Feyenoord begint woensdagavond met Alireza Jahanbakhsh en Lutsharel Geertruida in de basis tegen Heracles Almelo. Trainer Arne Slot wijzigt zijn formatie daarmee op enkele posities ten opzichte van de wedstrijd van zondag bij FC Twente (0-0).

Opstelling Feyenoord

  • Marciano; Geertruida, Trauner, Senesi, Malacia; Aursnes, Kökçü, Til; Jahanbakhsh, Linssen, Sinisterra.

Opstelling Heracles

  • Blaswich; Bakboord, Rente, Knoester, Quagliata; Kiomourtzoglou, De La Torre, Azzaoui; Bakis, Sierhuis, Burgzorg.

De basisplaatsen van Jahanbakhsh en Geertruida gaan namelijk ten koste van aanvoerder Jens Toornstra en Marcus Pedersen. Beide spelers beginnen op de bank. Verder krijgt Bryan Linssen in de punt van de aanval andermaal de voorkeur boven Cyriel Dessers.

Ofir Marciano verdedigt opnieuw het doel van Feyenoord. De 32-jarige sluitpost uit Israël vervangt net als tegen Slavia Praag en FC Twente Justin Bijlow, die er vanwege een coronabesmetting nog altijd niet bij kan zijn.

Orkun Kökçü en Luis Sinisterra gingen zondag tegen Twente allebei met pijntjes naar de kant, maar zijn toch fit genoeg om tegen Heracles in de basis te starten.

Feyenoord-Heracles Almelo begint woensdag om 20.00 uur en staat onder leiding van arbiter Bas Nijhuis. De Rotterdammers nemen bij een zege de tweede plaats over van PSV.

Bekijk de stand, de uitslagen en het programma in de Eredivisie