Goedenavond en welkom in dit liveblog. Mijn naam is Mitch Marinus en ik houd je op de hoogte van het Eredivisie-duel tussen Feyenoord en Heracles Almelo.

  • Eredivisie
  • Inhaalduel
  • Uitslag:
  • Feyenoord-Heracles 2-1
woensdag 1 december om 21:11
Toornstra: 'Niets zo motiverend als de fans'
Feyenoord had het in de lege Kuip lang moeilijk met Heracles, maar trok de drie punten wel over de streep. Ook Toornstra zag dat Feyenoord worstelde en de troosteloze ambiance hielp daar volgens hem niet bij. "Je probeert de jongens verbaal aan te moedigen, maar niets is zo motiverend als de duizenden fans op de tribune. Maar je probeert het wel", aldus Toornstra voor de camera van ESPN.
woensdag 1 december om 21:06
Op AZ en Fortuna na hebben nu alle clubs veertien wedstrijden gespeeld. Dit is de stand in de top van de Eredivisie:

1. Ajax 14-33 (+41)
2. Feyenoord 14-32 (+19)
3. PSV 14-31 (+13)
4. FC Utrecht 14-26 (+13)
woensdag 1 december om 21:01
Afgelopen! Feyenoord boekt dankzij twee goals van Luis Sinisterra een zwaarbevochten zege op Heracles Almelo: 2-1. De Rotterdammers nemen daardoor de tweede plek in de Eredivisie over van PSV.
woensdag 1 december om 20:58
90+2' Giacomo Quagliata vindt het hoofd van Sinan Bakis in het strafschopgebied, waarna de spits hoog over het doel van Ofir Marciano kopt.
woensdag 1 december om 20:55
90' Er komen nog minimaal vijf minuten aan extra tijd bij.
woensdag 1 december om 20:53
Wordt Luis Sinisterra de matchwinner en stijgt Feyenoord naar de tweede plek? Er zijn nog zo'n vijf minuten te spelen in De Kuip.
woensdag 1 december om 20:51
85' Heracles is nog niet bepaald bij machte op een slotoffensief te beginnen. De ploeg van Frank Wormuth heeft de bal, maar Feyenoord-doelman Ofir Marciano ziet het allemaal op een afstandje gebeuren.
woensdag 1 december om 20:46
80' Reiss Nelson vervangt Alireza Jahanbakhsh, die niet heeft kunnen overtuigen in zijn eerste basisplaats sinds 31 oktober in de Eredivisie.
woensdag 1 december om 20:43
75' Na de treffer van Sinisterra lijken de manschappen van Arne Slot zich wat terug te trekken. Heracles mag het spel maken in de slotfase van dit inhaalduel.
woensdag 1 december om 20:38
Luis Sinisterra maakt voor het eerst in zijn carrière twee doelpunten in een Eredivisie-duel.
woensdag 1 december om 20:34
70' GOAL Feyenoord! 2-1

