Steven Bergwijn heeft Tottenham Hotspur woensdag aan een miraculeuze overwinning geholpen. De door Ajax begeerde aanvaller maakte diep in blessuretijd met twee treffers een 2-1-achterstand ongedaan op bezoek bij Leicester City: 2-3.

Bergwijn kwam tien minuten voor tijd in het veld. Het was zijn eerste optreden nadat een blessure hem sinds Tweede Kerstdag aan de kant had gehouden. In de vijfde minuut van de blessuretijd schoot hij na een rommelige aanval de gelijkmaker binnen.

Bijna vanaf de aftrap bezorgde hij de Londense ploeg zelfs nog de volle buit. Na dom balverlies van Leicester ontsnapte Bergwijn op snelheid en schoot hij alleen voor de keeper via de binnenkant van de paal raak. Het was zo'n beetje de laatste actie van de wedstrijd: direct na de aftrap werd er afgefloten.

Het waren voor Bergwijn pas zijn eerste Premier League-treffers van dit seizoen. De 24-jarige Oranje-international speelt al twee jaar bij de 'Spurs', maar wist er geen vaste basisplaats af te dwingen. In zijn 43 voorgaande duels maakte hij slechts vier treffers.

Patson Daka had Leicester halverwege de eerste helft op voorsprong gezet. Niet veel later zorgde Harry Kane na een knappe individuele actie voor de gelijkmaker.

Vlak voor de invalbeurt van Bergwijn had James Maddison nog de 2-1 gemaakt gemaakt voor Leicester, dat slechts tiende staat in de Premier League. Tottenham klimt dankzij de sensationele zege naar de vijfde plaats.

Voor de gebruikers van de app: tik op de tweet voor een video van de goals van Steven Bergwijn.

Manchester United na sterke tweede helft langs Brentford

Ook Manchester United mocht drie punten bijschrijven. Op bezoek bij promovendus Brentford werd er na een sterke tweede helft met 1-3 gewonnen.

In de eerste helft werd er niet gescoord, maar dankzij treffers van de negentienjarige Anthony Elanga en Mason Greenwood werd het vroeg in de tweede helft 0-2. Kort nadat sterspeler Cristiano Ronaldo tot zijn onvrede was gewisseld, maakte Marcus Rashford het derde doelpunt.

Met een intikker redde Ivan Toney in de slotfase nog de eer voor Brentford, maar United kwam niet meer in gevaar. Donny van de Beek bleef wederom negentig minuten op de bank.

United staat na de overwinning op de zevende plaats, maar de verschillen in de subtop zijn klein. De achterstand op nummer vier West Ham United bedraagt slechts twee punten.

Steven Bergwijn viert zijn winnende treffer met de meegereisde Tottenham-supporters.

Steven Bergwijn viert zijn winnende treffer met de meegereisde Tottenham-supporters.
Steven Bergwijn viert zijn winnende treffer met de meegereisde Tottenham-supporters.
Foto: Getty Images

Bekijk de stand, het programma en de uitslagen in de Premier League