De wedstrijden in de kwartfinales van het KNVB-bekertoernooi beginnen volgende maand allemaal om 19.00 uur. Hierdoor kunnen supporters tot en met het laatste fluitsignaal aanwezig zijn. Ook in de Keuken Kampioen Divisie beginnen wedstrijden eerder dan gepland.

Na weken van lege stadions vanwege de coronamaatregelen geldt sinds deze week een sluitingstijd van 22.00 uur voor evenementen, waar ook voetbalwedstrijden onder vallen. De stadions mogen voor een derde gevuld zijn, maar na 22.00 uur moet het publiek het stadion hebben verlaten.

Door de vroege aftraptijd bij de bekerduels is zeker dat supporters toegang hebben tot het stadion en de gehele wedstrijd kunnen meemaken, ook in het geval van een verlenging en een penaltyserie

De kwartfinales van de KNVB-beker staan gepland op 8, 9 en 10 februari.

Kwartfinales KNVB-beker 2021/2022

  • PSV-NAC (8 februari 19.00)
  • Ajax-Vitesse (9 februari 19.00)
  • RKC-AZ (9 februari 19.00)
  • NEC-Go Ahead Eagles (10 februari 19.00)

Ook duel in KKD vervroegd

Ook het aanvangstijdstip van de wedstrijd in de Keuken Kampioen Divisie tussen Excelsior en FC Emmen is vervroegd. Het duel begint zaterdag niet om 21.00 uur, maar om 16.30 uur. Daardoor kan Excelsior supporters ontvangen in het stadion in Kralingen. Doordat de clubs slechts een derde van de capaciteit mogen benutten, kan Excelsior zo'n vijftienhonderd toeschouwers toelaten.

De Brabantse derby TOP Oss-FC Den Bosch is vrijdagavond (aftrap 20.00 uur) de eerste voetbalwedstrijd in ruim twee maanden met publiek. Alleen in de Keuken Kampioen Divisie wordt komend weekend gespeeld, de Eredivisie ligt stil vanwege de WK-kwalificatiewedstrijden buiten Europa.

Volgende week zaterdag staat in de Eredivisie om 21.00 uur de wedstrijd FC Twente-Vitesse op het programma. In dat aanvangstijdstip komt volgens de KNVB geen verandering, omdat Twente het stadion alleen wil openen voor bezoekers als twee derde van de capaciteit gebruikt mag worden. Het kabinet gaat niet verder dan één derde.

Volgens een woordvoerder van de KNVB worden besluiten over mogelijke verplaatsing van wedstrijden gemaakt in overleg met de clubs, de lokale driehoek en tv-zender ESPN. "Alle belangen worden meegewogen."