Het lijkt erop dat Ajax gaat verrassen met de komst van Mohamed Ihattaren, die zijn carrière nieuw leven wil inblazen. De voormalige spelmaker van PSV is volgens diverse Nederlandse media in gesprek met de Amsterdamse club.

Volgens De Telegraaf heeft Ajax de intentie om Ihattaren anderhalf jaar te huren van Juventus. Het AD en ESPN schrijven dat het gaat om een verhuurperiode van een half seizoen met een optie tot koop, waarbij het volgens ESPN om een vierjarig contract gaat.

Er is al een aantal maanden veel te doen om Ihattaren, die vorig jaar zomer na meerdere aanvaringen met trainer Roger Schmidt moest vertrekken bij PSV, de club waar hij groot werd.

Het toptalent koos voor een transfer naar Juventus, dat hem direct aan Sampdoria verhuurde. Zijn tijd bij de Serie A-club werd een deceptie. Hij speelde niet, was ongelukkig en besloot op eigen houtje terug te keren naar Nederland.

Ihattaren liet onlangs in een interview met De Telegraaf weten dat Sampdoria niets voor hem had geregeld en hem aan zijn lot overliet. De club ontkent dat verhaal stellig en overweegt juridische stappen.

Mohamed Ihattaren had bij PSV een zeer moeizame relatie met trainer Roger Schmidt.

Mohamed Ihattaren had bij PSV een zeer moeizame relatie met trainer Roger Schmidt.
Mohamed Ihattaren had bij PSV een zeer moeizame relatie met trainer Roger Schmidt.
Foto: Pro Shots

Ihattaren werkt met Vanenburg aan fitheid

Momenteel werkt Ihattaren in het Olympisch Stadion in Amsterdam aan zijn fitheid. Dat doet hij samen met oud-international Gerald Vanenburg, die als techniektrainer voor Ajax werkt.

In zijn interview met De Telegraaf zei Ihattaren zich te focussen op een rentree op de Nederlandse velden, waarbij FC Utrecht door de media lange tijd als meest waarschijnlijke optie werd genoemd voor de geboren Utrechter.

Ihattaren speelde in totaal 74 wedstrijden voor PSV, waarin hij tien keer scoorde en elf keer een assist gaf. Hij verkoos in november 2019 het Nederlands elftal boven Marokko op het moment dat hij zijn doorbraak beleefde. Hij speelde echter nog geen interland voor Oranje.

Als Ihattaren voor een stap naar Ajax kiest, dan is hij na Brian Brobbey de tweede winteraanwinst voor de landskampioen, die ook al een tijdje achter oud-PSV'er Steven Bergwijn aan zit.