Joran Pot wordt vanaf komend seizoen de nieuwe trainer van de vrouwen van landskampioen FC Twente. De 33-jarige coach komt over van PEC Zwolle.

Pot speelde acht seizoenen in de jeugdopleiding van FC Twente en speelde profvoetbal voor RBC Roosendaal, PEC Zwolle en Go Ahead Eagles.

In 2015 werd hij assistent-trainer van het vrouwenteam van PEC, waar hij de laatste drie jaar hoofdtrainer was. Bij Twente wordt hij de opvolger van Robert de Pauw, die na één seizoen vertrekt bij de regerend landskampioen.

"Dat FC Twente bij mij komt, is wel speciaal", zegt Pot woensdag op de website van zijn nieuwe club. "Als voetballer heb ik de academie doorlopen en er op het hoogste jeugdniveau mogen spelen. Ik heb prachtige voetbalherinneringen en ervaringen opgedaan. Dan houd je altijd een bijzondere band met de club."

Na de 3-1-zege op PSV van afgelopen weekend is Twente momenteel koploper in de Eredivisie. Concurrent Ajax heeft wel minder verliespunten dan de ploeg uit Enschede.

Technisch manager René Roord heeft hoge verwachtingen van de nieuwe coach. "Joran is een jonge talentvolle trainer die goed presteert met PEC Zwolle. Als speler had hij de juiste winnaarsmentaliteit en die heeft hij ook als trainer."

Bekijk de stand en het programma in de Eredivisie Vrouwen