Stanley Menzo vervolgt zijn loopbaan als bondscoach van Suriname. De oud-doelman volgt Dean Gorré op en komt over van Aruba, waar hij interim-bondscoach was.

De 58-jarige Menzo bevestigde maandagavond tegenover De Telegraaf dat hij als bondscoach van Suriname aan de slag gaat. "Dit betekent heel veel voor mij", aldus Menzo.

"Ik ben geboren in Suriname, mijn ouders zijn er geboren, en ik ben altijd bezig geweest met iets terugdoen voor het voetbal in Suriname. Ik ben heel blij en trots dat ik daar nu op deze manier de kans voor krijg."

Menzo was sinds maart werkzaam bij de nationale voetbalbond van Aruba, waarbij hij technisch manager was en ook als bondscoach fungeerde. Zijn contract liep nog ruim twee jaar door.

De aanstelling van Menzo volgt een half jaar nadat Gorré werd ontslagen. Gorré was drie jaar lang bondscoach van Suriname. Afgelopen zomer werd de ploeg uitgeschakeld in de groepsfase van de Gold Cup.

Menzo was in het verleden als trainer werkzaam bij het Nederlands elftal (keeperstrainer), AGOVV, FC Volendam, SC Cambuur, Vitesse (assistent-coach), Jong Vitesse/AGOVV, Lierse SK, AFC, Ajax Cape Town en Beijing Sinobo Guoan.