Sparta Rotterdam blijft zich roeren op de transfermarkt. De Eredivisie-club heeft woensdag Arno Verschueren aan de selectie toegevoegd. De 24-jarige middenvelder wordt de komende maanden gehuurd van het Belgische Lommel en komt daarna definitief over. Hij tekent een contract tot medio 2025 op Het Kasteel.

Na Adrián Dalmau (FC Utrecht) en Younes Namli (Krasnodar) is Verschueren de derde winterse nieuweling bij Sparta. Daar staat het vertrek van Kenzo Goudmijn (Excelsior) en Mohammed Osman (nog geen nieuwe club) tegenover.

"Het waren intensieve onderhandelingen waarbij de transfervergoeding die wij zijn overeengekomen uiteindelijk blijk geeft van onze ambities om sportief resultaat te boeken", aldus technisch directeur Gerard Nijkamp over de Belg, die nog een contract tot medio 2023 bij Lommel had.

"Arno had nog een doorlopende verbintenis, maar wij wilden hem niet alleen voor de rest van het seizoen, maar ook voor de seizoenen erna vastleggen als speler van Sparta."

Voor Verschueren zijn de Nederlandse velden geen onbekend terrein. De voormalig jeugdinternational speelde tussen 2016 en 2020 vier seizoenen voor NAC Breda.

Sparta hoopt dat Verschueren een bijdrage kan leveren aan handhaving in de Eredivisie. De ploeg van trainer Henk Fraser bezet de zestiende plek. Zondag staat de thuiswedstrijd tegen FC Utrecht op het programma.

Bekijk hier het programma, de stand en de uitslagen in de Eredivisie