Willy Caballero maakt bij Southampton een tijdelijke rentree in de Premier League. De veertigjarige doelman heeft maandag een contract voor een maand getekend en moet het keepersprobleem oplossen bij de nummer zestien van de Engelse competitie.

De Argentijnse routinier moet bij Southampton het wegvallen van keepers Alex McCarthy en Fraser Forster opvangen. Beide doelmannen zijn enkele weken uit de roulatie door een spierblessure.

Southampton kon Caballero transfervrij vastleggen nadat hij afgelopen zomer na vier jaar was vertrokken bij Chelsea. De doelman hield na zijn vertrek op Stamford Bridge zijn conditie op peil bij League One-club Wimbledon en tekende woensdag een contract tot 5 januari.

Eerder stond de vijfvoudig international van Argentinië in Europa onder de lat bij onder meer Manchester City, Elche en Málaga. Caballero begon zijn carrière in zijn thuisland bij Boca Juniors.

Southampton kent onder leiding van manager Ralph Hasenhüttl een moeizaam seizoen en staat met een zestiende plek net boven de degradatiestreep in de Premier League. Vorig seizoen eindigden 'The Saints' met een vijftiende plek ook onderin de Engelse competitie.

Caballero kan zaterdag in het uitduel met Arsenal al zijn debuut maken voor zijn nieuwe club. De doelman behoort voor dat duel tot de selectie van Southampton.

Bekijk de uitslagen, het programma en de stand in de Premier League