Goedenavond en welkom in dit liveblog! Mijn naam is Jeroen van Barneveld en ik houd je op de hoogte van de woensdagwedstrijden in de TOTO KNVB Beker.

  • TOTO KNVB Beker
  • Uitslagen:
  • Groningen-Helmond 4-0
  • AFC-Heerenveen 1-2
  • Almere-Go Ahead 0-2
  • Capelle-NEC 0-3
  • GVVV-Sparta 0-2
  • OSS'20-FC Twente 0-2
Ajax-Excelsior Maassluis · donderdag om 22:14
Danilo was na afloop voor de camera bij ESPN duidelijk over Brian Brobbey: "Er is een reden dat de club Brian heeft gehuurd. Het is een goede speler en hij kan ons helpen. We hebben drie topspelers voor dezelfde positie." Op de vraag of Danilo inderdaad de optie heeft om terug te keren bij een club in Brazilië lachte de spits alleen maar breed: "Dat is voor mijn zaakwaarnemer."
Ajax-Excelsior Maassluis · donderdag om 22:01
In de kwartfinale speelt de ploeg van trainer Erik ten Hag opnieuw thuis. AZ, NAC Breda, Vitesse en Go Ahead Eagles zijn dan de mogelijke opponenten. De loting is zaterdag.
Ajax-Excelsior Maassluis · donderdag om 22:00
De doelpuntenmakers van Ajax nog even op een rijtje: Danilo (4), Daramy (2), Tagliafico, Regeer en Hlynsson.
Ajax-Excelsior Maassluis · donderdag om 21:56
De erehaag voor Plank in beeld. De middenvelder raakte de bal niet één keer aan, maar zal deze avond in de Johan Cruijff ArenA toch nooit meer vergeten.
Ajax-Excelsior Maassluis · donderdag om 21:52
Afgelopen! Ajax wint met 9-0 van Excelsior Maassluis. Geen dubbele cijfers, maar wel een aftekende overwinning.
Ajax-Excelsior Maassluis · donderdag om 21:51
88' De spelers van Ajax en Excelsior Maassluis vormen een erehaag: Devin Plank komt erin bij de uitploeg. De twintigjarige middenvelder onderging het afgelopen kalenderjaar meerdere chemokuren vanwege een kwaadaardig gezwel in zijn kuit. Over een paar weken hoort Plank of hij helemaal 'schoon' is. Dat hij nu weer fit genoeg is om de laatste minuten van deze wedstrijd te spelen is in ieder geval al schitterend nieuws.
Ajax-Excelsior Maassluis · donderdag om 21:48
85' Daramy komt weer goed door en schiet, maar keeper van Leeuwen voorkomt met een knappe redding de 10-0 van Ajax.
Ajax-Excelsior Maassluis · donderdag om 21:44
83' GOAL Ajax! 9-0

Daramy duikt op achter de laatste lijn van Barendrecht, omspeelt de keeper en werkt af met links.
Ajax-Excelsior Maassluis · donderdag om 21:44
82' Danilo is te geblesseerd om door te spelen en moet het veld verlaten. Omdat Ajax geen wissels meer over heeft spelen de Amsterdammers de wedstrijd uit met tien man.
Ajax-Excelsior Maassluis · donderdag om 21:42
80' Het tempo is nu uit de wedstrijd vanwege meerdere blessures. De spelers van Excelsior Maassluis lijken het allemaal wel best te vinden.
Ajax-Excelsior Maassluis · donderdag om 21:36
73' Ajax brengt bij een 8-0-voorsprong Ryan Gravenberch in. De middenvelder komt in de ploeg voor de geblesseerde Naci Ünüvar.
Ajax-Excelsior Maassluis · donderdag om 21:35
De laatste keer dat Ajax de dubbele cijfers haalde in de KNVB-beker was op 23 december 2009. Toen won het met 1-14 op bezoek bij WHC Wezep. Luis Suárez maakte er destijds zes. Ajax heeft nog achttien minuten zuivere speeltijd om dit kunstje te herhalen.
Ajax-Excelsior Maassluis · donderdag om 21:27
67' GOAL Ajax! 8-0

