Maarten Paes verruilt FC Utrecht per direct voor Major League-club FC Dallas. De 23-jarige doelman wordt verhuurd nadat hij onlangs zijn basisplaats verloor. De Amerikanen hebben ook een optie tot koop bedongen.

Paes keepte sinds 2018 voor FC Utrecht, dat hem overnam van NEC. Hij stond 44 wedstrijden onder de lat bij de huidige nummer zeven van de Eredivisie en kwam ook regelmatig in actie voor Jong Oranje.

Na een verre van foutloze eerste competitiehelft verloor Paes zijn plaats onder de lat. Trainer René Hake besloot de voorkeur te geven aan Fabian de Keijzer. Dat vormt de aanleiding voor het vertrek van de geboren Nijmegenaar.

"Maarten wil in deze fase van zijn loopbaan elke week keepen", zegt technisch directeur Jordy Zuidam donderdag op de clubsite. "Nadat deze maand de concurrentiestrijd om een plek onder de lat niet in zijn voordeel werd beslist, heeft hij bij ons aangegeven graag voor deze kans te willen gaan."

Dallas FC komt uit op het hoogste niveau in de Verenigde Staten. De club eindigde vorig seizoen als elfde in de Western Conference.