Na manager Jürgen Klopp zijn ook zijn assistent Pepijn Lijnders en diverse spelers bij Liverpool positief getest op het coronavirus. Het uitduel met Arsenal van donderdag in de halve finales van de League Cup is op verzoek van 'The Reds' uitgesteld.

Liverpool sloot woensdag het trainingscomplex om verdere verspreiding van het virus in te dammen. Het is (nog) niet bekend welke spelers positief zijn getest op COVID-19.

Het uitduel met Arsenal is verplaatst naar 20 januari. Exact een week eerder is de heenwedstrijd op Anfield, wat dus betekent dat de volgorde van de dubbele ontmoeting is omgedraaid.

Lijnders had zondag bij afwezigheid van Klopp nog de leiding over Liverpool tijdens de topper tegen Chelsea. Hij zag zijn ploeg een 0-2-voorsprong weggeven en met 2-2 gelijk spelen op Stamford Bridge.

Liverpool miste in die wedstrijd ook keeper Alisson, verdediger Joël Matip en aanvaller Roberto Firmino wegens coronabesmettingen. Eerder dit seizoen konden 'The Reds' om dezelfde reden ook al niet op volle sterkte aantreden.

Corona houdt Engels voetbal al weken in zijn greep

De coronabesmettingen houden het Engelse voetbal flink bezig, ook al is het aantal voor het eerst in acht weken gedaald. Veel wedstrijden gingen niet door en tientallen spelers en trainers testten positief. De Premier League-leiding wilde de competitie desondanks niet onderbreken.

Met iets minder dan de helft van het Premier League-seizoen voor de boeg staat Liverpool derde. De negentienvoudig landskampioen duldt alleen Manchester City en Chelsea voor zich.

Bekijk de uitslagen, de stand en het programma in de Premier League