De vrouwen van Ajax zijn vrijdag met een moeizame zege begonnen aan de tweede seizoenshelft in de Eredivisie. In het eerste duel na de winterstop maakten de Amsterdammers een achterstand goed tegen ADO: 2-1. PSV won moeizaam van hekkensluiter Excelsior.

Ajax keek halverwege de eerste helft tegen een achterstand aan op De Toekomst, waar vanwege de coronamaatregelen geen publiek welkom was. ADO-aanvaller Maartje Looijen rondde een afgemeten voorzet van Amber Verspaget keurig af.

Vlak na rust kwam Ajax langszij. Victoria Pelova, die eind vorig jaar basisspeler was bij de Oranjevrouwen, nam de thuisploeg op sleeptouw met de 1-1, waarna Stephanie van der Gragt in de 65e minuut de winnende 2-1 binnenkopte uit een hoekschop van Sherida Spitse.

Door de zege op ADO blijft Ajax na dertien duels koploper in de Eredivisie Vrouwen. De ploeg van trainer Danny Schenkel, die nog matig aan de competitie begon, heeft 28 punten, twee meer dan nummer twee PSV.

De Eindhovenaren bleven vrijdag in het spoor van Ajax door 'slechts' met 1-0 van hekkensluiter Excelsior te winnen. Het enige doelpunt van de wedstrijd kwam op naam van de Mexicaanse Anika Rodríguez. Bij VV Alkmaar-sc Heerenveen bleef het 0-0.

Maandag wordt de eerste speelronde na de winterstop afgesloten met PEC Zwolle-FC Twente.

Stand in top Eredivisie Vrouwen

  • 1. Ajax 13-28 (+21)
  • 2. PSV 13-26 (+6)
  • 3. FC Twente 12-24 (+32)
  • 4. Feyenoord 13-22 (+4)