NAC Breda heeft zaterdag de overnameplannen van bouwondernemer Karel Vrolijk afgekeurd. De raad van commissarissen (rvc) wil eerst alternatieve voorstellen onderzoeken, meldt de Brabantse voetbalclub uit de Keuken Kampioen Divisie op zijn website.

Vrolijk, die al rugsponsor is van NAC, deed begin deze maand een voorstel om de aandelen over te nemen. Daar zou naar verluidt een bedrag van 6 tot 7 miljoen euro mee gemoeid zijn. De aandeelhouders waren gecharmeerd van de overnameplannen, maar de toezichthouders van de club zien het anders.

"Als raad van commissarissen beoordelen wij op basis van een voetbaltechnisch plan, financiële criteria, stabiliteit en continuïteit op lange termijn", meldt voorzitter Edwin van Baal namens de rvc. "Tijdens het bestuderen van de plannen van Vrolijk hebben er zich alternatieve voorstellen aangediend. Om deze voorstellen te kunnen onderzoeken, kunnen wij nu niet anders dan het voorstel van Vrolijk afkeuren."

"Dit betekent dat wij de aandeelhouders hebben verzocht de alternatieve voorstellen te onderzoeken en deze aan ons voor te leggen. Formeel geven wij geen goedkeuring aan de directie voor de ondertekening van een aandelenoverdracht aan Vrolijk op dit moment."

NAC bezet na 25 wedstrijden de tiende plek in de Keuken Kampioen Divisie. De Brabanders komen maandag in actie tegen Jong AZ.

Bekijk de uitslagen, de stand en het programma in de Keuken Kampioen Divisie