Ruud van Nistelrooij gaat volgend seizoen niet aan de slag als hoofdtrainer van PSV. De clubicoon werd nadrukkelijk genoemd als opvolger van de vertrekkende Roger Schmidt, maar voelt zich er nog niet klaar voor.

Van Nistelrooij is bij Jong PSV momenteel bezig aan zijn eerste seizoen als hoofdtrainer. Hij heeft altijd benadrukt dat hij zijn loopbaan als coach geleidelijk wil opbouwen, al sloot hij vrijdag niet helemaal uit dat hij Schmidt zou opvolgen.

Enkele dagen later heeft hij de knoop doorgehakt. "Ik heb vrijdag de deur op een kiertje gezet. We hebben een verkennend gesprek gevoerd, zonder dat er grote aanbiedingen lagen", zegt Van Nistelrooij maandag tegen ESPN.

"Ik heb na vrijdag aangegeven dat ik in mijn traject blijf. Ik heb dat intern gecommuniceerd, dus daar kan ik nu duidelijk over zijn. Ik ga volgend seizoen niet door naar het eerste van PSV en blijf bij Jong PSV."

De 45-jarige Van Nistelrooij had bij PSV eerder diverse jeugdelftallen onder zijn hoede. Ook was hij tijdens twee periodes assistent-bondscoach bij het Nederlands elftal.

Als spits was de Brabander zeer succesvol bij PSV, de club waar hij zijn doorbraak beleefde. Hij verdiende in Eindhoven een toptransfer naar Manchester United en kwam ook uit voor Real Madrid, Hamburger SV, Málaga en Oranje.