Henk Fraser denkt erover na om in navolging van Henk van Stee te vertrekken bij Sparta Rotterdam, laat hij dinsdag aan het AD weten. De trainer van de Eredivisionist is geraakt door de gebeurtenissen rond de technisch directeur, met wie hij goed kon opschieten.

Sparta maakte eerder op de dag bekend dat er gebroken is met Van Stee, die al lange tijd op gespannen voet leefde met algemeen directeur Manfred Laros. Het kwam onlangs tot een aanvaring tussen de twee, waarna Van Stee zich niet meer op de club meldde.

"Henk heeft veel voor mij betekend bij Sparta. Het is een emotionele dag voor mij", laat Fraser, die in 2018 samen met Van Stee aan de slag ging bij Sparta, aan het AD weten.

"Hoe ik nu ga handelen, daar ben ik nog niet uit. Ik wil eerst met Henk spreken, dan met de spelersgroep en dan met algemeen directeur Laros. Ik zal dan in het belang van Sparta een beslissing nemen."

Fraser presteerde sinds zijn komst overwegend goed met Sparta. Hij leidde de club direct naar Eredivisie-promotie en vorig seizoen eindigde ze onder de oud-speler van onder meer Feyenoord op een knappe achtste plaats. Een Europees ticket bleek in de play-offs net te hoog gegrepen.

Henk Fraser en Henk van Stee gingen in 2018 samen aan de slag bij Sparta.

Henk Fraser en Henk van Stee gingen in 2018 samen aan de slag bij Sparta.
Henk Fraser en Henk van Stee gingen in 2018 samen aan de slag bij Sparta.
Foto: Pro Shots

Sparta presteert slecht in zeer onrustig jaar

Dit seizoen gaat het een stuk minder met Sparta. De ploeg van de 55-jarige Fraser won in vijftien Eredivisie-speelrondes pas twee keer en bezet de zestiende plaats.

De slechte prestaties gaan gepaard met de bestuurlijke onrust, die maandag werd vergroot door een anonieme groep (oud-)personeelsleden. Zij zeiden tegen Rijnmond dat ze een onafhankelijk onderzoek naar de beslommeringen willen.

Als Fraser besluit te vertrekken bij Sparta, dan zit zijn derde avontuur als hoofdcoach in de Eredivisie erop. Eerder stond de Rotterdammer, die zijn baan combineert met zijn rol als assistent-bondscoach, aan het roer bij ADO Den Haag en Vitesse.

Bekijk de uitslagen, de stand en het programma in de Eredivisie