Rai Vloet blijkt de bestuurder te zijn geweest bij het fatale auto-ongeluk waar hij in november bij betrokken was. De middenvelder van Heracles Almelo hervatte maandag de training bij zijn club.

Bij het ongeluk kwam een vierjarige jongen om het leven. De politie en Heracles bevestigen aan Tubantia dat Vloet de bestuurder was van de auto die het ongeluk veroorzaakte.

Tot maandag was nog onduidelijk of Vloet de bestuurder of bijrijder was. De speler was onder invloed van drank toen het fatale ongeluk plaatsvond. "Natuurlijk ben ik in mijn hoofd iedere dag bezig met het ongeluk en de tragische gevolgen daarvan", zegt de 26-jarige Vloet op de website van Heracles. "Ik zou willen dat ik de klok terug kon draaien."

"Voor de getroffen familie vind ik het verschrikkelijk. Ik leef enorm met ze mee. Wat het ook lastig maakt, is het besef dat ik mijn leven weer langzaam kan oppakken terwijl de getroffen familie dat niet kan."

Vloet gaat naar rentree toewerken

Vloet kwam sinds het ongeluk niet meer in actie voor Heracles. Technisch directeur Tim Gilissen denkt dat de speler er klaar voor is om weer terug te keren op het veld.

"We hebben de afgelopen periode meerdere keren met Rai over de situatie gesproken. Daarna hebben we het er intern met elkaar over gehad en extern advies ingewonnen. Op basis van die gesprekken zijn we van mening dat hij weer deel uit kan maken van de selectie", aldus Gilissen.

Het is nog onduidelijk wanneer Vloet voor de rechter moet verschijnen. "We vinden dat we het recht zijn beloop moeten laten. We kunnen en willen niet op de stoel van de rechter gaan zitten", zegt Gilissen. "We willen Rai als goed werkgever de kans geven zijn werk weer te hervatten, maar het blijft een vreselijke situatie met heel veel verdriet, vooral voor de getroffen familie."

'Snappen goed dat dit emoties oproept'

Gillisen vond het een lastige beslissing om Vloet weer met de selectie mee te laten trainen. "We snappen heel goed dat dit emoties oproept, ook bij onszelf, maar het is een weloverwogen besluit. Rai sluit vanaf vandaag aan bij de groep en is, als hij weer helemaal wedstrijdfit is, ook weer beschikbaar voor wedstrijden."

Vloet is een van de belangrijkste spelers van Heracles, waar hij sinds 2020 onder contract staat. In elf duels voor de winterstop maakte hij drie treffers. De ploeg uit Almelo hervat de competitie zaterdag met een uitwedstrijd tegen NEC.

Bekijk de stand, het programma en de uitslagen in de Eredivisie