29 van de 32 tickets zijn inmiddels vergeven een daarmee is het deelnemersveld voor het WK in Qatar bijna compleet. Een overzicht van de geplaatste landen, waaronder Nederland.

Europa (13 WK-tickets)

Geplaatst (12): Frankrijk, België, Duitsland, Denemarken, Kroatië, Spanje, Servië, Engeland, Zwitserland, Nederland, Portugal en Polen.

Play-offs (1): Oekraïne staat in juni tegenover Schotland. De winnaar neemt het op tegen Wales, met als inzet het laatste Europese WK-ticket.

Zuid-Amerika (4 of 5 WK-tickets)

Geplaatst (4): Brazilië, Argentinië, Ecuador en Uruguay.

Play-offs (1): Peru, dat het opneemt tegen Australië of de Verenigde Arabische Emiraten.

Azië (5 of 6 WK-tickets)

Geplaatst (5): Qatar, Iran, Zuid-Korea, Japan en Saoedi-Arabië.

Play-offs (2): Australië en de Verenigde Arabische Emiraten treffen elkaar in een play-off. De winnaar neemt het op tegen Peru, de nummer vijf van de Zuid-Amerikaanse kwalificatie.

Afrika (5 WK-tickets)

Geplaatst: Ghana, Senegal, Marokko, Tunesië en Kameroen.

Noord- en Centraal-Amerika (3 of 4 WK-tickets)

Geplaatst (3): Canada, de Verenigde Staten en Mexico.

Play-offs: De nummers één tot en met drie van de finalepoule met acht landen plaatsen zich voor het WK. Nummer vier Costa Rica wacht een play-off tegen de winnaar van Nieuw-Zeeland tegen de Salomonseilanden.

Oceanië (0/1 WK-tickets)

Play-offs: Nieuw-Zeeland speelt een play-off tegen de Salomonseilanden. De winnaar neemt het vervolgens op tegen de nummer vier van de kwalificatie in Noord- en Midden-Amerika.