Daramy schiet geplaatst raak met binnenkant-voet. Ajax staat na 67 minuten op acht goals. Gaan we hier dubbele cijfers zien?
Ajax-Excelsior Maassluis · donderdag om 21:25
65' GOAL Ajax! 7-0

Een soort trainingsgoal bij Ajax, dat een paar keer combineert in het strafschopgebied van Excelsior Maassluis. Berghuis kan zelf schieten maar gunt de eer aan Hlynsson. Die schiet hard binnen.
Ajax-Excelsior Maassluis · donderdag om 21:24
62' Van Leeuwen redt knap op een diagonale inzet van Hlynsson.
Ajax-Excelsior Maassluis · donderdag om 21:23
61' Zowel Berghuis als Ünüvar laten grote kansen liggen om de score uit te breiden naar 7-0.
Ajax-Excelsior Maassluis · donderdag om 21:23
Danilo wijst nog maar eens naar boven na alweer een doelpunt. De Braziliaan staat op de nominatie om te vertrekken bij Ajax. In totaal staat hij in het shirt van de Amsterdammers op negen doelpunten in veertien wedstrijden (deze wedstrijd meegerekend).
Ajax-Excelsior Maassluis · donderdag om 21:21
58' Bij Ajax is sinds de wissel van Berghuis wat onduidelijkheid ontstaan over wie waar moet lopen. Daramy en Ünüvar denken allebei dat ze de positie van linksbuiten in moeten vullen. Inmiddels is Ünüvar naar de tien-positie verhuisd.
Ajax-Excelsior Maassluis · donderdag om 21:19
57' Na een pegel van Daramy probeert Danilo een omhaal. Hij mist de bal echter volledig. Geen spectaculaire vijfde goal voor de Braziliaanse goalgetter!
Ajax-Excelsior Maassluis · donderdag om 21:18
55' Opmerkelijke wissel bij Ajax: bij een 6-0-voorsprong komt Steven Berghuis in de ploeg voor de sterk spelende Amourricho van Axel Dongen. Wellicht is het de bedoeling om Berghuis in het juiste wedstrijdritme te houden.
Ajax-Excelsior Maassluis · donderdag om 21:15
53' GOAL Ajax! 6-0

Wederom Danilo! De Braziliaanse spits maakt de bal knap vrij en haalt feilloos uit.
Ajax-Excelsior Maassluis · donderdag om 21:14
51' Een schot van Excelsior Maassluis! Middenvelder Brandon Robinson komt goed door en haalt uit. Ver over en naast.
Ajax-Excelsior Maassluis · donderdag om 21:12
Basisdebutant Amourricho van Axel Dongen speelt een prima wedstrijd en is constant dreigend. Kan hij zijn goede optreden ook belonen met een doelpunt?
Ajax-Excelsior Maassluis · donderdag om 21:06
Aftrap! De bal rolt weer in de Johan Cruijff ArenA. Ajax heeft drie keer gewisseld: Daramy, Ünüvar en Hlynsson komen erin voor Klaassen, Antony en Timber. Tagliafico heeft de aanvoerdersband overgenomen.
Ajax-Excelsior Maassluis · donderdag om 20:47
44' Een lastige stuiterbal wordt door Antony knap op bal geschoten, maar gepakt door keeper Van Leeuwen. De Braziliaan staat nog niet op het scorebord, en dat blijft nog even zo.
Ajax-Excelsior Maassluis · donderdag om 20:46
Youri Regeer neemt de felicitaties van Amourricho van Axel Dongen in ontvangst. De jonge middenvelder annex vleugelverdediger scoort meteen bij zijn basisdebuut.
Ajax-Excelsior Maassluis · donderdag om 20:41
40' GOAL Ajax! 5-0

Ajax zet snel druk en verovert de bal op de helft van Excelsior Maassluis. Regeer aarzelt niet en haalt uit, onhoudbaar voor Van Leeuwen. Het staat 5-0 en het moet nog rust worden.
Ajax-Excelsior Maassluis · donderdag om 20:38
36' GOAL Ajax! 4-0

