Goedenavond en welkom in dit liveblog. Mijn naam is Mitch Marinus en ik houd je op de hoogte van het oefenduel tussen de Oranjevrouwen en Japan.

  • Oranjevrouwen
  • Laatste duel van kalenderjaar
  • Uitslag:
  • Nederland-Japan 0-0
maandag 29 november om 20:40
Spitse tevreden: 'Ik vond het goed'
Aanvoerder Sherida Spitse is niet ontevreden na het gelijkspel tegen Japan. "Ik vond het goed. We speelden in een hele andere samenstelling en dat is dus even wennen", zegt ze voor de camera van de NOS. "Tuurlijk zijn we niet veel bij hun doel geweest, dus dat moet wel beter."
maandag 29 november om 20:32
Afgelopen! Zonder de grote namen spelen de Oranjevrouwen doelpuntloos gelijk tegen Japan. Een wedstrijd om snel te vergeten, al zullen debutanten Barbara Lorsheyd, Samantha van Diemen, Caitlin Dijkstra, Janou Levels, Lisa Doorn en Marisa Olislagers daar anders over denken.
maandag 29 november om 20:30
90' Er komen nog drie minuten aan extra tijd bij.
maandag 29 november om 20:27
85' Nog vijf minuten te gaan in het Cars Jeans Stadion, waar Nederland en Japan afstevenen op een bloedeloos gelijkspel.
maandag 29 november om 20:19
Een van de debutanten die mocht beginnen en nog op het veld staat: Feyenoorder Samantha van Diemen.
maandag 29 november om 20:18
76' Marisa Olislagers komt het veld in voor Renate Jansen en maakt haar eerste minuten voor de Oranjevrouwen.
maandag 29 november om 20:15
75' Smits met de eerste kans voor Oranje! Na een mislukte kopbal van Beerensteyn krijgt de aanvalller van Wolfsburg de bal voor haar voeten. Ze lijkt er echter niet echt op te rekenen en schiet gehaast over.
maandag 29 november om 20:14
74' Daar is toch weer een mogelijkheid voor Japan! Yuika Sugasawa denkt aan uithalen, maar ziet dat Merel van Dongen zich er op het allerlaatste moment met succes voor gooit.
maandag 29 november om 20:12
70' Na de rentree van Van Dongen, Spitse en Beerensteyn lijkt Oranje het initiatief naar zich toe te trekken. Lukt het Oranje ook nog om gevaarlijk op te duiken voor het doel van keepster Momoko Tanaka?
maandag 29 november om 20:02
61' Met nog een half uurtje op de klok komen er een aantal vaste krachten in bij Oranje. Merel van Dongen, Sherida Spitse en Lineth Beerensteyn melden zich aan de zijlijn en komen Janou Levels, Inessa Kaagman en Shanice van de Sanden aflossen.
maandag 29 november om 19:59
Een mooie glimlach bij de Japanse keepster Momoko Tanaka. Ze ziet alles eigenlijk al 60 minuten lang op een afstandje gebeuren.
maandag 29 november om 19:56
55' Ook in de tweede helft trekt Oranje zich terug en ligt het initiatief bij de bezoekers uit Japan.
maandag 29 november om 19:49
48' Debutante Janou Levels gaat op de voet van haar directe tegenstander staan en krijgt de eerste gele kaart van het vooralsnog sportieve oefenduel.
maandag 29 november om 19:44
46' Mark Parsons heeft twee keer gewisseld: Victoria Pelova en Lisa Doorn vervangen Kika van Es en Katja Snoeijs.
maandag 29 november om 19:41
Aftrap tweede helft! Komt Oranje na rust vaker in het aanvallende strafschopgebied?
maandag 29 november om 19:28
Rust! Na 45 minuten zoeken de elftallen van Oranje en Japan de kleedkamer op met een 0-0-tussenstand. Daar zal vooral bondscoach Mark Parsons tevreden mee zijn, want alleen de bezoekers uit Japan creëerden kansen in het eerste bedrijf.
maandag 29 november om 19:26
45' Er komt nog één minuut aan extra tijd bij in de eerste helft.
maandag 29 november om 19:21
37' Daar komt Oranje goed weg! Minami Moeka kan zo intikken na een goed aangesneden vrije trap, maar de Japanse verdediger raakt de bal verkeerd en schiet van dichtbij hoog over.
maandag 29 november om 19:16
33' Weer is Japan dreigend voor het doel van keepster Barbara Lorsheyd. Mina Tanaka denkt te ontsnappen aan de Oranje-verdediging, maar de aanvaller van Bayer Leverkusen trapt in de buitenspelval.
maandag 29 november om 19:14
Oranje-spits Joëlle Smits komt vooralsnog weinig in het stuk voor. De aanvaller van VfL Wolfsburg krijgt bij afwezigheid van Vivianne Miedema de kans om zich te laten zien.
maandag 29 november om 19:05
22' We noteren een eerste doelpoging van de bezoekers uit Japan. Hinata Miyazawa haalt van grote afstand uit, maar daar raakt Barbara Lorsheyd niet van in de war.
maandag 29 november om 19:02
20' Japan heeft na de rommelige openingsfase het initiatief naar zich toe getrokken.
maandag 29 november om 19:00
17' Honoka Hayashi denkt de openingsgoal binnen te schieten. Haar poging gaat echter ruim over en daarnaast stond een ploeggenoot eerder in de aanval buitenspel. Het blijft dus nog even 0-0 in Den Haag.
maandag 29 november om 18:50
De elf van bondscoach Mark Parsons.
maandag 29 november om 18:50
7' Beide ploegen ogen nog wat onwennig en daardoor is de openingsfase bij Nederland-Japan vrij rommelig.
maandag 29 november om 18:41
Aftrap! De bal rolt in het Cars Jeans Stadion. Blijft de B-ploeg van Oranje overeind tegen het sterke Japan?
maandag 29 november om 18:36
De elftallen van Oranje en Japan betreden het veld in Den Haag. Nog enkele minuten tot de aftrap!
maandag 29 november om 18:24
Als we denken aan Japan gaan de herinneringen vooral terug naar het WK in 2019, de laatste keer dat beide landen elkaar troffen. Nederland won in de achtste finales met 2-1 dankzij twee goals van Lieke Martens. Japan staat dertiende op de FIFA-ranking, negen plaatsen onder Oranje.
maandag 29 november om 18:22
Samantha van Diemen is de eerste speelster van Feyenoord in het Nederlands vrouwenelftal.
maandag 29 november om 18:20
Opstelling! Bondscoach Mark Parsons heeft een basisplek ingeruimd voor vier debutanten. Barbara Lorsheyd (ADO)📸, Samantha van Diemen (Feyenoord), Caitlin Dijkstra (FC Twente) en Janou Levels (PSV) maken hun eerste minuten in het shirt van Oranje.

