Tim Krul is positief getest op het coronavirus, zo heeft hij zaterdag bevestigd. De doelman van Norwich City mist door de besmetting het Premier League-duel met Arsenal op Tweede Kerstdag.

Het is de tweede keer dat de vijftienvoudig international van Oranje positief is getest. Aan het begin van het jaar kreeg de keeper ook een positieve testuitslag toen hij zich "niet lekker en vermoeid" voelde.

De 33-jarige doelman zal door zijn positieve test tegen Arsenal voor het eerst dit Premier League-seizoen ontbreken bij de degradatiekandidaat. Hij mist mogelijk ook de wedstrijden tegen Crystal Palace (28 december) en Leicester City (1 januari).

Krul bezet met Norwich de laatste plaats in de Premier League en heeft slechts tien punten verzameld. Dat zijn er evenveel als Newcastle United, dat een beter doelsaldo heeft. De achterstand op de veilige nummer zeventien Watford bedraagt slechts drie punten.

Norwich-Arsenal is vooralsnog een van de zes wedstrijden die doorgaat op de traditionele Boxing Day. De wedstrijden Liverpool-Leeds United, Wolverhampton Wanderers-Watford en Burnley-Everton zijn uitgesteld vanwege meerdere coronabesmettingen.

Het duel tussen Norwich en Arsenal begint zondag om 16.00 uur op Carrow Road, waar de hekkensluiter op 20 november tegen Southampton de enige thuiszege van het seizoen boekte (2-1).

Bekijk het programma, de uitslagen en de stand in de Premier League