Feyenoord laat Naoufal Bannis op huurbasis vertrekken. De negentienjarige aanvaller speelt de rest van het seizoen voor NAC Breda, werd woensdag bekendgemaakt. Wel wordt zijn contract opengebroken en met een jaar verlengd.

Bannis werd ook vorig jaar in de tweede seizoenshelft uitgeleend aan een club uit de Keuken Kampioen Divisie. Met vijf doelpunten en vier assists kon hij niet voorkomen dat FC Dordrecht op de laatste plaats eindigde.

"Naoufal heeft bij Feyenoord 1 twee uitstekende voetballers voor zich in de spitspositie, waardoor hij betrekkelijk weinig aan spelen toekomt", zegt technisch directeur Frank Arnesen op de clubsite. De Rotterdamse club houdt alle vertrouwen in de aanvaller en verlengde zijn contract met een jaar tot medio 2024.

Feyenoord-trainer Arne Slot deed dit seizoen slechts sporadisch een beroep op de geboren Hagenaar. Bannis moest het doen met korte invalbeurten. Alleen in de Conference League tegen Maccabi Haifa speelde hij de hele wedstrijd mee.

NAC-trainer Edwin de Graaf kent Bannis uit zijn periode als jeugdtrainer bij Feyenoord. "Hij is een hardwerkende en leergierige jongen, heeft scorend vermogen en kan als aanspeelpunt en als lopende spits fungeren", zegt hij op de clubsite.

Bannis heeft zich direct aangesloten bij de selectie van NAC en traint woensdag al voor het eerst mee. De nummer negen van de Keuken Kampioen Divisie hoopt hem speelgerechtigd te krijgen voor de thuiswedstrijd van vrijdag tegen koploper FC Volendam.

Bekijk de uitslagen, het programma en de stand in de Keuken Kampioen Divisie