Feyenoord begint zondag zonder verrassingen in de basis aan de Eredivisie-wedstrijd in De Kuip tegen SC Cambuur. Trainer Arne Slot kiest voor dezelfde elf namen als vorige week tegen RKC Waalwijk.

Opstelling Feyenoord

  • Bijlow; Geertruida, Trauner, Senesi, Malacia; Aursnes, Kรถkรงรผ, Til; Jahanbakhsh, Linssen, Sinisterra.

Opstelling SC Cambuur

  • Stevens; Schmidt, Mac-Intosh, Schouten, Bangura; Paulissen, Hoedemakers, Maulun; Kallon, Boere, Joosten.

Jens Toornstra zit opnieuw op de bank bij Feyenoord. De aanvoerder verlengde eind december zijn contract bij de club tot medio 2023, maar raakte daarna zijn basisplaats kwijt.

Ook Marcus Pedersen valt buiten de ploeg. Op de rechtsbackpositie krijgt Lutsharel Geertruida opnieuw de voorkeur van Slot, die niet kan beschikken over Cyriel Dessers en Reiss Nelson. De twee aanvallers zijn geblesseerd.

Bij Cambuur, dat nog wacht op de eerste zege in 2022, is er een basisplaats voor Mitchel Paulissen. Dat gaat ten koste van Jamie Jacobs, die vorige week tegen PEC Zwolle (3-4-nederlaag) mocht starten.

Aursnes en Senesi staan op scherp

Feyenoord tegen SC Cambuur begint zondag om 14.30 uur in De Kuip en staat onder leiding van scheidsrechter Jochem Kamphuis. De Rotterdammers hebben bij winst op de Leeuwarders weer zes punten voorsprong op AZ, dat zaterdag met 2-1 te sterk was voor Heracles Almelo.

Volgende week zondag staat in Alkmaar de kraker tussen AZ en Feyenoord op het programma. Marcos Senesi en Fredrik Aursnes zijn bij een gele kaart tegen Cambuur geschorst voor het duel met AZ.