Goedenavond en welkom in dit liveblog! Mijn naam is Ruben Swart en ik houd je op hoogte van alle ontwikkelingen bij de Eredivisie-wedstrijd tussen Heracles en FC Utrecht. Veel plezier!

  • Eredivisie
  • Uitslag:
  • Heracles-Utrecht 1-0
Heracles-Utrecht · vrijdag 11 februari om 21:31
Sierhuis: 'Voel knie heen en weer schieten'
Heracles-spits Kaj Sierhuis kan maar moeilijk blij zijn met zijn winnende doelpunt tegen FC Utrecht. Hij vreest voor een zware knieblessure die hij twee minuten later opliep. "Ik voelde mijn knie heen en weer schieten, dan schrik je enorm. Mijn knie is stabiel, maar er zit nog wel vocht tussen. Dat betekent dat hij een flinke tik heeft gehad. De reactie morgen zal belangrijk zijn, maar in mijn achterhoofd vrees ik voor het ergste."

"Ik kan eigenlijk niet over de goal nadenken. Het is moeilijk om daar nu blij mee te zijn. Natuurlijk ben ik wel blij voor de ploeg, de drie punten en dat ik een steentje kan bijdragen. We hebben goed gespeeld tegen een goede ploeg. De bal kan vallen aan beide kanten, gelukkig zit Blaswich er drie keer goed bij. Het is fijn dat we aan de goede kant van de score zitten. We zaten vaak genoeg aan de verkeerde kant van de medaille."
Heracles-Utrecht · vrijdag 11 februari om 21:23
Wormuth blij met 'engeltje' Blaswich
Voor de wedstrijd reageerde Heracles-coach wat nukkig tegenover ESPN, maar na de overwinning was de Duitser meer te spreken. "Er is niks veranderd", grapt de coach over de druk op zijn team. "Ik ben tevreden over de eerste helft. De tweede helft hadden we een engeltje op onze schouder en dat engeltje was onze keeper (Blaswich, red.). We hebben goede mogelijkheden gehad in de tweede helft, maar ik moet mijn ploeg vooral complimenteren over de eerste helft. Toen hebben ze vrij gevoetbald en dat was goed om te zien. Ik ben tevreden over vandaag."
Heracles-Utrecht · vrijdag 11 februari om 21:12
Janssen: 'Mannelijker en doortastender zijn'
Willem Janssen baalt, maar kan al vroeg na de wedstrijd de nederlaag relativeren tegenover ESPN. "De tweede helft waren we dichter bij een doelpunt dan zij", begint de Utrecht-aanvoerder zijn verhaal. "Dit is zo'n cliché-wedstrijd: de eerste die 'm maakt, wint de de wedstrijd."

"We begonnen met een iets andere speelstijl, met twee targetmannen (Veerman en Douvikas, red.) voorop. Ik vond dat we te weinig balvast waren. Er waren veel omschakelmomenten en er was geen controle. Het lukte te weinig om van onze spitsen te profiteren, daarvoor moeten we wat mannelijker en doortastender zijn", stelt Janssen.
Heracles-Utrecht · vrijdag 11 februari om 21:03
Blaswich redt Heracles: 'Staan er als team'
Kaj Sierhuis is matchwinner na de 1-0-overwinning op Utrecht, maar ook keeper Janis Blaswich vertolkt een hoofdrol. Tegen ESPN reageert hij opgetogen als hij zijn reddingen in beeld ziet. "Dat ziet er goed uit, haha. Maar we staan er als team en je kunt niet elke kans voorkomen. Het belangrijkste vandaag is dat we ons hebben beloond. We speelden geen slechte wedstrijden, maar de punten hebben we gemist. Het vertrouwen is nooit weggeweest, dat was er zowel op het veld als in de kleedkamer. Ik weet dat het er bij ons in zit, deze drie punten zijn heel lekker."

