Fans van Paris Saint-Germain zijn komend weekend niet welkom bij de uitwedstrijd tegen Olympique Marseille. Daartoe heeft het Franse ministerie van Binnenlandse Zaken woensdag besloten. Het duel wordt zondagavond gespeeld en begint om 20.45 uur.

"Uitwedstrijden van PSG verstoren vaak de openbare orde en bepaalde Marseille-fans vertonen vaak gewelddadig gedrag", aldus het ministerie. De verhoudingen tussen Marseille en PSG staan al jaren op scherp.

Frankrijk heeft al enkele weken te maken met ongeregeldheden onder voetbalsupporters. Zo klommen fans van Marseille in september tijdens het uitduel met Angers over de hekken om de confrontatie te zoeken met de thuisfans.

Op diezelfde avond raakten zeker zestien supporters van Girondins de Bordeaux gewond toen ze werden aangevallen door aanhangers van tegenstander Montpellier. Dat gebeurde toen ze voorafgaand aan het duel met de bus aankwamen in Montpellier.

Eerder dit seizoen ging het ook al mis bij de wedstrijden OGC Nice-Marseille en RC Lens-Lille OSC. In Nice werden spelers van Marseille op het veld aangevallen door fans van de thuisclub, terwijl in Lens supporters van beide clubs elkaar te lijf gingen op het veld.

Ook het Nederlandse voetbal heeft sinds de terugkeer van fans in de stadions te maken met een flinke toename van supportersgeweld. Sinds het begin van het seizoen is er een grote toename van het aantal tuchtzaken bij de KNVB wegens wangedrag door supporters.

Tijdens OGC Nice-Olympique Marseille liep het uit de hand.

Tijdens OGC Nice-Olympique Marseille liep het uit de hand.
Tijdens OGC Nice-Olympique Marseille liep het uit de hand.
Foto: Getty Images

Bekijk de uitslagen, de stand en het programma in de Ligue 1