De Limburgse derby in de Keuken Kampioen Divisie tussen MVV Maastricht en Roda JC is vrijdagavond aan het einde van de eerste helft definitief gestaakt wegens ongeregeldheden op de tribunes.

Het gooien van vuurwerk vanuit beide supportersvakken was voor arbiter Joey Kooij aanleiding om het duel in Maastricht stil te leggen. Beide ploegen werden teruggestuurd naar de kleedkamers en na dertig minuten werd besloten dat de wedstrijd niet kon worden hervat.

Naast het gooien van vuurwerk waren de fans door de stadionspeaker ook meerdere keren aangesproken op het gooien van bekertjes bier. Ook tijdens de onderbreking werd het niet rustig in De Geusselt, waarna de Mobiele Eenheid (ME) in moest grijpen en rake klappen uitdeelde.

Roda JC-trainer Jurgen Streppel vreesde voorafgaand aan de derby in gesprek met ESPN al voor wat er op de tribunes zou gebeuren. "Laten we het binnen de perken houden. Als ik eerlijk ben, houd ik mijn hart ervoor vast", zei hij.

De tussenstand in De Geusselt op het moment van staken, in de 42e minuut, was nog 0-0. Wanneer de wedstrijd wordt ingehaald, is nog onbekend.

ME treedt hard op na ongeregeldheden bij MVV-Roda JC
44
ME treedt hard op na ongeregeldheden bij MVV-Roda JC

KNVB richtte werkgroep op na ongeregeldheden

Het wangedrag van supporters is de laatste weken een groot thema in het Nederlandse voetbal. Eerder deze maand liep het na de Gelderse derby NEC-Vitesse buiten het stadion uit de hand. Ook zorgde het gedrag van fans eerder dit seizoen voor oponthoud bij FC Groningen-Vitesse en FC Utrecht-RKC Waalwijk.

De KNVB formeerde vanwege de ongeregeldheden een werkgroep met alle clubs en het Supporterscollectief. De betrokken partijen gaven aan voorlopig een persoonsgerichte aanpak te blijven hanteren, maar ze overwegen over te gaan tot zwaardere maatregelen als de incidenten aanhouden.

"De goeden mogen niet of anders zo min mogelijk lijden onder de kwaden. Daar willen we ons voor blijven inzetten", schreef de voetbalbond in een verklaring.

"Mocht een vermindering van incidenten uitblijven, dan komen we in de laatste fase waarbij het verhogen van straffen, weren van (uit)supporters en het nog sneller stilleggen of zelfs staken van wedstrijden tot de mogelijkheden gaan behoren", luidde de verklaring op 21 oktober.

Bekijk de uitslagen, de stand en het programma in de Keuken Kampioen Divisie