Ook reageert hij op de op het oog zware blessure voor Sierhuis. "Hij weet het nog niet, we moeten het afwachten. Ik hoop niet dat het te erg is."
Heracles-Utrecht · vrijdag 11 februari om 20:51
Afgelopen! Heracles wint met 1-0 van Utrecht. Pas in de tweede helft krijgen we een echte wedstrijd voorgeschoteld, met grote kansen voor beide ploegen. Heracles mag zich de gelukkigste prijzen met de enige goal van de avond door Kaj Sierhuis, die vlak na zijn goal uitvalt met een waarschijnlijk zware knieblessure.
Heracles-Utrecht · vrijdag 11 februari om 20:49
90+1' O nee, de waarschijnlijke matchwinner Sierhuis moet eraf met een op het oog zware blessure. Na een duel verdraait hij lelijk zijn knie. Dat kan wel eens een kruisband of meniscus zijn...
Heracles-Utrecht · vrijdag 11 februari om 20:47
89' Het slotoffensief van Utrecht blijft uit. De tijd dringt wel, want de officiële speeltijd zit er bijna op.
Heracles-Utrecht · vrijdag 11 februari om 20:46
87' Het is pas de tweede goal van Heracles in vijf wedstrijden in 2022. De goal moet een verlossing zijn voor de ploeg van Frank Wormuth.
Heracles-Utrecht · vrijdag 11 februari om 20:39
82' GOAL Heracles! 1-0

