Supporters van Feyenoord en andere belangstellenden krijgen zaterdag de mogelijkheid om de deze week overleden Wim Jansen een laatste groet te brengen. De Feyenoord-icoon krijgt een eerbetoon nabij De Kuip.

Jansen zal worden herdacht op het voorplein aan de Olympiazijde, melden supportersverenigingen FSV De Feijenoorder, FRFC1908 en De Noordzijde. Op het plein, dat zich op loopafstand van trainingscomplex Varkenoord bevindt, stond in het verleden het standbeeld van Jansens collega-clubicoon Coen Moulijn.

De supportersverenigingen en familie van Jansen willen fans met het eerbetoon de mogelijkheid geven om hun laatste eer te bewijzen aan de oud-middenvelder, die 476 officiële wedstrijden voor Feyenoord speelde. De uitvaart van Jansen vindt zaterdag plaats. Ook dan krijgen fans de gelegenheid hun medeleven te tonen.

Jansen leed aan dementie en overleed op 75-jarige leeftijd. De 65-voudig international van Oranje boekte zijn grootste successen met Feyenoord. Hij won onder meer de Europacup I, de wereldbeker voor clubteams, de UEFA Cup en drie landstitels met de Rotterdammers.

Na zijn spelersloopbaan werd 'Stille Willem' trainer en begin jaren negentig keerde hij als hoofdtrainer terug bij Feyenoord. Jansen, die als coach ook werkzaam was bij onder meer Lokeren en Celtic, bleef bij de Rotterdamse club betrokken en fungeerde deze eeuw ook als technisch adviseur, assistent-trainer en jeugdtrainer.

De drie supportersverenigingen roepen fans ertoe op om zaterdag 29 januari om 14.00 uur te verzamelen op het voorplein van De Kuip.