Goedenavond en welkom in dit liveblog! Hier houden we je op de hoogte van de verrichtingen van PSV, Feyenoord, Vitesse en AZ in Europa.

  • Uitslagen:
  • Union Berlin-Feyenoord (ECL) 1-2
  • Tottenham-Vitesse (ECL) 3-2
  • AS Monaco-PSV (EL) 0-0
  • AZ-CFR Cluj (ECL) 2-0
Union Berlin-Feyenoord · donderdag 4 november om 22:33
Slot: 'Het was vechten en ploeteren'
Arne Slot boekte met Feyenoord een zwaarbevochten zege op bezoek bij Union Berlin (1-2). "Het was echt vechten en ploeteren", aldus de trainer voor de camera van ESPN. Slot staat er met Feyenoord florissant voor, maar kan de knockout-fase in theorie nog mislopen. "We zijn er nog niet, maar met nog twee wedstrijden te gaan is dit een heel gunstige uitgangspositie."
Union Berlin-Feyenoord · donderdag 4 november om 22:26
Matchwinner Dessers: 'Veld was heel glad'
Cyriel Dessers was tegen Union Berlin weer eens de matchwinner voor Feyenoord. De spits profiteerde van een blunder van Union Berlin-doelman Andreas Luthe. "Het veld was heel glad. Zeker in het strafschopgebied", aldus Dessers voor de camera van ESPN. "Je voelt zoiets dan een beetje aankomen en dus zette ik druk op hem."
Tottenham Hotspur-Vitesse · donderdag 4 november om 22:21
Openda: 'Was een paar minuten te laat'
Starten op bezoek bij Tottenham Hotspur, dat aantreedt met sterspelers als Harry Kane en Son Heung-min. Voor veel voetballers een droom, maar voor Loïs Openda had het werkelijkheid kunnen worden. Hij kwam echter te laat op een meeting eerder vandaag en mocht pas na rust meedoen. "Ik was niet veel te laat, maar het was een kwestie van een paar minuten", aldus de jonge Belg voor de camera van ESPN. "Het was de keuze van de beslissing, die ik alleen maar kon accepteren."
Tottenham Hotspur-Vitesse · donderdag 4 november om 22:15
Doekhi over Tottenham: 'Was even schrikken'
Vitesse heeft zich op bezoek bij Tottenham Hotspur op geweldige wijze gepresenteerd, maar na een half uurtje keken de Arnhemmers wel tegen een 3-0-achterstand aan. "Het was even schrikken toen zij zo op voorsprong kwamen", aldus Danilho Doekhi voor de camera van ESPN. "Ze legden een enorm hoge intensiteit op de mat. Maar we bleven hoop houden, zeker toen we een overtal hadden."
Voetbal · donderdag 4 november om 22:04
Slavia Praag wint in de poule van Feyenoord met 1-0 van Maccabi Haifa. Het levert deze voor de Rotterdammers florissante stand op in groep E:

1. Feyenoord 4-10 (+4)
2. Slavia Praag 4-6 (+1)
3. Maccabi Haifa 4-4 (-3)
4. Union Berlin 4-3 (-2)
Voetbal · donderdag 4 november om 22:02
Het andere duel in de groep van Vitesse tussen Stade Rennais en NS Mura is geëindigd in 1-0. Daardoor is dit nu de stand in groep G:

1. Stade Rennais 4-10 (+3)
2. Tottenham 4-7 (+4)
3. Vitesse 4-6 (+1)
4. NS Mura 4-0 (-8)
Union Berlin-Feyenoord · donderdag 4 november om 21:55
Afgelopen! Feyenoord doet uitstekende zaken door met 1-2 van Union Berlin te winnen. Een blunder van de Duitse keeper Andreas Luthe, die uitstekend werd afgestraft door Cyriel Dessers, levert de Rotterdammers de volle buit op. In de eerste helft had Luis Sinisterra Feyenoord al op voorsprong gezet, maar de thuisploeg antwoordde met een fraaie gelijkmaker van Christopher Trimmel.
Tottenham Hotspur-Vitesse · donderdag 4 november om 21:53
Afgelopen! Rode kaarten, doelpunten, maar geen winst voor Vitesse op bezoek bij Tottenham Hotspur. De ploeg van Thomas Letsch verliest nipt in Londen: 3-2.
Tottenham Hotspur-Vitesse · donderdag 4 november om 21:51
90+3' Doelman Jeroen Houwen heeft amper een warming-up gehad, maar treedt nu wel formidabel op. Hij zorgt er met een knappe redding voor dat Lo Celso de wedstrijd nog niet in het slot gooit.
Union Berlin-Feyenoord · donderdag 4 november om 21:51
90+3' De overgebleven Union-spelers trekken naar voren, waardoor Feyenoord de ruimte krijgt voor een derde goal. Dessers schiet echter rakelings voorlangs.
Tottenham Hotspur-Vitesse · donderdag 4 november om 21:50
Het moment waarop Vitesse-doelman Markus Schubert een rode kaart krijgt.
Union Berlin-Feyenoord · donderdag 4 november om 21:49
90' Er komen vijf minuten extra tijd bij in Berlijn.
Union Berlin-Feyenoord · donderdag 4 november om 21:48
88' ROOD Union!