Sierhuis doet het voor de thuisploeg! Een minuut eerder laat hij nog een grote kans liggen, maar hij is scherp als het écht moet. Hij krijgt de bal rond de penaltystip aangespeeld en speelt zich handig vrij tussen twee man. De spits legt de bal beheerst achter De Keijzer en verlost Heracles van het doelpuntensyndroom in 2022.
Heracles-Utrecht · vrijdag 11 februari om 20:32
Hier nog eens de briljante omhaal van Bilal Basaçikoglu in de 55e minuut. Het is ook de laatste grootste kans voor Heracles geweest. Intussen is Utrecht al een paar keer dichtbij de openingsgoal.
Heracles-Utrecht · vrijdag 11 februari om 20:29
71' Quagliata ontsnapt ondertussen aan een rode kaart. Een lompe tackle op Sylla wordt met slechts geel bestraft, daar had Dieperink zo een andere kleur tevoorschijn kunnen toveren. Niet veel later slingert hij ook Basaçikoglu op de bon.
Heracles-Utrecht · vrijdag 11 februari om 20:28
70' Blaswich! Wat staat-ie te keepen. Twee keer houdt hij de bal met zijn voeten tegen. Hier had Utrecht op voorsprong moéten komen.
Heracles-Utrecht · vrijdag 11 februari om 20:26
69' Twee keer Veerman. Nu is het Utrecht weer dat de score bijna opent.
Heracles-Utrecht · vrijdag 11 februari om 20:23
66' De vrije trap eindigt in de zwart-witte muur. Ook de corner erna levert niks op.
Heracles-Utrecht · vrijdag 11 februari om 20:22
65' Overtreding van Van der Maarel op De La Torre. Basaçikoglu mag het doel onder vuur gaan nemen op zo'n twintig meter...
Heracles-Utrecht · vrijdag 11 februari om 20:20
63' De La Torre mag wel erg ver opstomen. Hij schiet over, de volgende kans gaat alweer verloren. Op deze manier kunnen de doelpunten niet lang uitblijven.
Heracles-Utrecht · vrijdag 11 februari om 20:19
61' Het ontbeert Heracles aan scorend vermogen. Sierhuis had zomaar de 1-0 kunnen maken, maar het vizier staat nog niet op scherp.
Heracles-Utrecht · vrijdag 11 februari om 20:14
57' Nu is Utrecht weer dichtbij de 0-1. Veermans schot wordt geblokt en de bal dwarrelt maar net over.
Heracles-Utrecht · vrijdag 11 februari om 20:13
55' Spektakel in Almelo! Kaj Sierhuis mag vrij uithalen in de zestien, De Keijzer houdt de bal uit zijn doel. Als de bal niet goed weg wordt geschoten, probeert Basaçikoglu het met een omhaal! Ook die kan De Keijzer nog maar net keren. In tien minuten tijd van de tweede helft zien we al meer dan de eerste 45 minuten.
Heracles-Utrecht · vrijdag 11 februari om 20:10
51' We zien ineens een heel ander Utrecht in het tweede bedrijf. Waar het in de eerste helft pover tot slecht was, is de ploeg van René Hake nu al twee keer dichtbij het openingsdoelpunt. Veerman puntert, maar Blaswich staat in goede positie bij de korte hoek.
Heracles-Utrecht · vrijdag 11 februari om 20:04
47' Utrecht komt de tweede helft met een heel ander strijdplan het veld op. Eerst raakt Van der Kust de paal, daarna mist Van der Maarel een opgelegde kans.
Heracles-Utrecht · vrijdag 11 februari om 20:03
Aftrap tweede helft! Schoofs kan toch niet verder en wordt vervangen door Sierra. Bieden de ploegen in de tweede helft meer spektakel?
Heracles-Utrecht · vrijdag 11 februari om 19:47
Rust! Heracles en Utrecht zoeken de kleedkamers op met de brilstand. De intenties zijn er de eerste tien minuten wel, maar Utrecht zakt daarna ver weg. De thuisploeg sticht als enige gevaar, al mist het daadkracht om grote kansen bij elkaar te spelen.
Heracles-Utrecht · vrijdag 11 februari om 19:43
41' Laursen dan! Nee, toch niet. Hij kruipt geniepig voor zijn tegenstander, maar de vleugelspits kopt over. Het typeert Utrecht, ze lijken er niet helemaal bij te zijn vanavond.
Heracles-Utrecht · vrijdag 11 februari om 19:37
36' Een opvallend moment als rechtsback Fadiga de bal klemvast pakt na een afzwaaiende pass van Knoester. Fadiga staat in het veld, maar scheidsrechter Dieperink geeft geen vrije trap. Het is 'gewoon' een inworp voor Utrecht.
Heracles-Utrecht · vrijdag 11 februari om 19:33
32' De aanvalsdrang van Heracles begint nu serieuze vormen aan te nemen. Sierhuis is erg dichtbij via een corner, maar krijgt zijn voet niet lekker tegen de bal.
Heracles-Utrecht · vrijdag 11 februari om 19:30
30' We moeten het vooral van dit soort plaatjes hebben, want het eerste half uur houdt nog niet over. Heracles zoekt, Utrecht lijkt zijn kans af te wachten.
Heracles-Utrecht · vrijdag 11 februari om 19:28
26' Heracles-middenvelder Lucas Schoofs ligt op de grond. Hij valt vervelend op zijn heup. De ploeg van Frank Wormuth moet even door met zijn tienen.
Heracles-Utrecht · vrijdag 11 februari om 19:21
21' Maher levert de bal simpel in bij Sierhuis, die het maar gewoon probeert van afstand. De bal zou naast gaan, maar de keeper van Utrecht neemt geen risico en tikt de bal over de achterlijn.
Heracles-Utrecht · vrijdag 11 februari om 19:19
18' Een vrije trap voor Heracles op een zeer interessante positie. Basaçikoglu zwingt de bal in, maar De Keijzer stompt 'm weg.
Heracles-Utrecht · vrijdag 11 februari om 19:14
13' Het eerste schot(je) van afstand komt van de voet van Kiomourtzoglou. De Keijzer hoeft weinig moeite te doen om de bal te klemmen.
Heracles-Utrecht · vrijdag 11 februari om 19:13
De geluksvogels op dit moment. Nog altijd zijn de stadions voor een derde gevuld. Het kabinet gaat zeer waarschijnlijk aankondigen dat de stadions binnenkort hun maximale capaciteit mogen gebruiken.
Heracles-Utrecht · vrijdag 11 februari om 19:05
4' Eerste kans Heracles! Sierhuis probeert de vrije man in het strafschopgebied van De Keijzer te vinden. Van der Hoorn ruimt op.
Heracles-Utrecht · vrijdag 11 februari om 19:03
3' Utrecht zoekt al vroeg de aanval, maar de verdediging van Heracles geeft vooralsnog geen krimp.
Heracles-Utrecht · vrijdag 11 februari om 19:01
Aftrap! De bal rolt in het Erve Asito. Klimt Heracles naar boven op de ranglijst, of gaat Utrecht er met de winst vandoor?
Heracles-Utrecht · vrijdag 11 februari om 18:59
De 22 spelers lopen het veld op. We gaan bijna beginnen aan de 22e speelronde van de Eredivisie!
Heracles-Utrecht · vrijdag 11 februari om 18:54
Wormuth maakt zich geen zorgen: 'Waarom?'
Gefrustreerd reageert Heracles-coach Frank Wormuth op de vraag van ESPN of hij zich zorgen maakt om de positie van Heracles. "Waarom? Als we heel slecht presteren, oké, maar de laatste vier wedstrijden hebben we prima gespeeld." Met de 15e plek staat de club dichtbij de degradatiestreep. "Ik begrijp de vraag niet. Natuurlijk moeten we meer scoren, dat is de uitdaging die we hebben. Maar zorgen maak ik me niet. Of we vandaag goed genoeg zijn tegen Utrecht, dat gaan we zien."
Heracles-Utrecht · vrijdag 11 februari om 18:45
Hake licht keuze Veerman toe
Utrecht-coach René Hake legt voor de camera van ESPN uit waarom hij Henk Veerman het vertrouwen geeft voor een basisplek. "Vorige week kwamen we snel 2-0 (tegen Cambuur, red.) en waren toen genoodzaakt iets te veranderen. Om meer schwung in het elftal en het publiek te krijgen. Dat is gelukt. Hoe wij hem vandaag gaan gebruiken? Dat begint bij hemzelf, met hoe hij positie kiest. Je kunt hem op veel manieren gebruiken. Bijvoorbeeld opportunistisch, maar je kunt hem ook tussen de linies wegsteken."
Heracles-Utrecht · vrijdag 11 februari om 18:29
Opstelling FC Utrecht! René Hake kiest voor Henk Veerman in de spits, naast Anastasios Douvikas. Beiden waren de vorige wedstrijd trefzeker tegen Cambuur. Simon Gustafson moet daardoor genoegen nemen met een plek op de bank.

