Goedenavond en welkom in dit liveblog. Mijn naam is Ruben Swart en ik houd je op de hoogte van alle ontwikkelingen in de drie Eredivisie-wedstrijden van vanavond. Veel plezier!

  • Eredivisie
  • Uitslagen:
  • NEC-Sparta 0-0
  • Twente-PEC 1-0
  • Go Ahead-Cambuur 3-0
Eredivisie · zaterdag 19 maart om 22:28
Dat was het liveblog voor vandaag. Je kunt hier rustig alles teruglezen. Bedankt voor het volgen en hopelijk tot morgen!
NEC-Sparta · zaterdag 19 maart om 22:27
Tavsan: 'Was extra gebrand vandaag'
Het zure gevoel overheerst bij de spelers van NEC. Naast Lasse Schöne baalt ook Elayis Tavsan van het gelijkspel tegen Sparta. "We hebben twee punten verloren, want we waren de betere ploeg. We creëerden geen honderd procent kansen, maar waren gevaarlijk met veel schoten op goal", aldus de aanvaller tegenover ESPN.

Tavsan genoot zijn jeugdopleiding bij Sparta en voor hem was het vandaag een beladen wedstrijd. "Ik was extra gebrand om te scoren en te winnen. Helaas lukte dat niet."
NEC-Sparta · zaterdag 19 maart om 22:18
Fraser: 'We hebben keihard voor dit punt gewerkt'
Sparta-coach Henk Fraser is gematigd tevreden na het gelijkspel tegen NEC. Tegen de camera van ESPN is hij realistisch. "Of dit een gewonnen punt is? We hebben er keihard voor gewerkt. Een aantal jongens zaten er ook doorheen. Meer zat er niet in voor ons vandaag. Elk punt is goud waard voor ons, hopelijk is dit punt uiteindelijk voldoende." Sparta staat zeventiende met 21 punten. Wel hebben de Rotterdammers nog twee wedstrijden tegoed.
NEC-Sparta · zaterdag 19 maart om 22:07
'Lijkt erop of ze naar de wc waren'
Lasse Schöne is niet te spreken over scheidsrechter Kamphuis en de VAR. Als de Deen bij ESPN wordt gevraagd naar de handsbal van Auassar, brandt hij los. "Ik wil er eigenlijk niks meer van zeggen. Dit is toch duidelijk hands? Overduidelijk zelfs. Dit is een schot op goal en komt tegen een uitgestoken elleboog. Dit is toch ongelooflijk?"

"Ik kan er eigenlijk alleen maar om lachen", gaat Schöne verder. "Het lijkt erop of ze naar de wc waren in Zeist." NEC heeft de laatste wedstrijden geen geluk met de arbitrage. Zo kreeg El Karouani vorige week een makkelijke rode kaart. Toch steekt de speler van NEC ook de hand in eigen boezem. "We creëeren te weinig grote kansen. Het moet een keer meezitten. Een puntje is te weinig, we verdienen meer."
NEC-Sparta · zaterdag 19 maart om 22:03
Auassar: 'We zijn strijdbaar'
Sparta sleept een punt uit het vuur tegen NEC, maar aanvoerder Adil Auassar is kritisch tegenover ESPN. "Je hoeft me niet te feliciteren. We hebben laten zien dat we strijdbaar zijn en er goed opstaan. Ik was zelf dichtbij een goal met een kopbal, die moet er eigenlijk in."

