Goedenavond en welkom in dit liveblog! Mijn naam is Jeroen van Barneveld en ik houd je op de hoogte van de woensdagwedstrijden in de TOTO KNVB Beker.

 • TOTO KNVB Beker
 • Uitslagen:
 • Groningen-Helmond 4-0
 • AFC-Heerenveen 1-2
 • Almere-Go Ahead 0-2
 • Capelle-NEC 0-3
 • GVVV-Sparta 0-2
 • OSS'20-FC Twente 0-2
RKC Waalwijk-Willem II · donderdag 28 oktober om 20:47
Afgelopen! RKC plaatst zich overtuigend voor de tweede ronde van de KNVB-beker door de Brabantse derby tegen Willem II met 3-0 te winnen. Iliass Bel Hassani, Finn Stokkers en Saïd Bakari zijn trefzeker namens de Waalwijkers.
RKC Waalwijk-Willem II · donderdag 28 oktober om 20:43
87' Nog een aantal minuten te gaan in Waalwijk, waar de wedstrijd al een tijdje gespeeld is. Het wordt de eerste overwinning voor RKC op Willem II sinds 2006.
RKC Waalwijk-Willem II · donderdag 28 oktober om 20:32
75' Wriedt vindt het doel namens Willem II, maar de treffer van de Ghanees wordt afgekeurd omdat hij buitenspel staat.
RKC Waalwijk-Willem II · donderdag 28 oktober om 20:26
70' GOAL RKC Waalwijk! 3-0

Dat moet de beslissing zijn in het Mandemakers Stadion. Na een lange pass van Azhil legt Oukili de bal terug op Bakari, die de bal prachtig in de rechterhoek krult.
RKC Waalwijk-Willem II · donderdag 28 oktober om 20:25
68' Daar is het eerste echte gevaar in de wedstrijd van Willem II. De kopbal van Köhlert wordt op fraaie wijze gekeerd door doelman El Maach.
RKC Waalwijk-Willem II · donderdag 28 oktober om 20:22
64' Flink wat wissels. Bij Willem II worden Nunnely en Svensson vervangen door Köhn en Kampetsis en bij RKC komen Meulensteen en Azhil voor Bel Hassani en Mulder.
RKC Waalwijk-Willem II · donderdag 28 oktober om 20:15
Vreugde bij Stokkers na de 2-0 voor RKC.
RKC Waalwijk-Willem II · donderdag 28 oktober om 20:06
49' GOAL RKC Waalwijk! 2-0

Stokkers verdubbelt de voorsprong voor RKC. De aanvaller komt alleen voor doelman Wellenreuther te staan nadat een lange pass van Nieuwpoort onderweg van richting wordt veranderd. Stokkers omspeelt Wellenreuther en schiet daarna simpel in het lege doel.
RKC Waalwijk-Willem II · donderdag 28 oktober om 20:02
Aftrap! De bal rolt weer in het Mandemakers Stadion. Bij Willem II komen Roemeratoe en Meerveld in het veld voor Llonch en Saglam en bij RKC wordt Gaari vervangen door Bakari. Kan RKC de voorsprong vasthouden of knokt Willem II zich terug in de wedstrijd?
RKC Waalwijk-Willem II · donderdag 28 oktober om 19:58
Willem II-trainer Fred Grim windt zich in de eerste helft flink op langs de zijlijn. Hij staat met zijn ploeg in de tweede helft voor de taak om tegen zijn oude club een achterstand weg te poetsen.
RKC Waalwijk-Willem II · donderdag 28 oktober om 19:46
Rust! De ploegen gaan aan de thee. RKC leidt halverwege met 1-0 dankzij een doelpunt van Bel Hassani. Willem II slaagt er in de eerste helft niet in om een grote kans te creëren.
RKC Waalwijk-Willem II · donderdag 28 oktober om 19:40
41' Nog enkele minuten tot de rust in Waalwijk. Na een fase waarin vooral RKC gevaar stichtte, trekt Willem II het initiatief nu naar zich toe. De Tilburgers hebben wel moeite om een gaatje in de verdediging van de thuisploeg te vinden.
RKC Waalwijk-Willem II · donderdag 28 oktober om 19:32
32' Bel Hassani is dicht bij zijn tweede van de avond. Ditmaal probeert de middenvelder het van afstand, maar is doelman Wellenreuther bij de les.
RKC Waalwijk-Willem II · donderdag 28 oktober om 19:28
RKC viert de openingstreffer van Bel Hassani.
RKC Waalwijk-Willem II · donderdag 28 oktober om 19:20
21' GOAL RKC Waalwijk! 1-0

