 20:19
63' Aursnes buitenspel! Hij schiet ook over, maar dit was toch wel een dot van een kans voor Feyenoord...
Feyenoord-Willem II · zaterdag 2 april om 20:16
59' Kökçü probeert het van afstand en ziet zijn inzet bijna in het doel vliegen! Weer staat Wellenreuther op zijn post, die met iedere mogelijkheid van Feyenoord groter en groter lijkt te worden.
Feyenoord-Willem II · zaterdag 2 april om 20:15
58' Voor het eerst in deze wedstrijd melden Willem II'ers zich massaal voor de goal van Feyenoord voor een corner. Feyenoord-keeper Marciano moet lossen, maar wordt geholpen door zijn verdediging. Een spannend moment achterin bij de Rotterdammers, die verder in dit duel niets te vrezen hebben.
Feyenoord-Willem II · zaterdag 2 april om 20:12
56' Wellenreuther is alert op het schot van Nelson. Feyenoord creëert wel kansen, maar laat de defensie van Willem II niet bibberen.
AZ-Vitesse · zaterdag 2 april om 20:09
Wijndal: 'Bij corners duidelijker afspreken wie wat doet'
Owen Wijndal is blij met de overwinning, maar toont zich tegen ESPN ook realistisch over de prestatie van AZ. "Het was niet onze beste wedstrijd, maar we hebben hem volwassen uitgespeeld. We creëren in de eerste helft nog te weinig kansen, we moeten de wedstrijd nog beter op slot gooien." De tegenstander van AZ scoorde uit een dood spelmoment en dat was niet voor het eerst dit seizoen. Wijndal desgevraagd: "Dat moet beter. We moeten bij dat soort momenten duidelijker afspreken wie wat doet."
Feyenoord-Willem II · zaterdag 2 april om 20:08
53' Crowley ontsnapt aan een rode kaart. Het is tot nu toe het enige moment van opwinding in de tweede helft.
Feyenoord-Willem II · zaterdag 2 april om 20:01
Aftrap tweede helft! Feyenoord heeft nog 45 minuten om de overwinning in eigen huis te houden. Wordt er in het tweede bedrijf dan wel gescoord?
Feyenoord-Willem II · zaterdag 2 april om 20:00
Doekhi: 'Deden niet onder voor AZ'
Vitesse-aanvoerder Danilho Doekhi baalt van het verlies tegen AZ, maar zag zijn ploeg wel goed spelen. "Zij hebben niet veel meer kansen gehad", zegt hij tegen ESPN. "Ze zijn effectiever dan wij. We speelden goed en deden niet onder voor hen, ik vond het spelbeeld gelijk. De tweede helft had ik zelfs het gevoel dat we eroverheen zouden gaan. We krijgen een goal tegen op een vervelend moment. Wedstrijden als deze worden beslist op details."
RKC Waalwijk-FC Utrecht · zaterdag 2 april om 19:56
Afgelopen! Het eindigt in 1-1 in Waalwijk. FC Utrecht is de betere ploeg en komt nauwelijks in de problemen, maar gaat er toch niet met de winst vandoor.
RKC Waalwijk-FC Utrecht · zaterdag 2 april om 19:55
90+4' Ramselaar probeert het met een hakje, maar treft geen doel. Nog minder dan een minuut te gaan.
RKC Waalwijk-FC Utrecht · zaterdag 2 april om 19:52
90+1' GOAL RKC! 1-1

Michiel Kramer doet zijn oude ploeg pijn en maakt in blessuretijd de 1-1.
AZ-Vitesse · zaterdag 2 april om 19:50
Afgelopen! AZ wint met 3-1 en is simpelweg effectiever dan Vitesse.
RKC Waalwijk-FC Utrecht · zaterdag 2 april om 19:49
89' Grote kans voor Utrecht via Sylla, maar geen doelpunt. Het is nog altijd niet beslist in Waalwijk.
AZ-Vitesse · zaterdag 2 april om 19:47
90+1' Paal Vitesse! Vitesse raakt eerst de paal en in tweede instantie verricht AZ-keeper Peter Vindahl een goede redding. De ploeg van trainer Thomas Letsch dringt nog wel aan, maar het lijkt te laat om nog een punt mee te nemen naar Arnhem.