Luis Sinisterra neemt Feyenoord bij de hand tegen Heracles. De Colombiaan ontsnapt aan de aandacht van de Almeloërs en schuift vervolgens in de verre hoek raak: 2-1.
woensdag 1 december om 20:31
60' Een opvallende wissel bij de bezoekers uit Almelo. Bilal Başaçikoglu, invaller in de 24e minuut, gaat naar de zijkant en wordt vervangen door Nikolai Laursen. Başaçikoglu kende alles behalve een prettige invalbeurt en lijkt ook nog eens last te hebben van de bal die hij vlak na rust in zijn gezicht kreeg.
woensdag 1 december om 20:27
De man van de grootste kans voor Heracles: Delano Burgzorg.
woensdag 1 december om 20:26
59' In navolging van Delano Burgzorg is het nu aan de andere kant van het veld Guus Til die een haast niet te missen kans om zeep helpt. De middenvelder neemt veel te veel tijd en stuit vervolgens op het lichaam van doelman Janis Blaswich.
woensdag 1 december om 20:21
56' Een dubbele wissel bij Feyenoord. Cyriel Dessers en Jens Toornstra komen het veld in voor Bryan Linssen en Orkun Kökçü.
woensdag 1 december om 20:18
51' Wat een kans voor Delano Burgzorg om Heracles weer op voorsprong te schieten! Hij mag in zijn eentje af op Feyenoord-doelman Ofir Marciano, maar oogt besluiteloos en speelt de bal veel te ver voor zich uit.
woensdag 1 december om 20:14
48' Het is nog geen plezierige invalbeurt voor oud-Feyenoorder Bilal Başaçikoglu. Hij liet zich bij de gelijkmaker makkelijk aftroeven door Orkun Kökçü en krijgt nu een vrije trap in zijn gezicht geschoten. De aanvaller moet er even van bijkomen en kan daarna verder.
woensdag 1 december om 20:11
Aftrap tweede helft! De bal rolt weer in De Kuip, waar de tussenstand van 1-1 op het bord staat.
woensdag 1 december om 19:58
Rust! Feyenoord en Heracles zoeken de kleedkamers op na een veelbewogen eerste helft. Na een afgekeurde treffer van Luis Sinisterra zorgde Sinan Bakis voor het openingsdoelpunt. Vlak voor rust maakte Luis Sinisterra alsnog de gelijkmaker: 1-1.

Dieptepunt in het duel was de ogenschijnlijke zware knieblessure van Ismail Azzaoui, die het veld per brancard verliet.
woensdag 1 december om 19:58
45+9' Lat! Heracles krijgt de bal niet weg, waarna Senesi het op spectaculaire wijze probeert. Zijn poging lijkt de bovenkant van de lat zelfs nog te kussen.
woensdag 1 december om 19:55
45+8' Heracles-verdediger Giacomo Quagliata komt veel te laat bij Gernot Trauner en mag niet klagen over de gele kaart die hij van Bas Nijhuis krijgt.
woensdag 1 december om 19:52
45+7' GOAL Feyenoord! 1-1

Orkun Kökçü zet Bilal Başaçikoglu eenvoudig aan de kant en vindt vervolgens Luis Sinisterra met een lage voorzet voro het doel. De Colombiaan heeft niet veel kansen nodig en schiet via de handen van Janis Blaswich raak: 1-1.
woensdag 1 december om 19:49
45+3' Bryan Linssen! Wat een kans voor de spits van Feyenoord om zijn negende van het seizoen te maken. Hij kiest echter geen hoek en stuit dus tegen het lichaam van Heracles-doelman Janis Blaswich.
woensdag 1 december om 19:45
45' Er komen, mede door het VAR-moment en de blessure van Azzaoui, maar liefst acht minuten aan extra tijd bij in de eerste helft.
woensdag 1 december om 19:44
43' Feyenoord-verdediger Tyrell Malacia versnelt en zoekt de verre hoek. Zonder succes, want zijn poging gaat een half metertje naast.
woensdag 1 december om 19:43
Een hoofdrol voor de arbitrage in De Kuip, waar Bas Nijhuis ogenschijnlijk tegen zijn zin in een treffer van Feyenoord afkeurde na licht contact tussen Alireza Jahanbakhsh en Giacomo Quagliata.
woensdag 1 december om 19:38
34' Feyenoord en Heracles lijken even bij te moeten komen van de turbulente openingsfase. De Rotterdammers hebben in de laatste minuten het initiatief in handen, al worden zij daarbij nog niet echt gevaarlijk.
woensdag 1 december om 19:32
26' De bal rolt weer in De Kuip, waar Feyenoord vrijwel direct gevaarlijk wordt. Guus Til duikt op bij de eerste paal, maar krijgt de bal ook in tweede en derde instantie niet langs doelman Janis Blaswich.
woensdag 1 december om 19:29
De trieste aftocht van Ismail Azzaoui.
woensdag 1 december om 19:26
25' Bilal Başaçıkoglu komt het veld in voor Azzaoui, die door de afwezigheid van Rai Vloet de laatste weken een kans kreeg om zich te laten zien bij Heracles.
woensdag 1 december om 19:25
23' De brancard is er al bij gehaald op het veld voor Azzaoui, die direct naar zijn knie greep. Zijn ploeggenoten zijn duidelijk ook aangeslagen en kijken vol ongeloof toe.
woensdag 1 december om 19:24
19' Oei, dat ziet er niet goed uit voor Ismail Azzaoui! De Heraclied raakt ogenschijnlijk zwaar geblesseerd en schreeuwt het uit in De Kuip.
woensdag 1 december om 19:23
Geen achterstand, maar een voorsprong voor Heracles Almelo in Rotterdam.
woensdag 1 december om 19:16
15' GOAL Heracles! 0-1

