RKC Waalwijk heeft zich per direct versterkt met Roy Kuijpers. De 21-jarige aanvaller speelde bij FC Den Bosch op amateurbasis en kan daarom transfervrij overgenomen worden door de nummer vijftien van de Eredivisie.

Kuijpers was bij FC Den Bosch, dat achtste staat in de Keuken Kampioen Divisie, dit seizoen verantwoordelijk voor bijna de helft van de productie. Van de twintig doelpunten maakte hij er negen, goed voor de vijfde plaats op de topscorerslijst van de Eerste Divisie.

De geboren Zwollenaar speelde van zijn achtste tot zijn negentiende in de jeugdopleiding van FC Den Bosch, om vervolgens naar Vitesse te verkassen. Begin dit jaar keerde hij op huurbasis terug bij zijn oude club.

Toen zijn contract afgelopen zomer afliep, sloot Kuijpers op amateurbasis aan bij FC Den Bosch en werd er clubtopscorer. Het bestuur probeerde hem vervolgens alsnog vast te leggen, maar daar ging de speler niet meer op in.

"Verder konden wij niet gaan", zegt technisch manager Jan Gösgens van FC Den Bosch tegen het Brabants Dagblad. "Wij kunnen in zo'n geval niet opbieden tegen een club als RKC, waar het spelersbudget drie keer zo hoog is als bij ons."

Kuijpers traint mogelijk vrijdag al voor het eerst mee bij RKC en zou zondag zijn debuut kunnen maken. De Waalwijkers nemen het dan thuis op tegen NEC.

Bekijk het programma en de stand in de Eredivisie