MVV Maastricht opent op 4 februari tegen de coronamaatregelen in het stadion voor publiek bij de wedstrijd tegen VVV-Venlo. De club uit de Keuken Kampioen Divisie protesteert daarmee tegen de in hun ogen te strenge regels.

MVV loopt met zijn aankondiging vooruit op de komende coronapersconferentie, die volgende week dinsdag gehouden wordt. "Wat de uitkomst van de persconferentie ook moge zijn, we zullen op 4 februari hoe dan ook uit protest de poorten van De Geusselt openen", schrijft MVV woensdag op zijn website.

"Uit de Fieldlab-experimenten blijkt immers dat tijdens voetbalwedstrijden de besmettingen nihil en dus verwaarloosbaar zijn. We zullen natuurlijk - zoals we in het verleden ook al naar ieders tevredenheid hebben gedaan - de veiligheid van een ieder in de gaten houden en de RIVM-maatregelen toepassen", meldt de Limburgse club.

MVV hoopt dat meer clubs het voorbeeld zullen volgen. Vrijdag staat een overleg gepland tussen burgemeesters en de diverse profclubs. De clubs zijn al van plan om in het laatste weekend van januari aandacht te vragen voor hun problemen.

MVV: 'Dit is bittere noodzaak'

De profclubs lieten onlangs al weten tijdens de pandemie ruim 100 miljoen euro aan inkomsten te zijn misgelopen. "Dit doen we dan ook niet om recalcitrant te zijn, maar het is bittere noodzaak", zegt MVV. "Niet alleen uit sportief oogpunt, maar ook uit financiële urgentie. De spaarpotjes bij de voetbalclubs raken langzaam maar zeker leeg, Ook bij MVV."

Nadat tijdens de voorgaande persconferentie versoepelingen werden aangekondigd voor sommige sectoren, reageerden andere sectoren al verontwaardigd. De horeca en de cultuursector openden op sommige plaatsen al tegen de regels in eenmalig hun deuren uit protest. Dit werd gedoogd door de lokale overheid.

Bekijk de stand, het programma en de uitslagen in de Keuken Kampioen Divisie