AZ-Vitesse · zaterdag 2 april om 19:47
90' Openda probeert het met een verdekt schot, maar zijn inzet wordt geblokt door Beukema.
AZ-Vitesse · zaterdag 2 april om 19:46
Scheidsrechter Jeroen Manschot wijst resoluut naar de stip en is daarmee streng voor de onhandige Riechedly Bazoer.
Feyenoord-Willem II · zaterdag 2 april om 19:44
Rust! Geen doelpunten in De Kuip bij rust. De grootste kansen zijn er wel voor Feyenoord: Dessers, Pedersen (foto) en Sinisterra zijn alle drie dicht bij de 1-0, maar Willem II houdt met een uitblinkende Wellenreuther stand. Valt het doelpunt in de tweede helft wel?
Feyenoord-Willem II · zaterdag 2 april om 19:44
40+2' Op slag van rust is Sinisterra toch nog dicht bij de 1-0! Via een corner kopt hij op doel, Wellenreuther blinkt uit op de lijn.
RKC Waalwijk-FC Utrecht · zaterdag 2 april om 19:43
82' Van de Streek probeert het van grote afstand met een artistieke lob, maar zijn inzet gaat over. RKC moet haast gaan maken met het slotoffensief.
AZ-Vitesse · zaterdag 2 april om 19:40
83' GOAL AZ! 3-1

Karlsson benut de penalty feilloos en de wedstrijd lijkt beslist. Al hebben we vandaag eerder een 3-3-uitslag gezien in de Eredivisie...
Feyenoord-Willem II · zaterdag 2 april om 19:39
41' Pedersen is de gevaarlijkste man bij Feyenoord, maar nu brengt hij een enorme kans om zeep! Hij wordt prachtig vrij gespeeld door Kokcü, maar een-op-een schiet de rechtsback over.
AZ-Vitesse · zaterdag 2 april om 19:38
81' Penalty AZ! Bazoer maakt een onhandige overtreding op Pavlidis en de bal gaat op de stip. Karlsson gaat achter de bal staan.
RKC Waalwijk-FC Utrecht · zaterdag 2 april om 19:37
Doelpuntenmaker Quinten Timber moet het veld verlaten met een blessure. Zijn goal in de 34e minuut maakt nog altijd het verschil. Voor hem in de ploeg komt Joris van Overeem.
Feyenoord-Willem II · zaterdag 2 april om 19:37
40' Nelson mag heel ver komen in het strafschopgebied, maar stuit uiteindelijk op vier Tilburgse verdedigers. Het brengt wel wat leven in de brouwerij, maar de laatste grote kans van Feyenoord is al even geleden.
Feyenoord-Willem II · zaterdag 2 april om 19:33
36' De wedstrijd zit op slot en Feyenoord kan via een corner gevaarlijk worden. De corner wordt kort genomen en eindigt in de tribune... Het niveau zakt in deze wedstrijd.
AZ-Vitesse · zaterdag 2 april om 19:31
75' Vitesse dringt aan en de bal is vaak op de helft van AZ. Weten de Alkmaarders stand te houden?
RKC Waalwijk-FC Utrecht · zaterdag 2 april om 19:29
68' Aardige kans voor Quinten Timber om zijn tweede te maken. Rechtsstreeks in de handen van Etienne Vaessen.
Feyenoord-Willem II · zaterdag 2 april om 19:27
30' Een flinke sliding van Jizz Hornkamp op Pedersen. Hij komt in het boekje van scheidsrechter Van de Graaf.
AZ-Vitesse · zaterdag 2 april om 19:27
71' Een ingestudeerde corner van Vitesse belandt bij Openda. Hij komt twee keer tot een doelpoging, maar even zo vaak wordt hij geblokt. Nog altijd 2-1 in Alkmaar.
RKC Waalwijk-FC Utrecht · zaterdag 2 april om 19:24
Djevencio van der Kust ontsnapt met een mooie rush aan de aandacht van Ayman Azhil. De linksback uit de eigen jeugdopleiding heeft de laatste weken een basisplaats veroverd bij FC Utrecht.