ADO Den Haag doet nog altijd volop mee om een rechtstreeks ticket naar de Eredivisie. De Zuid-Hollanders boekten zaterdag tegen TOP Oss de achtste zege op rij: 2-0.

ADO Den Haag kwam na ruim een uur spelen op voorsprong door een doelpunt van Dhoraso Moreo Klas. De twintigjarige middenvelder schoot de bal van afstand op prachtige wijze tegen de touwen.

In de slotfase ontsnapte ADO nog aan de gelijkmaker en zorgde Thomas Verheydt voor de bevrijdende 2-0. De zege van ADO op nummer achttien TOP Oss was op basis van het spelbeeld verdiend.

Door de overwinning klimt ADO Den Haag naar de vierde plaats en profiteert de club optimaal van het puntenverlies van koploper FC Volendam en nummer twee Excelsior vrijdag. Beide clubs speelden met 0-0 gelijk tegen respectievelijk NAC Breda en De Graafschap.

ADO heeft een wedstrijd minder gespeeld dan Volendam en had op basis van verliespunten de koppositie in zicht, maar de ploeg van trainer Ruud Brood kreeg eerder in het seizoen zes strafpunten vanwege financiële problemen. De achterstand op Volendam is nu acht punten.

Mede door die straf en een stroef begin van het seizoen stond ADO al snel op een aardige achterstand voor een plek bij de beste twee van de Keuken Kampioen Divisie, maar door de serie van acht zeges op rij is de formatie uit Den Haag nog volop kanshebber voor promotie naar de Eredivisie.

Stand in top Keuken Kampioen Divisie

  • 1. FC Volendam 22-49 (+24)
  • 2. Excelsior 21-43 (+22)
  • 3. FC Emmen 21-42 (+17)
  • 4. ADO Den Haag 21-41 (+26)
  • 5. Jong Ajax 21-40 (+15)

Bekijk het programma, de stand en de uitslagen in de Keuken Kampioen Divisie