Danny Schenkel stopt na dit seizoen als hoofdtrainer van de voetbalsters van Ajax. Het contract van de Amsterdammer loopt in de zomer af en wordt niet verlengd.

De 43-jarige Schenkel is bezig aan zijn derde seizoen bij de Amsterdamse vrouwenploeg. De oud-profvoetballer van onder meer Sparta Rotterdam, Willem II en Telstar volgde Benno Nihom in de zomer van 2019 op.

In zijn eerste seizoen werd de Eredivisie voortijdig afgebroken vanwege de coronapandemie. Vorig jaar won Schenkel met Ajax de Eredivisie Cup, maar de landstitel ging toen naar FC Twente.

De voetbalsters van Ajax wonnen vrijdag bij de hervatting van de competitie met 2-1 van ADO Den Haag en hebben als koploper nu twee punten voorsprong op PSV en vier punten op FC Twente, dat zondag in actie komt tegen PEC Zwolle. Ajax doet ook mee in de strijd om de Eredivisie Cup en de KNVB-beker.

"Voor nu richten we ons op de tweede seizoenshelft", zegt Schenkel, die voor volgend seizoen op zoek gaat naar een nieuwe uitdaging. "We doen namelijk nog op drie fronten volop mee voor prijzen. We zullen mijn periode bij Ajax heel mooi afsluiten."

FC Twente maakte vorige week al bekend dat hoofdtrainer Robert de Pauw na dit seizoen vertrekt. Hij volgde afgelopen zomer de naar VfL Wolfsburg overgestapte Tommy Stroot op in Enschede.

Bekijk het programma, de uitslagen en de stand in de Vrouwen Eredivisie