Opstelling Oranje: Lorsheyd; Van Diemen, Dijkstra, Van Es, Levels; Kaagman, Baijing, Snoeijs; Van de Sanden, Smits, Jansen.

Opstelling Japan: Tanaka; Shimizu, Moeka, Kumagi, Miyagawa; Hasegawa, Nagano, Hayashi, Miyazawa; Sugasawa, Tanaka.
maandag 29 november om 18:15
Tegenstander Japan is al decennia een grootmacht in het vrouwenvoetbal, hoewel de resultaten de laatste jaren wat achterblijven bij de status van het land. Het elftal had hoge verwachtingen van de Olympische Spelen in eigen land, maar werd afgelopen zomer al in de achtste finales uitgeschakeld door de latere finalist Zweden.
maandag 29 november om 18:10
Het oefenduel met Japan is voor bondscoach Mark Parsons een mooie kans om de nieuwe generatie internationals aan het werk te zien. Vaste waarden Dominique Janssen, Vivianne Miedema, Jackie Groenen en Jill Roord ontbreken in Den Haag. Daartegenover staat dat elf speelsters uit de selectie mogen hopen op hun debuut.
maandag 29 november om 18:00
Welkom in dit liveblog! Oranje sluit het olympische jaar vanavond in het Cars Jeans Stadion af met een oefenduel met het sterke Japan.