Een rare openingsfase in De kuip! Nu is het aan de andere kant van het veld raak voor Heracles. Sinan Bakis schuift binnen na slordig balverlies van Lutsharel Geertruida.
woensdag 1 december om 19:16
13' Goal Feyenoord afgekeurd!

Met enige tegenzin lijkt Bas Nijhuis mee te gaan in het verhaal van VAR Marc Nagtegaal. De arbiter keurt de vroege openingstreffer af.
woensdag 1 december om 19:15
12' Bas Nijhuis heeft meerdere keren duidelijk aangegeven dat hij niets onreglementairs heeft gezien bij het duel tussen Jahanbakhsh en Quagliata. Marc Nagtegaal, de VAR van dienst, wil toch dat de arbiter de beelden nog eens gaat bekijken.
woensdag 1 december om 19:11
11' GOAL Feyenoord! 1-0

Heraclied Giacomo Quagliata raakt de bal kwijt aan Alireza Jahanbakhsh, waarna Feyenoord Luis Sinisterra razendsnel in stelling brengt. De Colombiaan schiet overtuigend binnen: 1-0. De VAR gaat ongetwijfeld wel nog even naar het moment tussen Quagliata en Jahanbakhsh kijken.
woensdag 1 december om 19:10
Orkun Kökçu werd voor de wedstrijd in het zonnetje gezet voor zijn honderdste wedstrijd voor Feyenoord.
woensdag 1 december om 19:09
7' Niet Feyenoord maar Heracles heeft de bal in de openingsfase. Dat is geen grote verrassing gezien het interview dat Heracles-trainer Frank Wormuth voor het duel bij ESPN gaf. Volgens de Duitse coach is zijn ploeg niet goed in het verdedigen rond het eigen strafschopgebied.
woensdag 1 december om 19:02
1' Bas Nijhuis, die erom bekend staat veel door te laten voetballen, ziet al na acht seconden een overtreding die niet door de beugel kan. De bezoekers uit Almelo krijgen net over de middenlijn een vrije trap.
woensdag 1 december om 19:00
Aftrap! Kan Feyenoord de tweede plek op de ranglijst overnemen van PSV? Dan is er in de eigen Kuip een zege nodig tegen Heracles.
woensdag 1 december om 18:54
Slot: 'Op die posities goede vervangers'
Arne Slot heeft voor Alireza Jahanbakhsh en Lutsharel Geertruida als vervangers van Jens Toornstra en Marcus Pedersen gekozen tegen Heracles. "Jens (Toornstra, red.) heeft al langer klachten en aan Marcus (Pedersen, red.) zie ik dat als hij meerdere wedstrijden achter elkaar speelt, dat zijn concentratie wat afneemt", zegt Slot over de bankzitters tegen ESPN. "Dan helpt het in mijn keuze dat ik op die posities goede vervangers heb."
woensdag 1 december om 18:48
Feyenoord is al twaalf Eredivisie-duels met Heracles Almelo ongeslagen (acht gewonnen, vier gelijk). De laatste nederlaag van de Rotterdammers tegen Heracles was in Almelo op 14 februari 2015: 2-0.
woensdag 1 december om 18:31
Bij een zege kunnen de Rotterdammers de tweede plek overnemen van PSV. De huidige stand in de top van de Eredivisie:

1. Ajax 14-33 (+41)
2. PSV 14-31 (+13)
3. Feyenoord 13-29 (+18)
4. FC Utrecht 14-26 (+13)