Willem II heeft donderdag zijn eerste winterse transfer afgerond. De 21-jarige Duitser Kilian Ludewig wordt voor de rest van het seizoen gehuurd van Red Bull Salzburg.

Ludewig staat al sinds de zomer van 2018 onder contract bij Red Bull Salzburg, maar hij kwam slechts tot twee duels voor de regerend kampioen van Oostenrijk. Zijn verbintenis in Salzburg loopt komende zomer af.

De rechtsback werd de afgelopen twee seizoenen verhuurd aan het Engelse FC Barnsley en het Duitse Schalke 04. Voor Schalke speelde hij mede door een gebroken middenvoetsbeentje maar zes Bundesliga-wedstrijden.

Ludewig komt bij Willem II met aanvaller Mats Köhlert en linksback Derrick Köhn twee landgenoten tegen. "Ik ken Mats en Derrick, omdat ze net als ik uit Hamburg komen", zegt de aanwinst op de site van de Tilburgers. "Mats vertelde dat Willem II een familiaire club is waar ik me snel op mijn gemak zal voelen."

Ludewig, die rugnummer 2 krijgt en direct kan spelen, gaat bij de ploeg van trainer Fred Grim concurreren met Leeroy Owusu. De Noord-Hollander was in de eerste seizoenshelft de vaste rechtsback van Willem II.

De Brabanders staan na achttien wedstrijden op de veertiende plek in de Eredivisie, slechts vijf punten boven de degradatiestreep. Willem II gaat vrijdag bij de hervatting van de competitie op bezoek bij hekkensluiter PEC Zwolle, die met een corona-uitbraak kampt.