Bij de eerste grote kans van de wedstrijd is het meteen raak voor RKC. Bel Hassani schuift een voorzet van Daneels in de rechterhoek.
RKC Waalwijk-Willem II · donderdag 28 oktober om 19:16
17' In het eerste kwartier zijn inmiddels al drie spelers van RKC geblesseerd naar de grond gegaan, maar trainer Joseph Oosting heeft nog niet hoeven wisselen.
RKC Waalwijk-Willem II · donderdag 28 oktober om 19:10
10' Het spel golft op en neer in de openingsfase, maar tot grote kansen leidt het nog niet. Het is met al het gezang van de supporters wel duidelijk dat er veel meer publiek aanwezig is dan bij de wedstrijd tussen de amateurs van Ajax en SC Cambuur eerder vanavond.
RKC Waalwijk-Willem II · donderdag 28 oktober om 19:00
Aftrap! De laatste wedstrijd in de eerste ronde is onderweg. Wie wint de Brabantse derby?
RKC Waalwijk-Willem II · donderdag 28 oktober om 18:50
Ruim een maand geleden stonden RKC Waalwijk en Willem II ook tegenover elkaar in het Mandemakers Stadion. Toen wonnen de Tilburgers met 1-2 dankzij doelpunten van Kwasi Wriedt en Mats Köhlert. Melle Meulensteen deed in blessuretijd nog wat terug namens de thuisploeg.
Ajax (amateurs)-SC Cambuur · donderdag 28 oktober om 18:33
Afgelopen! Cambuur wint eenvoudig bij de amateurs van Ajax (0-5) en plaatst zich voor de tweede ronde van de KNVB-beker. Twee goals kwamen op naam van een speler van de thuisploeg. Xamm Flemming en Stefan Smal werkten de bal in eigen doel. De andere doelpunten werden gemaakt door Filip Krastev, Erik Schouten en invaller Nick Doodeman.
Ajax (amateurs)-SC Cambuur · donderdag 28 oktober om 18:28
85' Nog vijf minuten te gaan op Sportpark De Toekomst en de wedstrijd is gespeeld. De amateurs van Ajax jagen nog op een eretreffer, maar komen niet door de verdediging van Cambuur heen.
Ajax (amateurs)-SC Cambuur · donderdag 28 oktober om 18:19
Het eigen doelpunt van Stefan Smal in beeld.
Ajax (amateurs)-SC Cambuur · donderdag 28 oktober om 18:16
74' GOAL Cambuur! 0-5

Nu vindt Doodeman wel het net. Na een combinatie met Uldrikis stift de invaller de bal over Zandbergen heen.
Ajax (amateurs)-SC Cambuur · donderdag 28 oktober om 18:13
70' Invaller Doodeman is dicht bij de 0-5 voor Cambuur, maar zijn harde schot wordt fraai gekeerd door doelman Zandbergen.
Ajax (amateurs)-SC Cambuur · donderdag 28 oktober om 18:00
57' GOAL Cambuur! 0-4

De amateurs van Ajax konden Cambuur een tijdje goed partij bieden, maar moeten nu weer een treffer incasseren. Verdediger Smal geeft het laatste zetje bij een corner en zorgt zo al voor het tweede eigen doelpunt van de wedstrijd.
RKC Waalwijk-Willem II · donderdag 28 oktober om 17:55
Opstellingen! Om 21.00 uur begint de laatste wedstrijd in de eerste ronde van de KNVB-beker. Dit zijn de 22 namen die aan de aftrap van de Brabantse derby verschijnen:

RKC Waalwijk: El Maach; Mulder, Nieuwpoort, Adewoye; Gaari, Bel Hassani, Augustijns, Wouters; Oukili, Stokkers, Daneels.
Willem II: Wellenreuther; Owusu, Bergström, Jenssen, Köhlert; Saddiki, Llonch; Nunnely, Saglam, Svensson; Wriedt.
Ajax (amateurs)-SC Cambuur · donderdag 28 oktober om 17:47
Aftrap! We gaan weer verder op Sportpark De Toekomst. Cambuur voert drie wissels door: Doodeman, Kiss en Ter Heide komen in het veld voor Sambissa, Kallon en Hoedemakers.
Ajax (amateurs)-SC Cambuur · donderdag 28 oktober om 17:31
Rust! De spelers zoeken de kleedkamers op. Cambuur leidt comfortabel dankzij een eigen doelpunt van Flemming en goals van Krastev en Schouten.
Ajax (amateurs)-SC Cambuur · donderdag 28 oktober om 17:27
Het eigen doelpunt van Xamm Flemming in beeld.
Ajax (amateurs)-SC Cambuur · donderdag 28 oktober om 17:24
38' GOAL Cambuur! 0-3