Danilo tikt goed binnen na een voorzet van Antony. De rechtsbuiten is natuurlijk veel te snel voor de linksback van Excelsior Maassluis en biedt zijn landgenoot een niet te missen kans. Het is de derde van Danilo en de vierde van Ajax in totaal.
Ajax-Excelsior Maassluis · donderdag om 20:37
35' Een spaarzame uitbraak van Excelsior Maassluis. De semi-profs komen goed door via links en zetten voor; uiteindelijk eindigt de bal in de handen van Jay Gorter.
Ajax-Excelsior Maassluis · donderdag om 20:31
30' Veelzeggende cijfers na een half uur spelen: 10 schoten voor Ajax, 0 voor Excelsior Maassluis.
Ajax-Excelsior Maassluis · donderdag om 20:31
Na 25 minuten heeft Danilo al twee doelpunten achter zijn naam. Ook de spits zou weg mogen deze winter, nu hij door de komst van Brian Brobbey derde keus is.
Ajax-Excelsior Maassluis · donderdag om 20:29
27' Grote kans Antony! Na prima voorbereidend werk van Van Axel Dongen wordt de Braziliaan in stelling gebracht. Zijn schot treft geen doel.
Ajax-Excelsior Maassluis · donderdag om 20:27
25' GOAL Ajax! 3-0

Danilo schiet raak na een prima combinatie door de as van het veld. Wordt dit een monsterscore?
Ajax-Excelsior Maassluis · donderdag om 20:25
22' De eerste wissel aan de kant van Excelsior Maassluis is een feit. Aanvoerder Vincent van den Berg houdt het na 22 minuten sleuren in de spits voor gezien. Hij wordt vervangen door Dave van Delft.
Ajax-Excelsior Maassluis · donderdag om 20:22
21' GOAL Ajax! 2-0

Danilo schiet de penalty onberispelijk binnen en verdubbelt de marge.
Ajax-Excelsior Maassluis · donderdag om 20:21
20' Penalty Ajax!

Basisdebutant Amourricho van Axel Dongen snijdt door de verdediging heen en wordt neergelegd door een verdediger van Excelsior Maassluis. Arbiter Sander van der Eijk wijst naar de stip.
Ajax-Excelsior Maassluis · donderdag om 20:21
De 1-0 van Tagliafico in beeld. De Argentijnse linksback zou in de nadrukkelijke belangstelling staan van Napoli, maar speelt voorlopig nog in de hoofdstad.
Ajax-Excelsior Maassluis · donderdag om 20:20
18' Ajax heeft veel balbezit, maar komt sinds de 1-0 niet meer tot grote kansen.
Ajax-Excelsior Maassluis · donderdag om 20:11
9' GOAL Ajax! 1-0

Weer is het Tagliafico die schiet, maar dit keer is het wel raak. Met een droge knal plaatst de linksback de bal droog in het zijnet, onhoudbaar voor doelman Van Leeuwen.
Ajax-Excelsior Maassluis · donderdag om 20:09
8' Een vrije trap voor Excelsior Maassluis op de helft van Ajax levert niks op. Alle lange mannen kunnen weer terug naar de achterhoede.
Ajax-Excelsior Maassluis · donderdag om 20:03
2' Het eerste schot van de wedstrijd komt op naam van Tagliafico. Ruim naast.
Ajax-Excelsior Maassluis · donderdag om 20:01
1' Aftrap! We zijn onderweg in de Johan Cruijff ArenA. Kan Excelsior Maassluis voor een megastunt zorgen en Ajax uitschakelen?
Ajax-Excelsior Maassluis · donderdag om 20:00
Veel vaste basisspelers bij Ajax krijgen rust, maar op rechtsbuiten is er 'gewoon' een plekje ingeruimd voor Antony. De Braziliaanse vleugelflitser begon prima aan 2022 met een goal tegen FC Utrecht.
Ajax-Excelsior Maassluis · donderdag om 19:56
Opstelling! De opstelling van Excelsior Maassluis had je nog van ons tegoed! Dit zijn de elf namen van trainer Dogan Corneille.

Opstelling Excelsior Maassluis: Van Leeuwen; El Baad, Urbanus, Ringeling, Abbas, Statia; Dercks, Van den Beemt, Ouali; Van den Berg, Wennekers.