Ook Teuchert moet inrukken. De invaller krijgt direct rood voor natrappen van Malacia. De frustratie loopt hoog op bij de Duitsers, die nu nog maar met negen man in het veld staan.
Tottenham Hotspur-Vitesse · donderdag 4 november om 21:48
90' De supporters zijn snel van het veld verwijderd. Er komen nog vijf minuten aan extra tijd bij. Kan Vitesse nog zegevieren in dit knotsgekke duel?
Tottenham Hotspur-Vitesse · donderdag 4 november om 21:46
90' Doelpunten, rode kaarten: dan vraagt u zich af of we alles hebben gehad? Nee, zeker niet. Er komt een fan het veld oplopen.
Union Berlin-Feyenoord · donderdag 4 november om 21:46
87' ROOD Union! 

Aanvoerder Trimmel, maker van de enige Duitse goal, krijgt voor het weggooien van de bal zijn tweede gele kaart.
Union Berlin-Feyenoord · donderdag 4 november om 21:43
83' Met man en macht probeert Union toch nog een punt in de wacht te slepen. Een schot van Haraguchi smoort en levert de Duitsers slechts een corner op, maar lijkt wel de voorbode voor een hete slotfase.
Tottenham Hotspur-Vitesse · donderdag 4 november om 21:42
85' Rood Vitesse!

Vitesse-doelman Markus Schubert komt ver uit zijn doel en krijgt een schot van Emerson Royal tegen zich aan. Volgens de arbiter krijgt hij de bal tegen zijn arm en dus moet de doelman er ook met rood vanaf. Reservedoelman Jeroen Houwen staat klaar om in te vallen.
Union Berlin-Feyenoord · donderdag 4 november om 21:39
Andreas Luthe dreigt de schlemiel van de avond te worden. Helpt zijn blunder Feyenoord aan een mooie uitzege?
Tottenham Hotspur-Vitesse · donderdag 4 november om 21:37
80' Rood Vitesse!

Ook Danilho Doekhi moet het veld verlaten. De verdediger kreeg net geel bij het duel met Davinson Sánchez en trekt Harry Kane nu onderuit. Het is tien tegen tien in de slotfase in Londen!
Tottenham Hotspur-Vitesse · donderdag 4 november om 21:37
Vitesse heeft nog ongeveer een kwartier de tijd om te scoren in Londen. Zit er nog een punt in voor de ploeg uit Arnhem?
Tottenham Hotspur-Vitesse · donderdag 4 november om 21:33
75' Danilho Doekhi raakt de zojuist ingevallen Davinson Sánchez met zijn hak in het gezicht. Het levert veel schade op bij de Colomiaanse verdediger, die behandeld moeten worden om het bloeden te stoppen.
Union Berlin-Feyenoord · donderdag 4 november om 21:30
72' GOAL Feyenoord! 1-2

En Dessers doet het, al wordt de spits geholpen door een gigantische blunder van Union-doelman Luthe, die onderuit glijdt op het modderige veld. Dessers blijft ijzig kalm, pikt de bal op en schiet raak in het uiterste hoekje.
Tottenham Hotspur-Vitesse · donderdag 4 november om 21:29
72' Nu is het Thomas Buitink die uithaalt! Zijn schot wordt gekraakt. Vitesse zet aan!
Tottenham Hotspur-Vitesse · donderdag 4 november om 21:27
69' Riechedly Bazoer stuurt de bal geweldig naar de verre hoek, maar Hugo Lloris heeft een net zo geweldige redding in huis.
Union Berlin-Feyenoord · donderdag 4 november om 21:27
68' Dat had een wereldgoal kunnen zijn van Toornstra. Zijn schot lijkt richting de kruising te vliegen, maar draait op het laatste moment toch af.
Union Berlin-Feyenoord · donderdag 4 november om 21:23
65' Cyriel Dessers redde Feyenoord afgelopen weekend in de Rotterdamse derby tegen Sparta (0-1) en mag dat nu ook in Europa gaan proberen. De spits komt voor het laatste half uur het veld in voor Linssen.
Tottenham Hotspur-Vitesse · donderdag 4 november om 21:23
Als er een mogelijkheid is om ook tegen de A-ploeg van Tottenham te stunten, dan is het wel vandaag. Vitesse vocht zich al terug tot 3-2 en mag nu met een overtal op jacht naar de gelijkmaker (en misschien wel meer).
Union Berlin-Feyenoord · donderdag 4 november om 21:19
Het veld in het Olympiastadion wordt er door de gutsende regen bepaald niet beter op.
Union Berlin-Feyenoord · donderdag 4 november om 21:17
57' Een enorme kans voor Feyenoord om voor de tweede keer vanavond op voorsprong te komen. Linssen krijgt de bal na een flater in de Duitse defensie zomaar in zijn voeten gespeeld, maar schrikt daar zo van dat hij precies tegen de doelman aan schiet en vergeet te stiften.
Tottenham Hotspur-Vitesse · donderdag 4 november om 21:16
59' Rood Tottenham!

