PEC Zwolle heeft de eerste overwinning van het seizoen binnen. De hekkensluiter versloeg Heracles Almelo zaterdag met 1-0 en kreeg hulp van Rai Vloet, die namens de bezoekers op dramatische wijze een penalty miste.

Vloet mocht in de 73e minuut aanleggen vanaf 11 meter, maar zag de bal na zijn stiftje ruim over het doel van keeper Kostas Lamprou gaan. Zijn misser kwam Heracles duur te staan.

In de extra tijd kreeg PEC namelijk eveneens een (terechte) strafschop, waarbij Bram van Polen liet zien hoe het wél moet. De aanvoerder van de Zwollenaren schoot overtuigend in de hoek.

Tot de enerverende slotfase maakten PEC en Heracles er een overwegend pover duel van, waarin kansen vooral in de eerste helft zeer schaars waren. Na rust - tot de penaltymomenten - was vooral Heracles-spits Kaj Sierhuis gevaarlijk geweest met een vrije trap en een door de VAR afgekeurde goal.

PEC bleef in de eerste negen Eredivisie-speelrondes zonder overwinning en kan de zege dus uitstekend gebruiken. De ploeg van coach Art Langeler staat met vier punten wel nog steeds laatste.

Het Heracles van trainer Frank Wormuth presteert wisselvallig met drie overwinningen, één gelijkspel en vijf nederlagen. De Almeloërs staan vooralsnog twaalfde.

Voor de appgebruikers: tik op bovenstaande tweet om de erbarmelijke strafschop van Rai Vloet te bekijken.

Bekijk de uitslagen, de stand en het programma in de Eredivisie