Het coronavirus heeft ook de selectie van Ajax bereikt. Op het trainingskamp van de ploeg van trainer Erik ten Hag in Portugal is minstens één besmetting aan het licht gekomen. En PEC Zwolle ziet wegens een aantal coronabesmettingen af van een trip naar Duitsland.

Ajax wil tegenover AD en Voetbal International niet ingaan op het aantal besmettingen binnen de selectie en staf. Ook maken de Amsterdammers niet bekend of het een speler of lid van de staf betreft.

Afgelopen weekend testten alle spelers en strafleden van Ajax nog negatief, waarna ze voor een trainingskamp richting de Portugese Algarve vertrokken.

De twintigjarige Jurriën Timber was aanvankelijk in Nederland achtergebleven "als gevolg van de coronamaatregelen", zo meldde Ajax maandag bij vertrek. Woensdagochtend trainde de international van Oranje voor het eerst mee met zijn ploeggenoten in Portugal.

Ten Hag bereidt zijn ploeg in de Algarve voor op de tweede helft van het seizoen. Ajax hervat de competitie op 16 januari met een uitwedstrijd tegen FC Utrecht.

Eerder haalden Feyenoord en PSV een streep door hun trainingskamp in Spanje vanwege enkele coronabesmettingen in de selectie. Sc Heerenveen besloot om dezelfde reden niet voor een trainingsweek naar Apeldoorn af te reizen en Heracles Almelo annuleerde twee vriendschappelijke wedstrijden in Duitsland.

Jurriën Timber sloot later aan op het trainingskamp van Ajax.

Jurriën Timber sloot later aan op het trainingskamp van Ajax.
Jurriën Timber sloot later aan op het trainingskamp van Ajax.
Foto: Pro Shots

PEC Zwolle ziet af van oefenduel

Woensdag werd PEC Zwolle de volgende Eredivisie-club die de plannen moest omgooien vanwege het coronavirus. De hekkensluiter meldt dat binnen de selectie een aantal besmettingen is geconstateerd. PEC heeft daarom een oefenduel met Hannover 96 in Duitsland afgezegd.

PEC zou donderdag naar Duitsland reizen om vrijdag tegen de club uit de 2. Bundesliga te spelen. "Vanwege de huidige situatie rondom het coronavirus blijft de ploeg uit voorzorg thuis en wordt de voorbereiding op de herstart van de competitie in eigen land voortgezet", meldt PEC.

De ploeg van trainer Dick Schreuder speelt op 14 januari de eerste Eredivisie-wedstrijd van 2022. PEC speelt dan thuis tegen Willem II.

Bekijk de stand en het programma in de Eredivisie