Woensdag 5 oktober 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
PEC Zwolle

PEC woest op KNVB: 'Onverantwoord om duel met Willem II door te laten gaan'

PEC Zwolle is niet te spreken over het besluit van de KNVB om de Eredivisie-wedstrijd tegen Willem II vrijdagavond door te laten gaan. Volgens Mike Willems, manager technische zaken van de Overijsselse club, neemt het bestuur betaald voetbal een onverantwoord risico.
Door NU.nl/ANP

"Ze blijven vasthouden aan die regel van twaalf spelers plus een keeper. Maar ik vind het onverantwoord", reageert Willems donderdag verbolgen op het besluit van de KNVB.

De bond wees het verzoek van PEC af om het thuisduel met Willem II vanwege het grote aantal besmettingen in de Zwolse selectie uit te stellen. Volgens Willems kan zijn club momenteel nog net een elftal op de been brengen.

"Ik heb tegen de KNVB gezegd dat de verantwoordelijkheid bij hen ligt. Er wordt altijd gezegd dat het een zeer gevaarlijk virus is dat op je hart kan slaan. Daarnaast is het onverantwoord om spelers die zes weken of langer niet of nauwelijks hebben getraind minuten te laten maken. Je loopt dan het risico op spierblessures. Of ik de KNVB dan aansprakelijk ga stellen? Zover zijn we nog niet gegaan, maar ik heb het ze wel medegedeeld."

"Er zitten nu echt spelers in onze wedstrijdselectie die normaliter nooit tot de selectie zouden behoren", vervolgt Willems. "En die moeten dan misschien vrijdag tegen Willem II invallen als een speler met een blessure moet uitvallen. Dat is naar mijn idee onverantwoord."

Beeld uit video: Wanneer wordt een Eredivisie-duel uitgesteld vanwege corona?1:17
Afspelen knop

Wanneer wordt een Eredivisie-duel uitgesteld vanwege corona?

Wanneer wordt een Eredivisie-duel uitgesteld vanwege corona?

'Spelers die corona hebben gehad zijn nog niet speelklaar'

Volgens de PEC-manager zitten er ook spelers in de Zwolse wedstrijdselectie die al COVID-19 hebben gehad. "En die zijn zeker nog niet helemaal speelklaar. Eentje is vanavond zelfs nog naar het ziekenhuis gegaan om een hartfilmpje te laten maken. Een ander was in december geblesseerd en kreeg daarna corona. Hij keerde woensdag pas weer terug op de training. Die heeft een week of zes helemaal niets gedaan."

Een spoedprocedure tegen het besluit van de KNVB aanspannen heeft volgens Willems weinig zin. "Daarvoor is de tijd gewoon te kort. We hebben het geaccepteerd en we hebben elf spelers. We gaan voetballen en ook winnen. Verder zullen we het wel zien. Misschien komen er vrijdag nog wel wat positieve gevallen bij."

PEC staat na achttien speelrondes met zes punten troosteloos laatste in de Eredivisie. Willem II heeft twaalf punten meer en is de nummer veertien. PEC-Willem II begint vrijdag om 20.00 uur en is de eerste wedstrijd na de winterstop in de Eredivisie.


Lees meer over:

EredivisiePEC ZwolleVoetbalCoronavirus

Aanbevolen artikelen