Benjamin Mendy is woensdag voor de zevende keer aangeklaagd wegens seksueel wangedrag. Dat hoorde de 27-jarige Fransman van Manchester City toen hij werd voorgeleid voor een rechtbank in het Engelse Chester.

Mendy zit al sinds augustus in voorlopige hechtenis. Hij is nu zes keer aangeklaagd wegens verkrachting en één keer wegens aanranding. De feiten dateren van een periode tussen oktober 2020 en augustus van dit jaar.

De rechtbank stelde woensdag de behandeling van de zaak, die gepland stond voor 24 januari, voor onbepaalde tijd uit. Tegelijk met Mendy verscheen ook een andere man, Louis Saha Matturie, voor de rechtbank. De band tussen hem en Mendy bleef onduidelijk, maar ook hij wordt verdacht van verkrachtingen en aanranding.

Mendy werd in 2018 wereldkampioen met Frankrijk. Het jaar ervoor werd hij al voor zo'n 60 miljoen euro overgenomen van AS Monaco door Manchester City. De verdediger heeft nog een contract voor anderhalf jaar bij City.

Mendy speelde in totaal tien interlands voor Frankrijk. Zolang het onderzoek nog loopt, is hij geschorst door zijn club.