Het onderwerp van gesprek na de wedstrijd is vooral de handsbal van de aanvoerder. "Ik vind het geen penalty. Hij kan hem geven, maar heeft hem niet gegeven", sluit Auassar af.
NEC-Sparta · zaterdag 19 maart om 21:53
Afgelopen! NEC wint ook het achtste thuisduel op rij niet, de Spartaanse verdediging blijft overeind in Nijmegen. NEC valt de hele wedstrijd aan, maar door verkeerde keuzes en halve kansen zit een overwinning er niet in. De Rotterdammers komen nauwelijks van eigen helft af, maar zullen tevreden zijn met het 0-0-gelijkspel. Sparta pakt vier punten in de laatste twee wedstrijden, NEC blijft steken op slechts één overwinning in 2022.
NEC-Sparta · zaterdag 19 maart om 21:48
90+1' Okita haalt uit en Okoye moet redding brengen! Sparta lijkt een gelijkspel mee te nemen naar Rotterdam.
NEC-Sparta · zaterdag 19 maart om 21:45
89' De blessuretijd breekt bijna aan en de aanvalskrachten van NEC vloeien weg. Zit er nog een laatste restje energie in de benen voor een overwinning?
NEC-Sparta · zaterdag 19 maart om 21:41
84' De Kamps komt onnodig hard in en heeft al een gele kaart op zak. Hij ontkomt aan rood, want Kamphuis doet het af met een laatste waarschuwing. Henk Fraser neemt vervolgens geen risico en haalt de middenvelder eraf.
NEC-Sparta · zaterdag 19 maart om 21:40
83' De blessurebehandeling van De Kamps duurt wel erg lang. Het leidt tot frustratie bij het thuispubliek. Kamphuis laat weten dat hij de verstreken tijd meetelt bij de blessuretijd.
NEC-Sparta · zaterdag 19 maart om 21:34
79' Het staat nog altijd 0-0 en NEC zal zeker nog terugdenken aan dit moment. Auassar maakt een duidelijke handsbal, maar Jochem Kamphuis en de VAR zien er geen strafschop in. NEC blijft aanzetten in het laatste kwartier, Sparta houdt tegen.
NEC-Sparta · zaterdag 19 maart om 21:23
67' Tot de zestien ziet het er allemaal mooi en dreigend uit van NEC, maar daarna loopt de aanval spaak. Ondertussen loopt Bony warm, kan hij de ban breken voor de thuisploeg?
NEC-Sparta · zaterdag 19 maart om 21:18
62' Ali Akman is eigenlijk al de hele wedstrijd zichtbaar geïrriteerd. Hij baalt van de gemiste kansen. Het is een repeterend verhaal voor de Nijmegenaren. Ze voetballen heel aardig, maar de laatste zeven wedstrijden werd geen thuiswedstrijd gewonnen (drie keer gelijk, vier keer verlies).
NEC-Sparta · zaterdag 19 maart om 21:14
58' Op de beelden is te zien dat Auassar de bal wel degelijk met zijn armen raakt. Maar roept de VAR Jochem Kamphuis naar het scherm? Het antwoord laat niet lang op zich wachten: nee. Een dubieuze beslissing.
NEC-Sparta · zaterdag 19 maart om 21:13
57' Een ouderwetse scrimmage in het strafschopgebied van Sparta! Dat is altijd smullen. De bal belandt op de paal en er wordt geclaimd voor een handsbal van Sparta. Voorlopig gaat het spel verder.
NEC-Sparta · zaterdag 19 maart om 21:10
54' Een goede poging van De Kamps. Thy ziet de middenveld aan komen stormen en legt af, maar de oud-speler van onder andere NAC schiet voorlangs.
NEC-Sparta · zaterdag 19 maart om 21:08
51' Het siervuurwerk gaat de lucht in buiten het stadion en op het veld wordt Schöne ondersteboven gelopen. Het rommelt in De Goffert, maar het is wachten op de eerste kansen.
NEC-Sparta · zaterdag 19 maart om 21:04
Aftrap tweede helft! De laatste 45 minuten van de avond zijn aangebroken. Wordt er ook nog gescoord in Nijmegen?
FC Twente-PEC Zwolle · zaterdag 19 maart om 20:57
Afgelopen! De wedstrijd verveelde geen moment en Daan Rots mag zich kronen als matchwinner met het enige doelpunt van de avond.

