Ajax-trainer Erik ten Hag was zaterdagavond vol lof na de moeizame zege van zijn ploeg op Willem II. De coach was vooral blij dat zijn elftal een afgekeurde goal van Dusan Tadic te boven kwam in Tilburg.

Tadic leek kort na rust de score te openen, maar na beraad van de VAR ging dit doelpunt niet door. Ver terug in de aanval stond Antony buitenspel, die een mislukt schot van Davy Klaassen had aangenomen.

"Ik vond dat heel vergezocht", zei Ten Hag over die situatie bij ESPN. "Mentaal was dat zwaar voor ons en Willem II kreeg daar juist meer kracht van. Dan is het knap als je zo'n wedstrijd toch nog wint."

Uiteindelijk was het centrale verdediger Jurriën Timber die in de 81e minuut het bevrijdende doelpunt maakte. Na het afgekeurde doelpunt van Tadic had Sébastien Haller ook nog op de paal geschoten.

Jurriën Timber noteerde in de slotfase het enige doelpunt van de wedstrijd.

Jurriën Timber noteerde in de slotfase het enige doelpunt van de wedstrijd.
Jurriën Timber noteerde in de slotfase het enige doelpunt van de wedstrijd.
Foto: Pro Shots

'Zij verdienen een compliment, maar wij ook'

Willem II maakte het Ajax vooral in de eerste helft knap lastig op het kletsnatte veld in Tilburg. "Zij verdienen een compliment", zei Ten Hag over de hardwerkende thuisploeg.

"Maar wij zeker ook. We zijn in de tweede helft scherp gebleven. Er zat een ongelooflijke spirit in de ploeg en we hebben de rust bewaard. We zijn ook geduldig gebleven en hebben hun counters goed verdedigd."

Ajax leeft nu met een goed gevoel naar komende week toe. "Eerst moesten we deze wedstrijd spelen en nu kan onze blik op Benfica", doelde Ten Hag op het uitduel van woensdag in de achtste finale van de Champions League. "Dat is een heel grote wedstrijd."

Bekijk de uitslagen, de stand en het programma in de Eredivisie