Cristian Romero haalt Loïs Openda neer en de scheidsrechter toont de Argentijn zijn tweede gele kaart. Vitesse kan het laatste half uur met een overtal jagen op de gelijkmaker tegen Tottenham!
Tottenham Hotspur-Vitesse · donderdag 4 november om 21:14
Ook Antonio Conte ziet dat zijn ploeg het lastig heeft tegen een moedig Vitesse.
Tottenham Hotspur-Vitesse · donderdag 4 november om 21:11
53' Loïs Openda! Hij laat zich vrijwel direct zien na zijn invalbeurt. De aanvaller komt naar binnen en dwingt Hugo Lloris tot een spectaculaire redding.
Union Berlin-Feyenoord · donderdag 4 november om 21:07
48' De eerste kansjes in de tweede helft zijn voor Union. Bijlow heeft het geluk dat hij de schoten van Haraguchi en Behrens recht op zich af ziet komen.
Tottenham Hotspur-Vitesse · donderdag 4 november om 21:07
50' Er klinkt wat gemopper vanaf de tribunes in Londen. De Tottenham-fans zien dat Vitesse de bal heeft in de openingsfase van de tweede helft.
Union Berlin-Feyenoord · donderdag 4 november om 21:03
46' Aftrap tweede helft! Terwijl het nog steeds regent in Berlijn, zijn dezelfde 22 spelers begonnen aan de tweede helft. Feyenoord zal zich moeten herpakken, nadat het net strompelde richting het rustsignaal.
Tottenham Hotspur-Vitesse · donderdag 4 november om 21:03
46' Aftrap tweede helft! Loïs Openda mocht niet beginnen, omdat hij eerder vandaag te laat was gekomen. Nu mag de aanvaller alsnog 45 minuten meedoen: hij komt binnen de lijnen voor Yann Gboho.
Union Berlin-Feyenoord · donderdag 4 november om 20:48
Rust! Feyenoord zal blij zijn om het rustsignaal te horen, want de Rotterdammers stonden op breken. Sinisterra opende weliswaar na een kwartier spelen de score, maar na de 1-1 van Trimmel hangt een tweede Duitse treffer in de lucht. Aan trainer Arne Slot de taak om een oplossing te bedenken.
Tottenham Hotspur-Vitesse · donderdag 4 november om 20:47
Rust! Het leek een gigantische afstraffing te gaan worden voor Vitesse in Londen, maar dankzij goals van Jacob Ramussen en Matus Bero zit Vitesse weer helemaal in de wedstrijd tegen de A-ploeg van Tottenham: 3-2.
Tottenham Hotspur-Vitesse · donderdag 4 november om 20:46
45' Er komt nog één minuutje aan extra tijd bij in Londen, waar Tottenham en Vitesse een uiterst vermakelijk duel op de mat leggen.
Tottenham Hotspur-Vitesse · donderdag 4 november om 20:43
Het geloof is weer helemaal terug bij de spelers van Vitesse.
Union Berlin-Feyenoord · donderdag 4 november om 20:42
41' GOAL Union! 1-1

Op bijzonder fraaie wijze komt Union op gelijke hoogte, en daar hadden de Duitsers ook wel recht op. Aanvoerder Christopher Trimmel schiet de bal vanuit stand van net buiten het strafschopgebied langs de kansloze Bijlow.
Union Berlin-Feyenoord · donderdag 4 november om 20:41
37' Een uitstekend blok van van Senesi, die zo voorkomt dat Behrens van dichtbij raak kan schieten. Aan de andere kant hielp Guus Til een veelbelovende aanval van Feyenoord om zeep door te lang te treuzelen bij zijn voorzet.
Tottenham Hotspur-Vitesse · donderdag 4 november om 20:38
39' GOAL Vitesse! 3-2

Daar is de aansluitingstreffer van Vitesse! Het leek een hele zware avond te worden voor de Arnhemmers, maar de ploeg van Thomas Letsch is helemaal terug in de wedstrijd. Matus Bero schiet buiten bereik van Hugo Lloris binnen.