In de eerste helft is Twente oppermachtig en verzuimt het de 2-0 te maken na veel grote kansen. In de tweede helft gaat PEC opportunistischer spelen, brengt het drie extra aanvallers het veld in, maar slagen de Zwollenaren er niet in om de gelijkmaker te forceren. Twente wint met 1-0 en dat is alweer hun vierde overwinning op rij. De Tukkers staan in punten nu gelijk met AZ op de vierde plek.
FC Twente-PEC Zwolle · zaterdag 19 maart om 20:54
90+2' Lamprou schiet de bal naar voren. Het laatste slotoffensief kan beginnen...
FC Twente-PEC Zwolle · zaterdag 19 maart om 20:52
89' Twee kansen op een rij voor Cerny, het lukte Twente maar niet om die 2-0 te maken. Komt dit hen nog duur te staan?
FC Twente-PEC Zwolle · zaterdag 19 maart om 20:51
87' Brenet mag heel ver komen! De back wordt niet aangepakt en slalomt zo het strafschopgebied binnen. Lamprou staat weer goed op zijn post, wat eigenlijk al de hele avond het geval is.
FC Twente-PEC Zwolle · zaterdag 19 maart om 20:49
86' Bosch met een afstandsschot, die naast gaat! Twente wil de wedstrijd beslissen.
NEC-Sparta · zaterdag 19 maart om 20:46
Rust! NEC heeft de grootste kansen, maar scoort niet. Sparta komt moeilijk onder de Nijmeegse druk vandaan. De ploeg van Henk Fraser heeft een kwartier om een nieuw plan te bedenken voor de tweede helft, want NEC loert op de voorsprong.
NEC-Sparta · zaterdag 19 maart om 20:46
44' Tavsan met bijna de 1-0! Okoye duikt goed naar de verre hoek om de bal weg te tikken. NEC hinkt tegen een voorsprong aan.
NEC-Sparta · zaterdag 19 maart om 20:43
42' Na een goede fase van Sparta heeft NEC weer de controle over de wedstrijd. Sterker nog, Proper schiet vanuit de tweede lijn en die bal valt nog bijna binnen ook! Rakelings naast...
FC Twente-PEC Zwolle · zaterdag 19 maart om 20:42
79' PEC probeert het wel, maar stuit telkens op Unnerstall. Met onder meer Max de Waal (📸) en Tedic komen de Zwollenaren er aanvallend goed uit, maar levert het hen nog een punt op?
FC Twente-PEC Zwolle · zaterdag 19 maart om 20:38
76' Wederom Unnerstall in actie! Hij bewijst maar weer eens dat hij tot de beste keepers van de Eredivisie behoort.
FC Twente-PEC Zwolle · zaterdag 19 maart om 20:35
Nog zo'n twintig minuten te spelen in de Grolsch Veste. Deze wedstrijd eindigt in...
NEC-Sparta · zaterdag 19 maart om 20:32
31' Via corners wordt Sparta steeds gevaarlijker. NEC moet na een goede fase even in de achteruit.
FC Twente-PEC Zwolle · zaterdag 19 maart om 20:26
63' Na een kans voor Tedic namens PEC, probeert Zerrouki het met zijn linker. Zijn listige schot is een prooi voor Lamprou. Het kan ineens alle kanten op in de tweede helft, omdat PEC opportunistischer gaat spelen.
NEC-Sparta · zaterdag 19 maart om 20:24
22' Na de vrije trap van Schöne is daar de volgende kans voor NEC. Tavsan legt de bal klaar voor Okita, die met een halve volley uithaalt. Abels staat op de lijn om de bal uit de doelmond te koppen. De Nijmeegse druk wordt opgevoerd.
FC Twente-PEC Zwolle · zaterdag 19 maart om 20:22
58' Wat een redding van Unnerstall! Als de keeper er moet staan, dan staat hij er. Van den Belt kopt richting de grond en de Duitse doelman heeft er alle moeite mee, maar houdt zijn doel wel schoon. PEC geeft teken van leven, breekt dit ook de wedstrijd open?
NEC-Sparta · zaterdag 19 maart om 20:20
19' Een forse overtreding van De Kamps. Hij geeft Schöne de mogelijkheid om een vrije trap te nemen...
FC Twente-PEC Zwolle · zaterdag 19 maart om 20:20
57' De Tukkers mogen alweer hun vierde corner nemen. De bal blijft weliswaar hangen in de zestien, maar Zerrouki's schot is slap en gaat naast.
NEC-Sparta · zaterdag 19 maart om 20:16
PEC-aanvoerder Bram van Polen moet flink aan de bak vanavond. FC Twente bijt zich vast in de wedstrijd en aast op de 2-0. De Zwolse verdediging houdt voorlopig nog stand.
NEC-Sparta · zaterdag 19 maart om 20:13
13' Er gebeurt nog niet veel in Nijmegen. Alleen Okoye heeft een paar ballen moeten oprapen, maar getest is hij nog niet door NEC.
FC Twente-PEC Zwolle · zaterdag 19 maart om 20:10
47' Oh Twente... Weer is de ploeg heel dichtbij de 2-0, maar ze krijgen hem er maar niet in. Plegezuelo ziet zijn schot van de lijn gekeerd worden.
FC Twente-PEC Zwolle · zaterdag 19 maart om 20:08
Aftrap tweede helft! Weet Twente zijn kansen in de tweede helft wel te verzilveren, of vecht PEC zich terug in de wedstrijd?
NEC-Sparta · zaterdag 19 maart om 20:01
Aftrap! NEC en Sparta zijn begonnen in Stadion De Goffert. Wie trekt er aan het langste eind in de laatste wedstrijd van de avond?
NEC-Sparta · zaterdag 19 maart om 19:57
Opstellingen! Bij NEC voert coach Meijer enkele wijzigingen door. Zo staan Guth en Proper in de basis, Barreto is niet fit genoeg om te spelen. Bij Sparta vervangt Vriends Beugelsdijk, die nog niet kan spelen na een hersenschudding.

NEC: Branderhorst; Van Rooij, Guth, Odenthal, El Karouani; Schöne, Proper, Mattsson; Tavsan, Akman, Okita.

Sparta: Okoye; Abels, Vriends, Auassar, Durmisi; Namli, Verschueren, De Kamps, Van Crooij; Engels, Thy.
FC Twente-PEC Zwolle · zaterdag 19 maart om 19:50
Rust! Daan Rots schreeuwt de adrenaline eruit na zijn doelpunt tegen PEC. Het is de enige goal van de eerste helft, waarin Twente constant de druk op de Zwolse ketel houdt. De ploeg van Dick Schreuder maakt achterin teveel fouten en mag nog hopen op een ommekeer in de tweede helft.
FC Twente-PEC Zwolle · zaterdag 19 maart om 19:50
45+2' Op de valreep schiet Vlap keihard in het zijnet. Het is de zoveelste mogelijkheid voor Twente. De ploeg is te onrustig om de voorsprong te verdubbelen.
Go Ahead Eagles-Cambuur · zaterdag 19 maart om 19:41
Afgelopen! Go Ahead geeft Cambuur geen enkele kans in de Adelaarshorst en de ploeg van Kees van Wonderen wint met 3-0. In de eerste helft is Go Ahead de betere ploeg, maar scoort het twee keer uit standaardsituaties. Ook in de tweede helft kunnen de Friezen geen vuist maken en doet Deijl nog een duit in het zakje. Een belangrijke overwinning voor de Deventenaren, die niet meer achterom hoeven te kijken in de Eredivisie.