De Friezen hebben de smaak te pakken. Na doorkoppen van Uldrikis kan aanvoerder Schouten de bal bij de tweede paal binnenlopen.
Ajax (amateurs)-SC Cambuur · donderdag 28 oktober om 17:21
35' GOAL Cambuur! 0-2

Nu is het wel raak voor de bezoekers via Krastev. Een voorzet van Kallon komt na een overstapje van Uldrikis bij Krastev terecht. De Bulgaar werkt de bal eerst omhoog en kopt vervolgens over doelman Zandbergen heen.
Ajax (amateurs)-SC Cambuur · donderdag 28 oktober om 17:20
35' Paal Cambuur! Daar is bijna de 0-2 voor de Friezen. Een poging van Uldrikis spat uiteen op de paal.
Ajax (amateurs)-SC Cambuur · donderdag 28 oktober om 17:08
22' GOAL Cambuur! 0-1

Bij de eerste grote kans is het meteen raak voor Cambuur door een eigen doelpunt van Flemming. Een inzet van Krastev wordt nog gekeerd door Zandwijken, maar belandt daarna via verdediger Flemming van de thuisploeg toch in het doel.
Ajax (amateurs)-SC Cambuur · donderdag 28 oktober om 17:06
20' Een schot tussen de palen van Cambuur: een vrije trap van Schouten belandt recht in de handen van doelman Zandbergen.
Ajax (amateurs)-SC Cambuur · donderdag 28 oktober om 16:56
10' Het is nog wat aftasten in de openingsfase. Cambuur neemt het initiatief, maar slaagt er nog niet in om een grote kans af te dwingen. Alleen Kallon verscheen tot nu toe voor het doel van de tegenstander, maar zijn poging ging naast.
Ajax (amateurs)-SC Cambuur · donderdag 28 oktober om 16:52
Er is weinig publiek aanwezig op Sportpark De Toekomst, ook doordat de supporters van Cambuur niet welkom zijn. Dat leidde tot onbegrip bij de Friezen. "De onderbouwing die hiervoor werd gegeven is dat de infrastructuur van De Toekomst zich niet leent voor risicowedstrijden, opgeteld bij negatieve ervaringen uit het recente verleden. Wat ons betreft een hele dunne argumentatie, helemaal gezien het feit dat we de afgelopen seizoenen zonder enige problemen te gast zijn geweest bij Jong Ajax op Sportpark De Toekomst", schreef Cambuur eerder deze week in een verklaring.
Ajax (amateurs)-SC Cambuur · donderdag 28 oktober om 16:46
Aftrap! De voorlaatste wedstrijd in de eerste ronde van de KNVB-beker is onderweg. Kunnen de amateurs van Ajax stunten?
KNVB-beker · woensdag 27 oktober om 20:51
Deze clubs hebben vanavond de tweede ronde van het bekertoernooi bereikt:

 1. FC Twente
 2. Achilles Veen
 3. Barendrecht
 4. sc Heerenveen
 5. Go Ahead Eagles
 6. NEC
 7. De Treffers
 8. Fortuna Sittard
 9. Sparta Rotterdam
 10. Harkemase Boys
 11. Excelsior
 12. Gemert
 13. Excelsior Maassluis
 14. FC Groningen
KNVB-beker · woensdag 27 oktober om 20:48
FC Groningen eenvoudig verder
FC Groningen bereikt probleemloos de volgende ronde van het bekertoernooi. De ploeg van trainer Danny Buijs, die zo moeizaam is begonnen aan het Eredivisie-seizoen, wint met 4-0 van Helmond Sport door twee doelpunten van Romano Postema en treffers van Daleho Irandust en Jørgen Strand Larsen.
KNVB-beker · woensdag 27 oktober om 20:41
Harkemase Boys en Barendrecht voegen zich bij de clubs die de tweede ronde van de KNVB-beker hebben bereikt. Beide ploegen trekken in de verlenging de zege naar zich toe, tegen respectievelijk DOVO (2-1) en ADO'20 (2-3). Bij De Treffers-Rijnsburgse Boys moet uit een penaltyserie de winnaar komen.