Andriy Shevchenko is zaterdag al na twee maanden ontslagen als trainer van Genoa. De voormalige topspits kon de laagvlieger in de Serie A niet aan betere resultaten helpen.

"De club bedankt de coach en zijn staf voor het harde werk dat ze in de afgelopen maanden hebben verzet. De leiding over het eerste elftal zal tijdelijk worden toevertrouwd aan Abdoulay Konko, die wordt bijgestaan door Roberto Murgita", schrijft Genoa in een korte verklaring.

Het ontslag van de 45-jarige Shevchenko is op z'n minst opmerkelijk te noemen. De Oekraïner werd begin november aangesteld als opvolger van de ontslagen Davide Ballardini en tekende een contract tot medio 2024 bij Genoa.

Onder leiding van Shevchenko bleven de goede resultaten uit. Hij zat tijdens negen competitiewedstrijden op de bank en daarvan werd er niet één gewonnen. Tussendoor boekte Genoa wel een nipte bekerzege op Salernitana (1-0).

Van die negen duels in de Serie A verloor Genoa er zes en werden er drie gelijkgespeeld. Shevchenko kende wel een lastig schema met tegenstanders als AC Milan, Juventus, Atalanta en subtoppers Lazio en AS Roma.

Andriy Shevchenko kon het tij niet keren bij degradatiekandidaat Genoa.

Andriy Shevchenko kon het tij niet keren bij degradatiekandidaat Genoa.
Andriy Shevchenko kon het tij niet keren bij degradatiekandidaat Genoa.
Foto: AP

Bekeruitschakeling bleek de druppel voor Genoa

De 3-1-nederlaag tegen AC Milan van donderdagavond in de achtste finales van de Coppa Italia (na verlenging) was voor de clubleiding genoeg aanleiding om opnieuw tot een trainerswissel over te gaan.

Shevchenko was in Italië bezig aan zijn eerste klus als clubtrainer. De oud-spits van Dynamo Kiev, AC Milan en Chelsea, die in 2003 met AC Milan de Champions League won, was tussen 2016 en afgelopen zomer bondscoach van Oekraïne. Met de Oost-Europeanen haalde hij afgelopen zomer de kwartfinales van het EK.

Genoa stelde onlangs nog Johannes Spors aan als technisch directeur. De Duitser werd overgenomen van Vitesse, waarbij hij nog tot medio 2024 onder contract stond.

Genoa bezet momenteel de negentiende plek in de Serie A, met een voorsprong van een punt op hekkensluiter Salernitana. De onderste drie ploegen degraderen rechtstreeks naar de Serie B.

Bekijk het programma, de uitslagen en de stand in de Serie A