De Keijzer; Van der Maarel, Van der Hoorn, Janssen, Van der Kust; Boussaid, Maher, Timber, Mahi; Douvikas, Veerman.
Heracles-Utrecht · vrijdag 11 februari om 18:16
Opstelling Heracles! De rentree van Samuel Armenteros laat nog even op zich wachten, hij zit niet bij de selectie van Frank Wormuth. Kaj Sierhuis staat dus in de spits. Ook de winterse aanwinst Justin Hoogma speelt nog niet, maar neemt wel plaats op de bank.

Blaswich; Fadiga, Rente, Knoester, Quagliata; Schoofs, Kiormourtzoglou, De La Torre; Laursen, Sierhuis, Basaçikoglu.
Heracles-Utrecht · vrijdag 11 februari om 17:59
Vooral Heracles is gebaat bij een overwinning vanavond. De ploeg van Frank Wormuth staat net boven de degradatiestreep op de 15e plek, met vier punten voorsprong op Fortuna. Heracles won slechts één van zijn laatste negen wedstrijden.

FC Utrecht zal vooral in het spoor van Vitesse en AZ willen blijven. De zevende plek stemt Utrecht-coach René Hake niet tevreden. Met winst klimt de ploeg wel over Vitesse heen, maar de achterstand op AZ is daarvoor nog te groot.
Heracles-Utrecht · vrijdag 11 februari om 17:57
Stand Eredivisie:

5. AZ - 39
6. Vitesse - 36
7. Utrecht - 35
8. Cambuur - 30
[...]
13. Go Ahead - 22
14. Willem II - 21
15. Heracles - 20
16. Fortuna - 16
Heracles-Utrecht · vrijdag 11 februari om 17:46
Het is de week van Willem Janssen. Nadat hij zondag de prachtige mijlpaal van 400 gespeelde Eredivisie-wedstrijden bereikte, kondigde de 35-jarige verdediger woensdag het einde van zijn carrière aan. De Utrecht-aanvoerder stopt na dit seizoen. In zijn loopbaan won hij alleen met FC Twente een prijs: de Johan Cruijff Schaal in 2011.
Heracles-Utrecht · vrijdag 11 februari om 17:31
Verdediger Mats Knoester zal niet met een fijn gevoel terugblikken op het eerste duel tegen Utrecht. In de laatste minuut maakte hij een eigen doelpunt, waardoor de Domstedelingen met 1-0 wonnen. Knoester is de enige Heraclied die geen enkele Eredivisie-wedstrijd miste.