FC Utrecht heeft woensdag de transfer van Henk Veerman afgerond. De dertigjarige spits komt over van sc Heerenveen en tekent een contract tot medio 2024 in de Domstad.

"We voegen met Henk een extra wapen aan onze selectie toe, die wedstrijden kan openbreken", zegt technisch directeur Jordy Zuidam op de site van FC Utrecht. "We hebben in het verleden al vaker geprobeerd om Henk te contracteren en dat is nu bij de derde keer gelukt."

Naar verluidt ontvangt Heerenveen zo'n 350.000 euro voor Veerman, die in Friesland nog een contract tot medio 2023 had. Veerman is al het derde bekende gezicht dat deze maand vertrekt bij sc Heerenveen. Eerder verkaste middenvelder Joey Veerman naar PSV en werd trainer Johnny Jansen ontslagen wegens teleurstellende resultaten. Met Sydney van Hooijdonk van Bologna legde Heerenveen al een vervanger van de 2,01 meter lange spits vast.

De dertigjarige Veerman maakte vorig seizoen veertien treffers voor Heerenveen. In de huidige jaargang staat de teller op zeven. De spits begon zijn carrière in zijn geboortedorp bij FC Volendam, waarna hij tussen 2015 en 2018 ook al in het Abe Lenstra Stadion speelde.

Na twee seizoenen in de 2. Bundesliga bij St. Pauli keerde Veerman in de zomer van 2020 terug bij Heerenveen. In Utrecht moet hij met de jonge Griek Anastasios Douvikas concurreren om een basisplaats. Utrecht nam onlangs afscheid van de Spaanse spits Adrián Dalmau, die bij Sparta tekende.

Veerman kan waarschijnlijk op 5 februari zijn debuut maken voor FC Utrecht. De ploeg speelt dan in de eerste Eredivisie-wedstrijd waarbij publiek welkom is thuis tegen SC Cambuur.

Bekijk de stand, het programma en de uitslagen in de Eredivisie